Украйна: Преговорите с Русия са много трудни, не отстъпваме

По ключови въпроси има разминавания
25 мар 2022 19:44, Александър Попов
31
Украйна: Преговорите с Русия са много трудни, не отстъпваме
Дмитро Кулеба. Снимка: GettyImages

Украйна заяви, че преговорите с Москва са "много трудни", и се зарече да не отстъпва от исканията си, повече от месец след руското нахлуване.

"Процесът на преговори е много труден", заяви украинският външен министър Дмитрий Кулеба.

"Украинската делегация е заела твърда позиция и не отстъпва от исканията си. Настояваме преди всичко за прекратяване на огъня, гаранции за сигурността и териториалната цялост на Украйна", добави той, като заяви също, че "не е постигнат консенсус" по ключови въпроси с Русия.

"По-специално, украинският език е и ще бъде единственият държавен език в Украйна", каза той.

Кулеба говори, след като турският лидер Реджеп Тайип Ердоган направи днес изказване, че Киев и Москва изглежда са постигнали съгласие по четири ключови точки от преговорите, включително по въпроса за езика.

Въпреки че украинският външен министър заяви, че това не е вярно, той отбеляза, че Украйна "е искрено благодарна" на Турция "за тяхната политическа и хуманитарна помощ, както и за дипломатическите усилия, насочени към прекратяване на войната на Русия срещу Украйна".

Москва от години твърди, че рускоговорящите в Украйна са дискриминирани, и посочва това като основна причина за изпращането на войски в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои много се стараят да заличат Украйна от картата и вече почти успяват! Кулеба...идва ми нещо в рима, но нали съм възпитан! Бягай по-бързо, защото украинци ще те закачат да съхнеш! Ще има Малороссия, Таврическая губерния (Крим + Херсонска област до Каховка), както е било едно време!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски има ли рубли за газ?
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 2 месеца и нема да има нужда да отстъпвате!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавайте да не отстъпвате! Има още бандеровци за прочистване в Донбас, а операцията за превземане на Одеса още не е започнала.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро урките ще клекнат,само лъжи от тях