Хиляди протестираха в Европа срещу войната в Украйна

13 мар 2022 23:30, Красимир Ангелов
84
Хиляди протестираха в Европа срещу войната в Украйна
Снимка: БГНЕС

Десетки хиляди протестираха в Европа срещу войната в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Малки бдения бяха организирани и в Русия, въпреки мерките на властите срещу подобни публични прояви.

Германски профсъюзи свикаха протест в Берлин, където шествието премина от Александерплац - голям площад, носещ името на руския цар Александър Първи - до Брандебургската врата. Много от участниците носеха украински знамена. Други носеха плакати с надписи като "Спрете войната" и "Мир и солидарност за народа на Украйна", съобщава БТА.

Според германската полицията в протестите са участвали между 20 и 30 хиляди души, а в цялата страна - около 125 000, съобщава АФП.

Протести бяха организирани и във Франкфурт, Хамбург и Щутгарт.

Протести се състояха и във Варшава, Лондон и Лимасол.

Над 600 души бяха задържани в Русия на неразрешени протести срещу войната в Украйна, съобщава правозащитната организация ОВД-Инфо, цитирана от ДПА.

По техни данни протести е имало в над 30 града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще протестират, разбира се, профсъюзите! Защото цели заводи спират производство, затварят заради непосилните цени и прекъсване на веригите за доставки. Например всички заводи на Порше окончателни затварят. Отделно украинските мъже, които са работили в строителния бранш и в транспорта, са привикани в армията на Украйна и са се върнали. Това са само в Полша половин милион, Цели сектори са блокирани без възможност за замяха на работна ръка.
40
7
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
а когато трепаха ежедневно 8 години подред невинни дечица, жени и старци бандеровскитр укрита никой не рева... това за тях не е загуба... и сега когато и двете войски седят и чакат нещо, означава, че тоя конфликт е отдавна заплануван... но ще видите защо - за да дойде гладът.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я много искаш )нали че им дават ПП по 1200.лв на месец ,за тия пари в Украйна работят 10 месеца
38
17
 
10
 
! Отговори
msm преди 2 години
Протестират хората и с право. Никой да иска озъбен и агресивен съсед. Също Германия рязко вдигна бюджета за отбрана - 3 пъти. Това е което постига с тази война, джуджето монгол-татор!
37
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече е нормален протест. Да се протестира срещу войната, като начин за решаване на конфликти, а не да се поощрява изпращайки оръжие и обучавайки войници. Този протест беше насочен главно срещу Европейските лидери, които се провалиха тотално в посредничеството за мир в Европа.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато венерианския хитлер нападне спътника на европа на сталин вече треябва затворите да са построени на марс. Така шанса това да се случи ще намалее с 35 %. Да се изпращат там без оръжия някъде в космоса. Затворниците. Когато има и международен надзор . Кой не е искал реформа 15 незнам
35
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О да! Хиляди протестират , а стотици милиони не протестират. Ама този един процент дето плюят Русия са същите дето вярват в Ковида. Всъщност това е безмозъчната армия от зомбита на запада.
34
3
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 2 години
Така е...............сега мозъците на хората масово са промити с дезинформация...........медиите и пропагандата си вършат работата!!!
33
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и капейкаджиите имат право единствено да се радват на хипофизното джудже.
32
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Къде бяха тия европейци, когато украинските фашисти убиваха руснаци в Източна Украйна??Да...........лицемерието на Европа няма край....................така е!!!" ...реално, те не знаеха, не знаят и сега! С тези мощни промивки от всичките им медии, спиране на достъпа до различни медии, те живеят в света на Оруел. Те са съвремините роби!
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът има традиции в държави като Украйна и Полша..............някои хора още помним историята!!
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Операцията ще продължи до пълното унищожаване на тайните биологични лаборатории и на украинските фашисти и нацисти ............на цялата територия на Украйна!!!
29
6
 
16
 
! Отговори
???? преди 2 години
Къде бяха тия европейци, когато украинските фашисти убиваха руснаци в Източна Украйна??Да...........лицемерието на Европа няма край....................така е!!!
28
12
 
5
 
! Отговори
166 рубли преди 2 години
Накрая джуджето, заби нож в гьрба на руснака, сигора руския народ е изненадан от пакостите на великаните и джуджетата.
27
8
 
15
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Путин е велик политик! Слава на братска Русия!
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, ти да видиш!? За Ковида тази бройка я отчитаха като "десетки" или "няколко" ! Сега станаха "десетки хиляди".
25
19
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Експанзията на Путин покри Русия с вечния позор на агресор! Символ на война,нещастия и лъжи!
24
3
 
2
 
! Отговори
Репресиран преди 2 години
Герб и лидерът трябва да изготвят проект за намаляване на депутатите , премахване на длъжността првзидент и съдебна реформа 15 . И да запознаят Путин с желанието да се социализираме демократично, също обещаваме че ще спрем да изпираме парите на натовската армия през АЕЦ КОЗЛОДУЙ с която утре ще ни завземат.
23
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската мечка е беззъба,стара,проскубана, с Паркинсон и е химиотерапия
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако вместо да тънат в разкош, олигарсите се грижеха за народа си, сега нямаше да клсе страхуват от сянката си . Не НАТО е враг. Врагът е вътрешенТова е алчността на руските олигарси и параноята на кремълските старчоци. Един друг се тровят и си нямат доверие , защото знаят как изчистиха окръжението на Елцин, за да докопат кокъла