"Газпром" продължава с редовните доставки на газ през Украйна

Европа увеличи количествата напоследък
34
"Газпром" продължава с редовните доставки на газ през Украйна
Снимка: БГНЕС

"Газпром" продължава редовно да подава руски газ за Европа през територията на Украйна, но заявките за транзитни доставки вече намаляха до 94,6 млн. куб. м., съобщи пред журналисти официалният говорител на холдинга Сергей Куприянов.

Още по темата
“Газпром" подава руски газ за транзит през територията на Украйна редовно, в съответствие със заявките на европейските потребители - 94,6 млн. куб. м. за 17 март“, съобщи той, цитиран от ТАСС.

За вчера, 16 март, заявките са възлезли на 95 млн. куб. м.

"Газпром" в продължение на три дни не е нареждал също и мощности за изпомпване на газ за Германия през Полша по газопровода “Ямал-Европа“, предаде БГНЕС.

Като цяло в последно време Европа значително е увеличила доставките на газ от Русия на фона на спотовите цени заради настъпилото захлаждане, безветрието, както и заради изострянето на ситуацията в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудно ми е като са такива зверове и прочие епитети руснаците защо още не са спрели газа и петрола за Европа ами търпят да ги обиждат и пак ни дават газ чудна работа.Аз ако съм на тяхно място отдавна да съм върнал Европа в 14-ти век.но никога нищо не се знае.
23
3
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
ПУТИН ОТ ТОВА ЖИВЕЕ, БЕ..... ОТ ГАЗТА И ПЕТРОЛА...ХАХАХААА..... ДРУГОТО СА КИТАЙСКИ МЕНТЕТА!!!
22
1
 
1
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 2 години
Вярно ли е,че Газпром предложила на Булгартрансгаз да заплати транзита за Сърбия , Унгария,Босна и Херцеговина, Северна Македония през България с рубли.
21
2
 
1
 
! Отговори
Бат- Баян преди 2 години
Стана ясно,че ние докато тук говорихме за диферсификация и бягство от зависимостта от Русия, Германия затвори въглищните си централи и ударно затваряше ядрените. Стана по-зависима от руския газ като Газпром беше закупила даже газовите им хранилища. А войната,скока на цените на газа всичко е било предварително запланувано. Оказа се, че още лятото газовите хранилища са били изпразнени и то явно с политически мотив Русия да постави на колене не само Германия, но и европейския пазар преди инвазията.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
21-ви, не Путин а ЕС ги е страх, затова и оставиха няколко банки в SWIFT, за да могат да си плащат доставките иначе икономиката спира след макс. 3 дена, а спре ли, събитията в Украина ще им се види като махленска свада, с милионите безрабони по улиците. 25-ти Русия и Китай се договориха преди няколко години да търгуват с рубли и юани - така че там отдавна са си опекли нещата.
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е засега, защото Путин нареди Русия да продава само за рубли. Не е ясно как ще стане това с Китай, защото те купуват само срещу юани, а продават само за долари или евро.
18
0
 
12
 
! Отговори
Trogy преди 2 години
Ми що не си купуват шистова от САЩ? Защото е на тройна цена и идва за 30 дни .
17
7
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗАЩО УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ НЕ ВЗРИВЯТ ГАЗОПРОВОДА И РУСИЯ ЩЕ .....ФАЛИРА , ВЪПРЕКИ ПОДКРЕПАТА НА КИТАЙ !!! ХАaaaaaaaaaa!!!!
16
8
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АМИ ПУТИН ДА СПИРА ГАЗТА, БЕ.... И ДА КАРА НА ЮАНИ.... ХАХАХААА.....!!!!!... АМА, НЕЩО НЕ ИСКА..... ХАХАХААА..... ЩО ТАКА, БЕ???????????!!!!
15
10
 
4
 
! Отговори
Путин го е страх преди 2 години
Няма да спре газ и нефт доставките защото това е единствения му (Временен докато му намерят алтернативата) начин на Русия да се снабди с валута. Пък то скоро Путин може и да не е на власт.
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе русофобчетаАйде де, откога чакам от Русия да спрат да искат вражеските пари.
13
14
 
7
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Гъзпpом нямат друг избор - иначе фалит.
12
0
 
16
 
! Отговори
Лицемерие преди 2 години
Лицемерното ЕС е толкова жалко, че няма повече накъде. Къде са вресливите сoросоиди, които все реват, че Русия можела да спре газта?
11
11
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.. преди 2 години
ГАЗПРОМ---крепи целата Руска ДЪРЖАВНА бензиностанция..... СПРЕ ЛИ-----РУСИЯ УМИРА!!!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са й на Русия долари и евро като наложените санкции й забраняват внос който да се плаща в тези валути :) Хубаво е да се замислиш малко преди да напишеш нещо.
9
5
 
16
 
! Отговори
Абе русофобчета преди 2 години
Не разбрахте ли че който иска Животворната Руска Газ Трябва да плаща в РУБЛИ?! Затова чичо Сам ходи да се кланя на Иран и Венецуела + Принц Салман! Отрязаха го! Щатите ЩЕ плащат в РУБЛИ или Злато,или юани ,иначе загиват прави,неприятно но факт!Светлината,дето я забъркаха в Окраина не ги спасява,ами "наоборот"...
8
8
 
6
 
! Отговори
Руска наглост преди 2 години
Рашките са страшно нагли. Бомбят им децата и жените и в същото време ползват територията им да си изнасят газа.
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 Искаш да кажеш че рублата почина нали....долара си е долар.....
6
7
 
6
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Иначе пари откъде.... досега сраха беше Русия да не спре кранчето, но се оказа, че ако ЕС сре кранчето на Русия става срашно...
5
6
 
9
 
! Отговори
Интереса клати феса преди 2 години
А пък Мyтрафонова ни плашеше, че щели да спрат газта.