САЩ доставят на Украйна оръжия и помощ за 200 млн. долара

Киев обвини руските сили, че са убили седем цивилни
Обновена: 12 мар 2022 21:55 | 12 мар 2022 21:50, Веселина Йорданова
192
САЩ доставят на Украйна оръжия и помощ за 200 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън разреши днес страната му да достави на Украйна още оръжия и друга помощ за общо 200 милиона долара, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на твърденията на украинските власти, че руските въоръжени сили стрелят и възпрепятстват евакуирането на цивилни. Днес Службата за сигурност на Украйна обвини руските военни, че са убили седем цивилни, включително едно дете, при обстрел на евакуационен конвой край село Перемоха, близо до столицата Киев. Русия отрича да взима на прицел цивилни от началото на инвазията си в Украйна на 24 февруари.

Помощта на САЩ за Украйна в областта на сигурността през последната година вече е достигнала 1,2 милиарда долара, каза високопоставен представител на администрацията на Байдън.

Допълнителните 200 милиона долара ще може да бъдат използвани за оръжия и други отбранителни средства, както и за военно обучение.

Преди броени дни Конгресът на САЩ одобри 13,6 милиарда долара спешна помощ за Украйна като част от пакет от 1,5 трилиона долара за финансиране на федералното правителство до края на септември тази година, припомня Ройтерс. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
3
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
бутайте още повече оръжие и пари на онзи ваш послушко артиста и чакайте после да свърши войната ,няма да стане вие янките сте най долнта *** на света
146
0
 
0
 
! Отговори
+- преди 2 години
0
145
0
 
5
 
! Отговори
Джо Бидона преди 2 години
Ще се борим срещу Русия до последния украинец! Сменете ми памперса!
144
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето кой распалва войната - дьртия е готов да ни затрие
143
2
 
1
 
! Отговори
До 177 преди 2 години
И Български и румънски и Унгарски и полски и Германски и Френски и Холандски и Италиански и Китайски и Японски и Австралийски и Канадски и Американски
142
5
 
14
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 2 години
Ако следите и други информационни канали, освен българските продажни медии, ще узнаете, че вчера Путин е взел решение да се бомбардира всякакви конвои с оръжия, които влизат на територията на Украйна.
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Война е, пане Зеленски, руснаците покрай военните се случва да убият и цивилни укри. Ти нали си цивилен? Внимавай някоя осколка от самолетна бомба или ракета да не те улучи и теб. Путин направо ще си умре от кеф!
140
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесна новина. Ще има още много руски трупове....
139
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако им беха дали парите на украинците да ги вкарат в икономиката а крим да си го оставят на руснаците сега щяха да са много добре ама целта беше да се предизвика война
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари за НЕ бежанци в България ,се дават от ПП и коалиции ,на изборите ги избраха украйнци не Българи
137
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли по добре да дадат пари за бежанците отколкото да дават оръжие. Не е ли по добре да се мисли за мирни преговори и нормализиране на обстановката. Тези гледат само келепира и не се интересуват от хората и техния живот. С какво помогнаха на България, като най-бедната страна в ЕС, хората умират от глад и липса на здравеопазване. Лицемерието е огромно. Не виждат ниските заплати,пенсии и детски. Защо не наляха с такъв ентусиазъм помощи за бедните.
136
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път Байдън ще загуби. Не сме 1998-*** година. Старчето и изферясало съвсем
135
20
 
6
 
! Отговори
msm преди 2 години
Волновлаха не съществува, каза кмета на града. Хора няма, всички са евакуирани. 80% от сградите и инфраструктурата са унищожени от Руската армия и сепаратистите. Не знам какво са обстрелвали нощес там?! Долни лъжи в чата тук. Украинците не искат помощите от Русия и не ги взимат. Искат си мира и любовта, което психопатите от Кремъл им отнеха.
134
4
 
12
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
А евтино олио има ли?
133
2
 
9
 
! Отговори
Тъмния преди 2 години
Просттолюдието няма думата зеленски и сащ вероятно нямат думата но раша със сигурност имат едни 15 имплозии в центъра на стария свят. А ИНФЛАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е 2700 ПРОЦЕНТА ЗА 31 ГОДИНИ
132
14
 
9
 
! Отговори
Хубава новина преди 2 години
ще връщат ковчезите на агресорите обратно на красная
131
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 162 "Защото им е много важна Украйна. Защото не искат да я оставят на Путин." Защото никоя страна не трябва да бъде "оставяна" на един откачил диктатор да я мачка.
130
17
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименпУтлер няма да е жив да види окупирана Украйна...да влезеш в нечий дом не означава да си станал роднина на собственика...путин извърши грях срещу Народа на Русия...създаде враг...за столетия...децата на Украйна...никога няма да им простят...за векове,Украйна ще е там...ще я бъде...путин убива русия и народа си...за съжаление...децата ви няма да ви простят...с постовете си манипулативни не помагате на децата си дори...вредите им...убеждавате Свта ни да е безкомпромисен ...руснака е ..
129
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото им е много важна Украйна. Защото не искат да я оставят на Путин. На България какво са дали САЩ? Няколко самолета, във виртуалното пространство.
128
6
 
32
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сащ са виновни за всичко вместо да седнат на масата за преговори те им изпращаторъжия кога ще настане мир при това положение ами платете на българия масрафапо престоя на бежанците в българия