Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия

Трябват мерки за нашата защита, в Кремъл да знаят, че сме готови
Обновена: 16 мар 2022 08:52 | 16 мар 2022 08:52, Елка Василева
172
Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия
Снимка: архив, БГНЕС

„Когато се водят бойни действия, когато бушува кървава, разрушителна, опустошителна война, НАТО в тази ситуация трябва да вземе мерки, за да се защити. Защото никой не знае къде ще стигнат апетитите на руския президент. В момента той е в Украйна, може да продължи на запад“, каза пред БНР бившият служебен министър на отбраната и номиниран за посланик на страната ни в НАТО Георги Панайотов.  

„Не можем да стоим безучастно и да гледаме. Трябва да вземем мерки за нашата защита, така че в Кремъл да знаят, че сме готови, ако решат да продължат на запад, че ще се противопоставим“, заяви Панайотов.

Още по темата
„Войски и въоръжения, противоракетни системи, противовъздушна отбрана, всичко. Да покажем, че сме готови“, допълни той относно заявеното подсилване на източния фланг на НАТО.

Много държави членки на НАТО, с малки изключения, предоставят на Украйна оръжие, уточни Панайотов. „Няма как да се затвори небето“, припомни той.

Бившият служебен министър на отбраната заяви, че трябва да се направи военно-политическа оценка на ситуацията в региона и на рисковете от войната в Украйна за нас. „И въз основа на тази оценка, която трябва да е много прецизна, трябва да се вземе решение какво да се прави,“ посочи Панайотов.

„В момента ремонт на МиГ-овете е немислим. Трябва може би да се помисли за политическо решение дали самолетите да бъдат предоставени на друга държава за поддръжка и ремонт“, отбеляза още Георги Панайотов.

Третият вариант според него е по най-бързия начин да се проведат преговори със съюзници, които да ни предоставят втора ръка F-16, които ние ускорено да усвоим чрез обучение на пилоти и изграждане на инфраструктура.

Според Панайотов е бил развенчан митът за непобедимата руска Червена армия.

„Президентът Путин няма печеливш ход. Русия изгуби тази война. Каквото и да се случи оттук нататък, тя ще бъде в по-слаби позиции, отколкото преди началото на войната. Тъй като те не знаят в момента какво да правят, ще правят това, което знаят. А те знаят да водят война. Да стрелят, да хвърлят ракети, да пращат войниците си като пушечно месо на фронта. Те ще продължат това да правят, докато не бъдат спрени и докато не се изтощят те самите“, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отиде до Берлин.. след като Сащ с 15,000 самолета бомбиха цяла Германия, войските, инструктурата. През това време руската гняв седеше в Полша и колеше антикомунистите.Без авиацията на САЩ... щяха да гледат Берлин на снимка докато умират от глад :)Нямаш грам идея от войната клоун
49
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е развенчано. Героичната Червена армия защитаваща Обсадения Ленинград, това днес е гордата Ураинска армия, громяща путлеро-фашистките захватчики.
48
0
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
С какво сме готови, с прашките ли? айде стига си дрънкал глупости.
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам санкциите за Путин ли са или за България, защото тука баничката за децата в училище стана 2 лв, дизела дето зареждам 3 лв, олиото 6лв, заплатите същите и ми казват да не се плаша ама това било само началото
46
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е прав Панайотов, само в едно бърка-нашите стари мИг-ове може да бъдат продадени на Украйна, след като спечели войната. Те ще имат нужда от тях, защото пилотите им ги познават отлично.
45
6
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Тоя момък си личи , че е умствено изостанал!Все такива ли сме изпратили в щаба на НАТО?
44
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски скоро ще се събуди бодър и ще каже как продължава да громи последните останали батальони на руската армия. Следобяд към 16:00 като настъпи абстиненцията, ще поиска помощ от целия свят срещу "агресора"
43
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панайотов, защо небето над Украйна не се затваря? :)
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фейк след фейк.
41
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който е чел истинската история от ВСВ знае ,че червената армия не струва нищо. Слаба тактически, слабо въоръжени, слабо подготвени военни, слаби генерали. Хитлер влиза до Москва за 4 месеца, без никакъв бой и остава там над 2г. Чак когато Сащ се включва във войната и раздава куп оръжие на всички войната се обръща. Това е ясно на всеки нормален човек. Освен на филите, които са промити в часовете по история преди 89та.
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е по неумно? Да лъжеш или да се замозалъгваш.А на тази база, какви решения въобще могат да бъдат планирани. Няма сериозен военен експерт, който да не е наясно с военния финал на конфликта. С тези темпове на загуби на техника и жива сила, ВСУ няма да удържат дори фронтовеа линия, да не говорим за настъпление.Единственните които могат да спрат войната са САЩ. Но те не желаят да дадат гаранции на Русия за колективна сигурност, защото все още има укри да се бият за този им интерес.
39
4
 
15
 
! Отговори
Хасфалт преди 2 години
То, от доста време се знаеше, че тоя е избора на губернатар Мустава, да представлява тая територия в НАТО
38
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.Между другото , дано спрат в Лисабон братушките. Ние ще помогнем с каквото можем.----------------------------------------------------------------------------------------Национален предател, за съжаление има още такива като теб, комунистически ***. Ще трябва да ви прочистим и да се прави лустрация, няма как, ако искаме да бъдем нормална европейска държава
37
5
 
15
 
! Отговори
Опаа! преди 2 години
Ко стаа бе?Да не би руската армия да е победена и тука да не сме разбрали?
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панайотов, имаме два въпроса към теб - 1. Къде да F-16, които купихме и ако отговориш правилно 2. Къде са парите, които дадохме за тях?
35
2
 
13
 
! Отговори
L. преди 2 години
Изказването му е сериозно като вида му на снимката.
34
14
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Русофилите ... отивайте да възстановявате руската ***, че вече е разорена.Троловете русофили са безработни от утре !!!
33
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панайотов, я да пием по една Водка, не се прави на сенатор от Арканзас, не ти прилича!
32
6
 
18
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Руската армия се опитва да минимизира цивилните жертви. Ако искаше с килимни бомбандировки щеше да е на западната граница !
31
16
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
В Крим руските войници са се разбунтували и отказват да влязат в бой !!!!!Путин ще бъде извлечен от бункера ... с краката напред.Русия рухва