Руските сили са се изтеглили от украинския град Славутич

Те са имали задача да го обследват, каза кметът
28 мар 2022 08:15, Елка Василева
71
Руските сили са се изтеглили от украинския град Славутич
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на украинския град Славутич, където живеят работниците, поддържащи спряната Чернобилска ядрена централа, съобщи, че руските сили са се изтеглили от града, след като са изпълнили задачата си по обследването му, предаде Ройтерс.

Още по темата
Вчера губернаторът на Киевска област Олександър Павлюк заяви, че руски войски са поели контрол върху града, който се намира непосредствено до забранената зона около централата, претърпяла през 1986 г. най-тежката ядрена катастрофа в света. В града живеят украински работници, които продължават да се грижат за централата.

„Руските части свършиха работата, която си бяха набелязали. Направиха оглед града, днес приключиха с това и напуснаха. В момента в него вече няма такива сили", каза във видео пост в интернет кметът на северния град Юри Фомичев.

Ройтерс не можа веднага да провери доклада.

Фомичев отбеляза, че е работил с руснаците, а не е сътрудничил с тях. Миналата седмица областният губернатор Павлюк каза, че руските сили са отвлекли кмета, припомня Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Което не е гаранция, че Русия се отказва от първоначалните си цели. Просто се концентрират над това да затворят и изтрепят укронацитата в донбас" - преди 3дни базата на АЗОВ в Мариупол беше превзета, а в паниката си завалиите зарязали картите с разположението на Укро войските в цяла източна Украйна на руснаците. Виж RAT u Donbasu Zarkovic u bazi Azova I grotlu Marijupolja в тубата 8:00 сръбски военен кориспондент. Сега просто ги обграждат.
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците ще забравят за ток, вода, храна, двата вликомъдро трола Кличко вчера дори имаха глупостта да се изпуснат, че в Киев имат храна за около 2 седмици макс. Скоро ще забравят и за гориво, голяма част от нужната инфраструктура вече е унищожена.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което не значи, че операцията в останалите части е спряла. Русия имаше нужда от присъстве на земята за да пази авиацията си, сега преминаваме в етап ежедневно бомбене, както беше и в Югославия навремето. Тогава сърбите нямаха добро ПВО, и нато можеше да си позволи само въздушна атака, но в Украйна налагането на ситуация на война е необходимо за да може Русия да внесе собствено ПВО както и да атакува всякаква нова ПВО техника внесена в Украйна. Следващия месец ще е бомбене нон стоп.
9
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах колко жалко е да си продажен руски троол...
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можах дори да го изгледам ,това са дрогирани фашисти
7
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките укронацита, "великите им победи" от вчера, в които успяха да "завземат" няколко села от по една улица... се оказа прегрупиране и смяна на фокуса на операцията. Което не е гаранция, че Русия се отказва от първоначалните си цели. Просто се концентрират над това да затворят и изтрепят укронацитата в донбас, което ще им позволи да си консолидират фронта за по нататъшни офанзиви, срещу още по-демотивиран противник. Повече от половината укронацита са в добнас, което улеснява денацификацията.
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 Путин ми каза по телевизията на няколко пъти, капиш?
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинските фашисти разтрелват руски пленени войници в краката и след това ги разпитват докато починат ,дори качват това в "Ютуб" не е за гледане
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2. Кой ти е казал, че искат да свалят правителството в Киев ?
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са Ройтерс че да "проверяват" доклади и защо си мислят, че именно на тях трябва да им се доверим за "проверената" информация ?
2
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците постепенно ще се изтеглят към Луганска и Донбаска област с цел да ги окупират напълно и евентуално откраднат. Мисията по сваляне на правителството в Киев е напълно провалена. Ще се опитат да откраднат колкото се може повече земя, а след това да търсят мир. Да, обаче дали украинците ще се съгласят е друг въпрос, както и дали ще има мир. Демилитаризация в Украйна няма да има, както и мир в който луганска и донбаска област са руски. Украинците ще изтрепят руската армия бавно, но сигурно.
1
2
 
13
 
! Отговори
Тарас преди 2 години
Шах с левия топ.