Руските сили са се изтеглили от украинския град Славутич

Те са имали задача да го обследват, каза кметът
28 мар 2022 08:15, Елка Василева
71
Руските сили са се изтеглили от украинския град Славутич
Снимка: архив, БГНЕС

Кметът на украинския град Славутич, където живеят работниците, поддържащи спряната Чернобилска ядрена централа, съобщи, че руските сили са се изтеглили от града, след като са изпълнили задачата си по обследването му, предаде Ройтерс.

Още по темата
Вчера губернаторът на Киевска област Олександър Павлюк заяви, че руски войски са поели контрол върху града, който се намира непосредствено до забранената зона около централата, претърпяла през 1986 г. най-тежката ядрена катастрофа в света. В града живеят украински работници, които продължават да се грижат за централата.

„Руските части свършиха работата, която си бяха набелязали. Направиха оглед града, днес приключиха с това и напуснаха. В момента в него вече няма такива сили", каза във видео пост в интернет кметът на северния град Юри Фомичев.

Ройтерс не можа веднага да провери доклада.

Фомичев отбеляза, че е работил с руснаците, а не е сътрудничил с тях. Миналата седмица областният губернатор Павлюк каза, че руските сили са отвлекли кмета, припомня Ройтерс.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
22
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
За да е решено, то трябва да е признато от всички. Никой от световните сили не е признал Крим за руски, няма и да се случи, свиквай с тази мисъл троляк. Това не ти е средновековието, нито пък русия е незаобиколим фактор. Самата тя развенча мига за руската суперсила, ха ха.
31
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте в "ЮТУБ" украинските фашисти как разтрелват руски пленници и ги разпитват докато починат ! Аз не можах да го изгледам ,вън украински фашисти от България !
30
5
 
5
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Фейк нюз...
29
22
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Като наторят с труповете си Украйна,останалите руснаци ще избягат. Тогава цяла Украйна ще бъде свободна,възстановена модерно и много богата. За в бъдеще Украйна ще има много силна армия,както и всеки,граничещ с руските окупатори.
28
15
 
14
 
! Отговори
Makica преди 2 години
Сърбите с две ракети S-125 Нева които са од 70-те години събарят Ф 117 а, уж невидим. ДА,може да не са имали модерна ПВО одбрана, но имаха сърце и душа и хъс да отбраняват страната си.НАТО-North Atlantic Teroristic Organization!!!
27
16
 
15
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Не, не е. Както казах не слушаш, троляк. Съдбата му ще се определи мирно от Великите сили, а Русия не е част от тях вече, хаха. Единственото, което ще й бъди позволено е да продължи с жалките си опорки за *** като теб, ха ха
26
16
 
5
 
! Отговори
Uyo преди 2 години
Пускай атомо Вовааа
25
1
 
1
 
! Отговори
Твърдия брус преди 2 години
До да ама не: приятел, листи си картинките и недей да се опитваш да мислиш. Явно не ти се отдава, а може и някой шамар да си изкараш...
24
20
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Колкото Кърджали е турски, толкова и Крим е руски. Съдбата на Крим ще се решава на по-късен етап без участието на Русия, ха ха. Това ви го казаха, но не слушате, платени троляци, ха ха
23
7
 
10
 
! Отговори
Че преди 2 години
До 23: аз на такива хепънинги като видя Кръпката и ми става ясно и за организаторите, и за каузата...
22
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами доста си е удачно сравнението. Ситуацията в Югославия беше същата - имаше такива, които искаха да се отцепят, и такива, които не ги пускаха и прибегнаха до военна кампания за защита на териториалната цялост на Югославия. И ФАЩ се намеси на страната на сепаратистите. С тая разлика, че не го направиха защото са им някакви, а защото искаха да сринат един доста продуктивен и независим славянски съюз. В Украйна болшинството хора са генетични руснаци, и за разлика от Юго, Укр беше пълна трагедия..
21
7
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До Твърдия брусПишат че се изтеглят а на снимката има само двама.Другите в ковчеци ли са се изтеглили ?
20
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова поскъпна всичко , ние обикновенните българи плащаме на урките да воюват , там отиват нашите пари ! Хора събудете се
19
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не искам укараински фашисти в България и да им плащам от моите данъци ! Вън от България" - днес ще видиш американската инсценировка с Васко Кръпката. Ще покажат 1 куп хора на концерта и ще кажат, че България подкрепя Украйна. Но вчера минах от там, оказа се че от около 700 човека поне 400-500 бяха чужденци. Оказа се, че в Италия и Испания wizz air са пуснали намаления и на парада беше пълно с 16-18 годишни от там. Чак не можах да повярвам как всеки втори говори на испански.
18
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен То не е една база, там по скоро им бяха общежитията. Бази имат навред, правят ги клетки за по 4-5 добре окопани укронацита, по високите етажи, 2 вътрешни стаи за спане и склад, и щъкат да чакалят по прозорците на етажите. За това и има толкова разрушени жилищни блокове, те стрелят от един прозорец и бягат на следващия. Руснаците цепят докато улучат помощението с боеприпасите или не остане повече прикритие в сградата. Няма друг начин за съжалениие когато воюваш срещу плъхове.
17
13
 
17
 
! Отговори
Твърдия брус преди 2 години
Руснаците приключват с остатъците от бойната единица Азов в Мариупол и след това се отправят към Киев. Задачата там ще бъде да го заобиколят от запад-югозапад и да прекъснат възможностите за снабдяване с оръжия и боеприпаси на остатъците от украинските ВС. За храната и водата ще преценят. И чакаме. Да, чакаме Зеля да омекне.
16
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пишат за Украйна, а новини няма, а има само пропаганда и дезинформация.
15
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избамкали са военните обекти и се изтнеглят. Задачата е свършена.
14
19
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
В Украйна няма нищо руско. Нищо няма да получи путин от украйна бе троляк. Единственото, което може да вземе е временен мир. Русия вече не е суперсила, ха ха. Съдбата на Донбас, Луганск и Крим няма да се решават от Русия, ха ха. Свиквай с тази мисъл, ха ха, платен троляк.
13
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам укараински фашисти в България и да им плащам от моите данъци ! Вън от България