Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио

От април ще е $313 в сравнение с $260 през март
14 мар 2022 23:45, Анисия Иванова
72
Русия повишава митото върху износа на слънчогледово олио
Снимка: БГНЕС

От 1 април 2022 г. митото върху износа на слънчогледово масло от Русия ще се увеличи на 313 долара в сравнение с 260,1 долара през март 2022 г., става ясно от публикувани материали на Министерството на земеделието.

Митото се изчислява на базата на индикативна цена от 1447,2 долара за тон.

Още по темата

Съгласно решението на правителството, от 1 септември 2021 г. до 31 август 2022 г. на слънчогледовото олио ще бъде наложено плаващо експортно мито в размер на 70%. Тя се начислява върху разликата между базовата цена (1000 долара на тон) и индикативната цена (средноаритметична стойност на пазарните цени за месеца), намалена с коригиращия фактор (50 долара на тон), пише БГНЕС.

Понастоящем се прилага експортно мито за слънчоглед, изнасян от Русия извън ЕЕС. Според руското правителство това ще спомогне за регулиране на обема на износа и за преориентиране на участниците на пазара към износ на селскостопански стоки с висока добавена стойност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
8
 
! Отговори
Чем хуже,тем лучше.. преди 2 години
За империя като Русия кризите и санкциите са щастлива опция,за такива джуджета като нас са реквием.Уви,нашенските посредствени русофобчета никога няма да го стоплят..Когато си избере за враг Русия,Българийката става от глупава по-глупава и от бедна по-бедна.В момента "незалежните" "умници" го разбират по трудния начин..
25
5
 
11
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Ти за Фукушима чувал ли си. А между другото в Чернобил аварията я направиха пияни Украинци
24
11
 
9
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Баба ти само домати от парници е яла. Това ти казвам...ще жертваме малко лукс, за да пречупим един луд. Много се разглезихте. Не помните вече га правехте зимнина да не умрете от глад...по соц време.
23
10
 
5
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
До момента единственият ядрен реактор причинил международна еко-катастрофа е Руски...във Франция май има около 50 реактора. За двигателите няма какво да кажа, не съм сигурен, че има руски самолет, който да оперира на чужда територия (нали, имам предвид цивилизована, не Африка). Тоя робот какво точно е оперирал? Къде го има по болници из света, или само в лаборатория? За колесарите какво да кажем - сигурен съм, че в САЩ няма как да излеят парче стомана хахахахха
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 "Това да произвеждаш фурааж и зеленчук не е голяма философия и почти всяка" -- абе ти до сега садил ли си нещо извън фейсбук фермата??? Знаеш колко нафта отива само докато докараш почвата да е готова за сеене??? Знаеш ли колко тор и препарати отиват? А ако искаш и зеленчуци да ядеш, ще трябва и за отопление на парниците да се бръкнеш. А сещаш ли се, че ако самосиндикално решим да излезем от европейския либерастки пазар свят ще ни се завие от европейски шамари?
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Не разбрахте ли, че Русия леко и мазно го набутаха на всички." - не без благодарение на сащ! Прекрасен ход от тяхна страна - няколко заека с един камък. Русия въвлечена във военни разходи и отслабена чрез санкции. ЕС отслабен и въвлече в допълнителни разходи заради кризата с ресурсите.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин може да умори Европа от глад и студ.Не е толкова лош за колкото го мислят.Дори когато бомбандира предупреждава предварително да няма мирни жители.
19
2
 
11
 
! Отговори
До анонимен 7 преди 2 години
Какви технологии - за правене на олио ли? Я кажи, кой прави най-добрите ядрени реактори? Най-съвършените реактивни двигатели за изтребители "изделие 30", а сега и за пътнически самолети ПД-14-до ПД-35, на нивото на Pratt&Whitney, най-универсалния, бръз и точен хирургически робот, по-добър от Da Vinci? Кой прави колесарите от титан за най-големия пътнически самолет Airbus A-380? Кой може да развалцова 6-см титанови плочи и да направи подводница от тях, с която да надмине всички световни рекорди?
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 14 "допреди 30г. раша нищо не изнасяше" - до преди 30 години колко работещи централи на въглища имаше? Колко АЕЦ-а? В коя вселена живееш бе, "продукт на пропагандата"??? Че един заседнал кораб успя да разстрои световната икономика за половин година, тоя си мисли, че същата глобална икономика, дето 30 години се е адаптирала по определен начин може ей така за няколко месеца да бие ресет и да се върне във времето! Ама явно това са сегашните женд4ри.. мислят си, че всичко става както те пожелаят
17
3
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Ходи ми покажи как в Британия можеш да си посадиш каквито и да е необходими хранителни продукти.Може и да понаучиш на нещо фермерите там щот явно за нищо не стават и садят само ягоди, ряпа и гъби. *** голем земеделец се извъди
16
8
 
5
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Това е основният проблем на Андрешко...за това и зе бие по опашки за бензин, олио и брашно...щото все да не остане прецакан. Всички големи производители се отричат от Русия...говорим за фирми дето правят пари, колкото нашия БВП...та...щом те го правят значи има защо. Ще потраете няколко месеца, докато рашата даден на заден и нещата ще се оправят след това. Но поне ще имаме един гамен по-малко да ни тормози.
15
7
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Значи, гледай сега...не го разбра от първия ми пост, ще пробвам с втори. Това да произвеждаш фурааж и зеленчук не е голяма философия и почти всяка държава може да си засади необхимите хранителни ресурси. Технологията е друго нещо. Тука дори не говорим да си купуваш хай-тек неща, а да поддържаш елементарна инфраструктура. Та успех с китайския аналог хахахаха те са балъци до сега не го купуват от китайците, а от западняците
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 8 "Русия си внася по-голямата част от храната" -- и каква храна внася? Хайвер? Риба? Жито? Картофи? Мляко? Внасят това, което не могат сами да си произведат, но пък произвеждат достатъчно, така че да могат да си позволят да не внасят и да не гладуват! А ние ако не внасяме колко ще издържим? Колко години ще може сами да произвеждаме зърно, слънчоглед, фураж с тия цени на нафтата и липсата на торове? Да, можем сами да си произвеждаме торове, ама без газ пак не става!
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрахте ли, че Русия леко и мазно го набутаха на всички.Колкото и да не ни се вярва ни очакват гладни и студени години. Само се надявам да не са много.
12
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русоробчета още живеете с мита за уникалността на раша. Тя нищо няма да внася, защото няма да има парички. Не берете грижа за Европа, допреди 30г. раша нищо не изнасяше, а Европа си вървеше напред. Няма нищо незаменимо на този свят, кло.. уни.
11
4
 
19
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Благодарение на предишните санкции, Русия излезна на първо място по производство и износ на житни култури, царевица и пилешко. Електроника и коли ще си внасят от Китай, а да не говорим, че 40% от населението и сега си кара Лада. Та ти ще гледаш на Самсунг, ще караш БМВ, но ще плащаш ток,бензин,хляб,олио както никога до сега. А те ще карат Лади и ще гледат на Чонг Сонг, но консумативите ще им бъдат в пъти по-евтини от нашите
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "За 1-2 г. ще се преориентираме" -- а до тогава се учи как се готвят и ядат "луксосзни стоки" на изплащане! Пък, който не е умрял от студ и глад през следващите 2 зими евентуално може и да види как сме се "преориентирали"!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 "Русия си внася...както правят повечето развити държави" ---- и като махнеш 20-30% от световното производство (Русия+УА) сещаш ли се, че цената ще отиде в гз??? И както казах - богатите държави ще се оправят - ще плащат колкото им искат, ама ние ще го ядем дебелия! Германия вече си строи нови терминали за втечнен газ, та няма да останат на студено и без индустрия. Тия държави и дебелите борсови цени на тока ще плащат, та докато ние седим на режим на свещи, аец-ът ни за тях ще работи!
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ся вече олиото ше удари 10 лева за литър, хахаа.
7
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Ти пи..кам на русията, все едно само тя има ресурси и само с газ се топлим. Допреди 20г. не можеха да се намерят на картата на нефтопроизводителиге, а днес троловете й придавате важности. За 1-2 г. ще се преориентираме и ще я заместим с други източници на енергия, а тя нас как ще ни замести с продажби в Индия на половин цена, ***.