Опашка от бежанци се изви в Бургас за документи

Сред основните проблеми сега за тях е здравната помощ
36

От рано сутринта се изви опашка в Бургас за получаване на удостоверения за временна или международна закрила.

МВР разкри четири допълнителни гишета за обслужване на украинските граждани в Морската гара в Бургас, които  подпомагат дейността на Агенцията за бежанците, предаде Bulgaria ON AIR.

"Пристигнахме от Украйна и искаме да се регистрираме, но не със статут на бежанци, а за международна закрила", каза Наталия.

Александра от Украйна, която е доброволец в кризисния център от самото му откриване, каза, че сред основните проблеми сега е здравната помощ за бежанците.

"Когато украинците получат статут, имат право на медицинско обслужване, но сега се появи проблем с недостига на специалистите, които могат да ги поемат. Личните лекари не могат да поемат всички хора, които ще идват при тях. Затова трябва да търсим изход от тази ситуация", заяви Александра Долгих.

Съпругата на Игор е със счупена ръка, има нужда от операция.

"Вече разрешиха и операцията ще бъде безплатна. Но има един консуматив, който струва 2 000 лв. и трябва да си го заплатят. Не знаем към кого да се обърнем, те не разполагат с тези пари", каза  Йордан Вънчев.

По данни на МВР украинските бежанци по Южното Черноморие вече са над 5 хиляди. Затова се откриват и допълнителните пунктове. 60 служители на МВР са обучени от Агенцията по бежанците.
 

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
....Чужденецът, на когото е предоставен статут на бежанец, е лице, получило международна закрила....каква друга ''международна закрила''иска украйнката Наталия от видеото не ми стана ясно.Тя първо е със статут на бежанец.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанци са само в граничните на Украйна държави...
31
0
 
2
 
! Отговори
Що се към морето преди 2 години
Ги тегли?
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де! Отново ли ние ще плащаме за американската политика. То не бе "арабската пролет", то не бе Либия, Ирак, Сирия, Афганистан. Сега и Украйна. А заради войната Русия и Украйна няма да доставят пшеница и слънчоглед. В Африка се очаква глад и Европа я чака нова вълна. Байдън иска да се спре купуването на руски газ и нефт, щото той ползва само някакви си 3%. Но не спира купуването на обогатен уран от Русия, щото американскит атомни централи ще спрат! Абе с 3 думи: американски жизнени интереси.
29
0
 
11
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Толкова сме бедни,че отплението е лукс, не можем да си позволим качествена храна.Българите сме болни, без зъби, здравеопазването е лукс.За много хора и храната вече е лукс при тези страшни цени-които хвърчат с часове.Затова САМО за българския народ трябва да ни е жал.Този,който се топи като снега.Стига сме ревали за за другите, самите ние сме достатъчно за зле.Щом има излишни пари-дайте ги на обикновения българин.Ние не сме във война, НЕ искаме война.Искаме да живеем ЧОВЕШКИ !!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не можа,но сега касапите с бели престилки ще им разкажат играта. Не дай си Боже да се срещнат и с минку рушвета, доайенът на мурафетчийството,не им завиждам на хорицата.
27
3
 
5
 
! Отговори
туз преди 2 години
половината от тях са фшисти половината от тях са фасисти внимавайте братя българи
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се бият за родината си.
25
1
 
16
 
! Отговори
Един преди 2 години
Нищо не прави правителството защото така им е заповядано, даже пращат автобуси още да докарат, нали сме богати, ако здравноосигурен българин си счупи ръката си плаща, не го питат откъде ги взема, плаща се и за раждане, и потребителски такси за всеки кабинет и изследване за които те пратят, даже за мед.бешежки за учениците се плаща,част от изследванията не да поети от здр.када и пак трябва да си платиш, да не забравим лечението на зъби, има ли за българите,а предате.ли
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън,Путин да плащат общо понеж Путин викал,че Байдън е виновен щот настройвал украинците с братския народ руси част от украинците и други руси управлявани от него с/у него,че повече украинци и руси ги подвел нацисти да се пишат и таквиз да ги управляват,че намира още от тях да им вкарва зарад коит още продължава войната,а Байдън викал,че Путин е виновен понеж настройвал другите украинци руси и въобще русите с/у него,екипа му тогаз още от 2014г. и сега след кат с предните се разбирал идрално.
23
0
 
23
 
! Отговори
мак преди 2 години
Как така имат право да избират, какво статут да им даде България? Това е прекалено. Вече започват претенции и изисквания, ама като се държат с тях като с божества, те се възползват. Очаквам да хукнат да си оправят здравето, нали всичко им е безплатно, та ще са здрави когато решат да отидат в западна Европа. Време е правителството да преосмисли миграционна политика, иначе нищо добро не ни чака.
22
0
 
20
 
! Отговори
123 преди 2 години
И ние не разполагаме с тези пари, без да сме бежанци. Жалкарска работа ....
21
2
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Драйфа ми се от всички! "Безплатна" операция, "безплатен" консуматив за 2000 лева? Да си се оперират в Украйна! Тук на никой не му заплащат " безплатното здравеопазване", въпреки, че си плаща цял живот - за нищо!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като давате декюментите по се оглеждайте некой да не е Зелюхан, че ще стане мамси джейс. И особенно ако по цял ден не стояй по една минута потопени в тъга и тишина за загиналите да се маат. Зеленюхата им нареди минутка молчанюхане и тогава да ядът на аванта
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са от ония дето лъжат. Който лъже - краде, Който краде и лъже - убива. Който убива - лъже и тека нанатетика и тека нанатутика.
18
0
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
това са повечето от източна и северна Украйна които слизат през Молдова и Румъния и влизат обикновенно на Дуран Кулак. И от там надолу към Варна и Бургас. Това е най-близкият маршут, затова са по морето. Ако не организира правителството да ги разнесе из цялата страна ще си и останат на морето
17
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 2 години
.....но не със статут на бежанци, а за международна закрила", каза Наталия.Това е ключе от бараката - това не са нещастни бежанци, а пак икономически мигранти.Защото ека вземат статут на беганец трябва да се останат в България, а тяхната цел е Европа. Наистина ли бягат от бомби или се ползват от ситуацията?Нещо мое съчувствие намаля.....
16
0
 
5
 
! Отговори
спиш ли? преди 2 години
*** и за нас е проблем!!!
15
1
 
19
 
! Отговори
Шейтаня преди 2 години
Ам оти не разширят Бусманци? Тъкмо сирийци и украинци ще направят новият матрял.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1. Bea. Защо Бургас? . . . . . . . По решение на мутрохотелиерите, а и там има подпорна стена за птичета, което е апогей на българското архитектурно изкуство!