Най-малко две жертви на артилерийски обстрел на блок в Киев

В околностите на украинската столица се водят ожесточени боеве
14 мар 2022 10:52, Елка Василева
37
Най-малко две жертви на артилерийски обстрел на блок в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Удар срещу жилищен блок в Киев причини днес смъртта на най-малко двама души, ранените са най-малко 12, съобщи украинската служба за извънредни ситуации, цитирана от Франс прес.

Още по темата
В околностите на украинската столица се водят ожесточени боеве, руските войски се опитват да обкръжат Киев.

Украинската служба за спешна помощ съобщи в Телеграм, че призори е бил ударен осеметажен жилищен блок в северната част на Киев, вероятно – от артилерийски снаряд. Избухнал е пожар, който е бил овладян от пожарникарите.

Самолетният завод “Антонов” в Киев също е бил подложен на обстрел от руски сили, каза киевската градска администрация, цитирана от Ройтерс.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Дядо ми е разказвал как през 1944-та като дошли руските войници в селото ни и изпили всичката ракия!Това ни е останало спомен от руснаците!Както ромите обичат металите,така руснаците си падат по алкохола! Даже повече руснаците обичат алкохола.Абе,на тия руснаци ромите кое обичат повече?
28
1
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
Никой няма да пусне тази информация за нанасяне удар с балистична ракета с касетъчен заряд в центъра на Донецк, както никой и не писа до момента за хилядите цивилни жертви през последните осем години. А дори и да напишат, ще съобщат, че руснаците са ги бомбили. Не знам как само да се определят медиите, които подкрепят безчинствата на националисти?
27
3
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Не им позволяват да напуснат, държат ги като заложиници, защото позиициите им са там и разчитат на гражданското население да не ги бомбят
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
украинците пуснаха ракета в центъра на донецк, има десетки убити цивилни насред улицата
25
2
 
1
 
! Отговори
..... преди 2 години
До нещо за донецк-а,що 8а пишат,кой ще лице американски г.ъзове...Аз 3 пъти пиша коментар за това,но го трият,п.одлогите!
24
4
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Жилищните блокове са любимата цел на рашистите.Друго не могат да уцелят."Джавелина" ще раздаде справедливост.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, какво правят хората по блоковете по време на война?
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците много завиждат на тухлените блокове на украинците. Сигурно защото те живеят все в панелни. Направо са им трън в очите. Не могат да не ги разрушат.
21
2
 
13
 
! Отговори
Нещо за Донецк? преди 2 години
Здравейте, Пуснете някой ред и за ракетният обстрел над Донецк от днес. 20 починали и 9 ранени - Цивилни. Войанта е се води от 2 страни и е еднакво отвратителна и за двете!
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ СЪС УКРИТЕ Е СВЪРШЕНО. КОЛКОТО И КРЪВ ДА ПИКАЕТЕ. СЪЖАЛЯВАМ.
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КА" ДИ, Р" ОВ. УМЕЕ ДА ГИ ИЗМЪКВА КАТО ЧЕР" ВЕЙ ИЗ ДУПКИТЕ.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЕ НЕ СЪЖАЛЯВАТЕ НАШИТЕ ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА КОИТО СА МНОГО ПОВЕЧЕ, УМИРАЩИТЕ ПО И ПРЕД БОЛНИЦИТЕ, ТРЪГНАЛИ ДА РЕВАТ ЗА ДВАМА ХОХЛИ(АКО НЕ Е ФЕЙК).
17
1
 
5
 
! Отговори
Заложници преди 2 години
Защо стрелят избирателно тези Руснаци, ако искат да стрелят по блокове не е ли по лесно да ги бомбардират? А-а-а може би в жилищните блокове които са обстрелвани има снайперисти. За което ни съобщават в "новината" и при неутрализирането им са пострадали и 12 цивилни...
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армрнец неподкупен няма.Арменците са казали,че няма стена която магаре натоварено с два самара злато да не може да я прескочи.Така,че действайте!
15
3
 
0
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Добре,де но ако България стане проруска как после ще продава горивото 5 пъти по скъпо от Русия.България-проруска не му е изгодно.И няма смисъл-вече си има Сърбия.*** от НАТО му я поднесоха на тепсия.Ей така,като подарък!
14
0
 
2
 
! Отговори
До анонимен 9 преди 2 години
Ах, Азнив, още ли предава бе?! По мое време беше асистент, член на БКП, иначе голям спец е по финансово и данъчно право, ама много реже на изпити, направооо
13
5
 
6
 
! Отговори
парадокс преди 2 години
На Путин даже и часовника му е швейцарски! Русия за гражданите си не е произвела нищо -нито автомобил,нито телевизор,нито часовник! Дори телевизорите Електрон се правеха навремето в Лвов-Украйна!Рисия произвежда само оръжие и нищо друго!
12
1
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
Ако можеше и да четеш, а не само да го играеш дървен философ, златен щеше да си. Пише си "Снимка: архив". Лек ден.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само на мен ми ли ми се струва, че блокът на снимката е поне 9-етажен, пък в статията пишат 8. Май укрите както не могат да броят етажите, така и не могат да уцелят целите си. Жалко за жертвите, пак от техните.
10
2
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Нали знаеш какво предлага дон Вито-направете и предложение на което не може да откаже.Дон Вито е прав!