Бежанците се регистрират в 4 пункта на Морска гара - Бургас

Подобни пунктове ще има в Несебър, Поморие, Созопол и Приморско
21 мар 2022 11:06, Анисия Иванова
34
Бежанците се регистрират в 4 пункта на Морска гара - Бургас
Снимка: БГНЕС

Четири пункта за издаване на удостоверения за временна закрила на украински граждани започнаха работа тази сутрин в кризисния център в Морска гара - Бургас.

Пунктовете ще се обслужват от полицейски служители и ще подпомагат дейността на държавната агенция за бежанците. Общо 60 полицейски служители са обучени от Агенция по бежанците. Всеки ден от тях ще бъдат ангажирани между 6 и 8 служители в зависимост от наплива по пунктовете.

От рано сутринта се образува опашка пред кризисния център. Основните притеснения на украинските бежанци са свързани с уреждане на здравния им статус. Оказва се, че личните лекари нямат капацитет да поемат непрекъснато увеличаващия поток от бежанци по морето. Поетапно подобни пунктове до края на седмицата ще бъдат разкрити и в полицейските управления в Несебър, Поморие, Созопол и Приморско.

ОДМВР Бургас има готовност да разкрие пунктове и в останалите общини на Бургаска област, ако има такава необходимост.

"Призоваваме украинските граждани да следят информационния поток, като се насочат към най-удобния им пункт за издаване на удостоверения за временна закрила едва след като бъде обявено, че същия вече работи", коментира комисар Калоян Калоянов, директор на ОДМВР Бургас.

Областния кризисен център на Морска гара работи от 09.00 до 18.00 ч. всеки ден, припочмчня БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Защо повечето бежанци не ги заселват в тези села в Северна България където има много празни къщи и украйнките ще си изкарват прехраната като ги наемат за сезонна селстопанска работа.А и в много села из цяла БГ има свободни къщи и нужда от работна ръка за земеделието.А сега ги събират като общности в големите градове и бъдете сигурни че до една година ще има разбити и разведени много български семейства.Особено по цялото Черноморие?Честито хубави и млади украйнки бежанки!
28
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Да ходят в София, при Соломончо, Шаламанчо и други поддръжници на хунтата и на войната
27
0
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
"""""Лятото бежанците в хотелите по Морето , а Българина в храстите на палатка """" ------ Българина, който може да си позволи почивка на море през лятото, ходи в Турция, Гърция, Египет, а по-богатите по арабските монархии. Който няма пари - стои в къщи! С тази криза, май доста ще си останат по домовете!
26
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
""""Чух от приятели, че им искат по 3000 евро, за да напуснат границата на Украйна"""" -------- Уви, цените продължават да растът, при положение, че въобще стигнат до западните граници - касае се за мъжкото население от 18 до 60 годишна възраст!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чух от приятели, че им искат по 3000 евро, за да напуснат границата на Украйна, като решат дабягат. Който ги няма - по мазетата и в метрото.
24
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
И мъжете не са за пренебрегване.
23
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Аааааа, не.Не и в Стара Загора.Последните 10 години градът се препълни със сливенски, ямболски и хасковски ***, дето още не могат да.осъзнаят, че не паркират по нивята.Сссиганията отделно.Кметчето се хвали с разрешителните за строежи без паркоместа, ония пълнят контейнерите с един празен огромен кашон,.или хвърлят около контейнера,бе не е за разправяне.За.другите градове не знам, Стара Загора се доближава до София, а преди време баща ми се изнесъл от София заради лудницата
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам лошо предчувствие за тези.
21
1
 
11
 
! Отговори
мак преди 2 години
Започнете да ги настанявате в горно нанадолнище например, а не само по курорти, защото това, което се прави в момента е невероятна истерия и ***..ня. Не стига, че струва скъпо, а и здравната система не знам докога ще може да ги обслужва. На бас, че ще ползват не само спешна мед. помощ, а ние ще чакаме да ни дойде реда за специалист.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от най-престъпните държави на света си разнася контингента из Европа. Честито! Ще ги изгоните обратно на куково лято. Скоро всички ще скандираме "Слава Украини", ако не искаме някой бандеровец да нни отреже главата или да ни изгори живи. Както и ще научите прекрасен украински. Много е смашно.
19
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тия бежанци не са прости. Лято идва и по морето само бягат. Защо не отидат в Куйнаре примерно? И там има все някой хотел и със сигурност е на 99% празен.
18
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанците да ходят да си вадят мините от морето , гадно племе а ние им правиме евала
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Пловдив може да са хиляда,ама във Варна вече са 30 хиляди.Повечето украинки са руси,синеоки красавици и отговарят на Даша,Наташа и Оля.Ако пристигат с това темпо ще сме новата Одеса на България.
16
3
 
27
 
! Отговори
Хм преди 2 години
А бежанците като идват карантина нещо спазват ли.Или нашите хора ще ги натискат да се дупчат, а тези си влизат като у тях си. Откриха десетки американски биолаборатории в Украйна, които по нареждане на САЩ сега украинците спешно ликвидират за да не попаднат доказателства в ръцете на руснаците. Та питам тези хора дали няма да ни донесат някоя реална епидемия,за разлика от измисления корона цирк.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11Мноо сте пррроооости, нали хотелите са по морето - как да вземат кинтите иначе))))))Хотели има в цялата държава, ама море има само в Източна България.
14
4
 
15
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Блазе им на бургазлии Украинските се славят като едни от най готините печки в света.Синеоки русалки също като нас Нали сме една кръв ...славянска хахаха
13
1
 
26
 
! Отговори
Shark преди 2 години
А защо не във Видин, Враца, Монтана, Ловеч? Какво им е на тези градове???????
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3Защото не искат в други градове а само във Варна и Бургас.Искат да са на Черноморието.)))))))В Пловдив са хиляда.
11
2
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Мноо сте пррроооости, нали хотелите са по морето - как да вземат кинтите иначе
10
0
 
2
 
! Отговори
Бежанец преди 2 години
от 9 до 6 е супер работното време.