Лорер: 150 хил. свободни работни места има в икономиката ни

Работодатели готови да наемат бежанци от Украйна, предлагат заетост
87
Лорер: 150 хил. свободни работни места има в икономиката ни
Снимка: БГНЕС

Поне 150 000 потенциални работни места има в икономиката, които могат да бъдат заети както от български граждани, така и от украински бежанци. Това обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер след среща с представителите на работодателските организации.

Още по темата
"23 хиляди в транспорт, 30 хиляди в комуникационни и софтуерни технологии, 23 хиляди в туризъм, 24 хиляди в строителство, 20 хиляди в текстил, 10 хиляди в електроника. Това е снимка на картината в момента, тя се развива заедно с икономическата ситуация у нас", пресметна министърът.

По думите му безработицата в страната е ниска и има глад за специалисти.

Хората пристигат у нас изключително шокирани и нашата грижа е да ги посрещнем, да им осигурим подслон и храна. Следващата стъпка за тези, които решат да направят България свой дом, е да им се намери работа. Около 80 000 души от Украйна вече са влезли в нашата страна и около половината остават у нас, каза Даниел Лорер.

Ние, като работодатели, ще следим тези хора да не отидат в сивия или още по-лошо в черния сектор на икономиката. Активно ще търсим тези хора и ще им предлагаме работа, каза Добри Митрев, председател на БСК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Курника преди 2 години
Браво, колкото повече толкова по-добре! Нека да има кой да ви плаща данъци,че да изхранваме Мангалия!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От телевизиите разбирам че това са работни места за украинците, това е списък с работни места. Може би в ай ти сектора, туризма, администрация, или охранители да ви държат в подчинение. Но пък и това заслужавате наивни не умни българи.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не чакат чужденците да им работят те се надяват да им гласуват. И да държат нашия изстрадал селски наивен народ в подчинение.Честито.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веско, не знам за тази фирма но явно по принцип се извършва умишлен трафик на хора с различен от нашия манталитет и култура а целта е ясна да се държи местното бг. население в подчинение. Жалко че хората са наивни
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има или се надяваме да има?
62
1
 
15
 
! Отговори
Aми преди 2 години
Ами като има толкова много свободни места защо не назначи майка си, жена си, баба си и цялата рода. Хората не искат да работят за 600 лв и са прави. Вие оправете цените, а не работните места, че вече сте пътници.
61
2
 
0
 
! Отговори
И земелците търсят преди 2 години
Мой роднина е готов да наеме 3 семейства на работа и къщи им дава до голям областен град
60
1
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Преди около три години работих във фирма "Панда", чиито офис се нахожда не далеч от "Пирогов". Малко преди да осъществя регистрираният в Голяма Община първи в ЕС протест срещу ислямската педофилия . Евреи!!! С това си разузнаване видях с очите си,че София е претъпкана ...ПРЕТЪПКАНА с араби,живущи в огромни апартаменти. Масова търговия с българки изнасяни за арабският свят. Масова педофилия. Дрога. Краен ислямизъм! Тази фирма за разнасяне не храна превръща българите в роби на окупатори!Моля,Полиц
59
1
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Преди около три години посетих офисът на "Аладин" в жилищен комплекс "Люлин". С разузнавателна цел,тъй-като преди това работих един месец също с разузнавателна цел в базата на "Аладин" в Моето Село Цалапица. Чували с недекларирани пари ,***,които малтретират българи...Визирам "Аладин"-дюнери на спирката на "Захарна фабрика". Шефът на "Аладин" е сириец педофил и наркотрафикант.Моля,Полицията да се самосезира!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето тъкмо за украинците бря ,на изборите те ще гласуват не българи)оставки пп
57
1
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Преди две години и нещо бях в Бюрото по трудът в "Люлин". Посрещна ме млада нафукана туркиня с български имена,която ми предложи две оферти. Първата оферта-фабрика за рекламни картони досами "Филиповци" с шефове ***,които ме накараха да бачкам по 13 часа без да ми платят Втората- интервю за бачкане в Турция.Ето това е османо-еврейската реалност в България.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха лъжи пак ама и новозаселниците няма се хванат чакай
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами правете веднага една трудова борса към министерството за украинци. Сега не знаят какъв е профила на тези хора! Държавата така гарантира сериозността на начинанието. Във Франция е така. Сайт се прави за 3 дни елементарна функционалност! И който *** и е несериозен- пак там в черен списък! Лесно е!
54
3
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Следното е истина и само истина! Ловът на фараони започна! А защо отговорният за България равин не е арестуван? Бежанците са евреи и това е окупация на Майка България! "Португальская судебная полиция на прошлой неделе задержала раввина еврейской общины города Порту, которая выдала сертификат Абрамовичу о его происхождении."Да живее Русия! Да СРАЗИМ фашистите фараони!
53
1
 
8
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Що не се гръмнеш???
52
1
 
18
 
! Отговори
Мда преди 2 години
И ромеите вече не искат за -500 лв чисто да работят , при тия цениБягат в белгия при урсула
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отглеждайте и чакайте да ви работят хахаа
50
2
 
28
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
Пълни и завършени лъжи и глупости. Лично ходя в бюрото по труда и знам какво се предлага... НИЩО!!! С тези "оферти" не можеш и да оцелееш! Ангарията е на мода в тази гнус.на държавица.
49
0
 
23
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Имаш ли се на пристава кои избягаха Тези които имат пари а другите останаха То бива будалък от твоя страна но чак толкова не бива Ако не си здравен осигорен не те лекуват а тези с луксозните коли и пари ще бъдат лекувани без пари тоест от нашите вноски До там ли беше акъла Лорер и Кири Вие сте дупедавци
48
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонихте собствения си народ, сега се молите да идват бежанци да ви работят и тях да лъжите.