Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио

От април ще е $313 в сравнение с $260 през март
14 мар 2022 23:45, Анисия Иванова
72
Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио
Снимка: БГНЕС

От 1 април 2022 г. митото върху износа на слънчогледово масло от Русия ще се увеличи на 313 долара в сравнение с 260,1 долара през март 2022 г., става ясно от публикувани материали на Министерството на земеделието.

Митото се изчислява на базата на индикативна цена от 1447,2 долара за тон.

Още по темата

Съгласно решението на правителството, от 1 септември 2021 г. до 31 август 2022 г. на слънчогледовото олио ще бъде наложено плаващо експортно мито в размер на 70%. Тя се начислява върху разликата между базовата цена (1000 долара на тон) и индикативната цена (средноаритметична стойност на пазарните цени за месеца), намалена с коригиращия фактор (50 долара на тон), пише БГНЕС.

Понастоящем се прилага експортно мито за слънчоглед, изнасян от Русия извън ЕЕС. Според руското правителство това ще спомогне за регулиране на обема на износа и за преориентиране на участниците на пазара към износ на селскостопански стоки с висока добавена стойност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
5
 
! Отговори
до 5 преди 2 години
Ясно е, че не си наясно. Русия си внася по-голямата част от храната...както правят повечето развити държави. За разлика от тях обаче, Русия вместо да изнася технологии...изнася суровини. Демек тия суровини до няколко месеца ще бъдат заместени от други, обаче валутата няма как да бъде купена по друг начин...и тогава? СССР с масквича, самовара и телевизор Юнос хахахаха
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Omil - едно време е имало такива като теб, които са казвали "жалко за Хитлер"...
4
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 "Какво олио бе! Те водка не могат вече да изнасят. Само за Китай, ама ония пък не пият." --- хахаха, абе ***, само след няколко месеца ще има да се молиш да благоволят да изнасят зърно, слънчоглед, торове, газ, бензин и т.н. ресурси! А на руснаците колкото и каквито санкции да им слагат, те гладни и на студено няма да останат! За разлика от нас и останалите 3-то разредни "европейци"! По-добре започвай да търсиш рецепти за как да сготвиш айфончето дето си го взел на изплащане!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото като гледа кво правим на опашките и си вика е са дойдоха тия да пазаруват и тук и стана страшно.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво олио бе! Те водка не могат вече да изнасят. Само за Китай, ама ония пък не пият.
1
13
 
6
 
! Отговори
Omil преди 2 години
Жалко за Русия. Позволиха на американеца да ги наиграе жестоко в Украйна. Няма по-черни на света от тях в момента. Това трябваше да бъде отдавна предвидено от руснака. Каквото и да предприеме е късно според мен.