Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии

Недостиг на оръжия в борбата на украинските войски срещу Русия
23 мар 2022 11:34, Елка Василева
255
Западен печат: Украйна си връща контрола над ключови територии
Снимка: архив, БГНЕС

Украинските войски изпитват недостиг на оръжия в борбата си срещу Русия, пише в. "Таймс". Британското издание обръща внимание на изявленията на украинските власти, че въоръжените сили на Украйна нямат достатъчно оръжия, с които да унищожават руски танкове и летателни апарати, и на призивите им Германия и Франция да изпълнят поетите ангажименти за изпращане на още оръжие.

Украинските сили демонстрират отбранителни възможности, които надхвърлят очакванията на Запада, и забавиха настъплението на руските сили, като им попречиха да превземат ключови градове в Украйна, отбелязва британското издание.

Още по темата
Руските сили, които се сблъскват със студа и търпят значителни загуби, преминават в отстъпление, а украинските войски си връщат контрола върху ключови територии, пише в заглавие на статия в. "Дейли телеграф".

Москва отбелязва неуспехи в различни райони, включително в предградието на Киев - Макаров, като това засилва опасенията, че докараният до отчаяние руски президент Владимир Путин може да прибегне до употребата на химически оръжия, изтъква британският всекидневник.

В. "Индипендънт" се фокусира върху новите разузнавателни данни на Пентагона, според които Русия е изгубила над десет процента от силите си в Украйна и че Украйна "има възможността и желанието" да предприеме контраофанзива, с която да си върне териториите, обхванати от конфликта с Русия.

В. "Гардиън" обръща специално внимание на тежката ситуация в Мариупол. Британското издание се позовава на думите на украинския президент Володимир Зеленски, според когото в обсадения град все още има сто хиляди души, които не са успели да го напуснат и живеят в "нечовешки условия".

Западът алармира за все по-брутални действия на Русия на фона на опитите на Украйна да си върне територии, пише в. "Вашингтон пост".

Руската обсада на стратегически пристанищен град Мариупол навлезе в нова кървава фаза, отбелязва американското издание. "Вашингтон пост" обръща внимание и на прогнозата на британското министерство на отбраната, че Русия вероятно ще прибегне до насилствени и принудителни мерки в опит да пречупи съпротивата на украинското население.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
199 евала мевала тия тролщини не вървят. Крайната е руска територия, а онова което запада искаше, след като не усоя да вземе крим и донбас вече е разбито. Сега отивай да храниш бежанците. Ти на море няма да ходиш и туристи няма да има, те ще са там а ти ще им плащаш. Както плащаш и на Ердоган. Евала хаха.
153
0
 
1
 
! Отговори
до 199 преди 2 години
ти пък може ли да си толкова наивен бе човек. Вярвай си ти в бойния дух.
152
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да почвам ли с ВПН русофилке, не е проблем за мен :))
151
5
 
7
 
! Отговори
Украинци,предайте се преди 2 години
***, УБИВАТ ВИ ЧУЖДЕНЦИ, ПРОДАВАЙКИ ОРЪЖИЯТА СИ НА УКРАИНЦИТЕ И П-РИНУЖДАВАЙКИ ВИ ДА СЕ УБИВАТЕ ПОМЕЖДУ СИ СЛАВЯНИТЕ И ВИ ГЛЕДАТ ОТДАЛЕЧ СЕИРА, ДОКАТО ВИЕ УМИРАТЕ И БРАТ УБИВА БРАТА, А ТЕ СИ ГЛЕДАТ КЕФА С ПАРИТЕ ОГРАБЕНИ ОТ ВАС И НЕ ГИ БОЛИ, ЗАЩОТО УБИТИТЕ СА СЛАВЯНИТЕ, А НЕ ТЕХНИТЕ РОДНИНИ ИЛИ ГРАЖДАНИ, ПРЕДАЙТЕ СЕ НА РУСНАЦИТЕ ВЕДНАГА, ДРАГИ УКРАИНЦИ, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ ВИ ПРЕВРЪЩАТ В СЛАВЯНСКО ПУШЕЧНО МЕСО ЧУЖДЕНЦИТЕ?
150
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахааа разбрахме кайва е схемата, ще има провокация с химическо оръжие и трябва да жо обоснивем. Болни мозъци тез в ЮК. Само газове са в главите им. Така и не се разбра коу са тези ключови позиции възвърнати от Урките.
149
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
191 няма такова нещо като "украинци". Има фашизирани бандеропитеци и малоруси. Е ако питаш маймуняка обама щети каже че и косоварите са древен народ и прочее глупости. Ама в Кения пардон сащ е така.
148
3
 
1
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Българинът в днешно време си е чист ***, незнам от къде идва това огромно самочувствие. Сватбите са смесени от край време, някой да си публикува днк теста, че да видим от къде е дошъл баща му
147
1
 
3
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама точно това искат руснаците - укро-нацистите да ги "контра-атакуват"... така по-бързо ще си изпълнят, та даже и преизпълнят плана... тактиката им отпреди 80 г. (Сталинград)
146
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилски из.роди!!!! Българите НЕ СА СЛАВЯНИ .. Недейте ни обижда .Славяни са руснаци ,украинци ,словаци и част от поляците .В България са живяли славяни ,но това е друга тема ...
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно че не го казваме. Вчера го написах сто пъти. Това за нациското издевателство над не стига пленени ами и ранени военнопленници и призивите на лекари да кастрират руски пленници. Това е ужасно но Запада винаги е глух когато не му изнася. Запада е виновен.
144
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо общо с реалността. Запада сънува още. А дори Кадиров каза че регионите един след друг се почистват. И тези които врякат от укритията само това могат и рано или късно ще дойдат и до тях. Но на запад не могат да го кажат.
143
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
192 поредната повлекана си. Я си кажи фамилията. Бас държа че не е българска.
142
2
 
0
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
До 192рия геврек. Никой не очаква милосърдие, нека се стрелят. Това не е същото. Каква е ползата от това? Или законите за военни престъпления важат само за едната страна
141
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГеврекаВерно си геврек :)) Значи нападаш суверенна държава и очакваш милосърдие от нападнатите, тъй ли да разбирам рашка :)) Жива да не бях......:))
140
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Храбрите Укри унищожиха 10% от магучая армия за три седмици!" - За съжаление тези 10% отдавна са попълнени от постоянно пристигашите нови сили. Руснаците мобилизараха много други войски, даже и от Грузия, за да могат да продължат нападението. Сега изчакват още подкрепления за да разрушат Мариопул. Украйна няма откъде да докара подкрепления.
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колониален енгилиз територии в крайна сънува. Лъжите в медиите са до такава степен че надминаха глупостите на дойче зелето. Вече дори никой не помни помиите, които изливаха върху Ципрас, жена му не му пускала видиш ли че не плащал на кредиторите. Таблоидите са още по зле. А тукашните соростутковци ядат всякакви говняни помийки.
138
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луди ли сте? Убиват ви, драги славяни, УБИВАТ ВИ! УБИВАТ ВИ ПОМЕЖДУ ВИ В ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА, ПРАЩАТ ВИ ОРЪЖИЯ ДА СЕ УБИВАТЕ ПОМЕЖДУ СИ И ВИ ГЛЕДАТ СЕИРА ОТ ДАЛЕЧ КАК СЕ УБИВАТЕ БРАТЯ ПОМЕЖДУ СИ! ***-УКРАИНЦИ, ИЗХВЪРЛЕТЕ ОРЪЖИЕТО, КОЕТО ВИ ПРАЩАТ,ЗА ДА ПРОЛИВАТЕ СЛАВЯНСКА КРЪВ И СЕ ПРЕДАЙТЕ, РУСНАЦИТЕ СА ВИ РОДНИНИ И ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ, А ТЕЗИ КОИТО ВИ ПРАЩАТ ОРЪЖИЯ - ИСКАТ ПРОЛИВАНЕТО НА ОЩЕ СЛАВЯНСКА КРЪВ И ТРАГЕДИИ! .............ПРЕДАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА, ДРАГИ УКРАИНЦИ, ЗА ДА СПРЕ ВОЙНАТА!
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само славяните може да са толкова глупави че да се бият по между си и то до последния човек.
136
4
 
8
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Също така не виждам коментари за това как украински лекари кастрирст руски пленени войници по болниците преди да ги върнат обратно на Русия. Това го казаха самите украински власти. Това се води военно престъпление.... Защо никой не го споменава
135
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180/Попрочети малко история, за Бисмарк и т.н и ще видиш за какъв мечок става въпрос...Изкараш ли го от бърлогата-бягане или на близкото дърво...Досега друго не е открито за да го завърнат обратно..