Лондон призова за спиране на вноса на руски нефт и газ

Руски кораби вече не могат да влизат в британски пристанища
6 апр 2022 08:00, Елка Василева
67
Лондон призова за спиране на вноса на руски нефт и газ
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания призова партньорите си от Г-7 и НАТО да забранят влизането на руски кораби в техни пристанища и да приемат график за поетапно спиране на вноса на руски нефт и газ. Външните министри на Алианса ще заседават днес в Брюксел.

Във Варшава британският външен министър Лиз Тръс се обяви и за нови наказателни мерки срещу руски банки и ключови сектори на руската икономика като златото, предаде БНТ. След руската инвазия в Украйна Лондон и негови съюзници въведоха санкции срещу руски банки и олигарси и предприеха стъпки към изолиране на Москва от международната финансова система.

Санкциите, въведени до момента, са блокирали руски финанси в обем от 350 милиарда долара и са направили недостъпни за Москва 60 процента от нейните резерви в чуждестранна валута, посочи Лиз Тръс.

"Нашите координирани санкции връщат руската икономика в съветската ера. Но ние можем и трябва да направим повече, както вече казах на нашия общ приятел - украинският външен министър Кулеба", заяви Лиз Тръс, министър на външните работи на Великобритания.

Руски кораби вече не могат да влизат в британски пристанища. По-рано Европейската комисия също предложи нови санкции, включително прекратяване на вноса на руски въглища и забрана за влизане на руски кораби и тежкотоварни камиони на територията на Европейския съюз.

Заради войната и западните санкции, руската икономика ще се свие с до 15 процента, прогнозират експерти, цитирани от Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
40
 
! Отговори
Целта е ясна преди 2 години
Пропагандна война - Буча, Сребреница, Сирия - постановки, режисури...Искат да завземат ресурсите на Русия.
28
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До aa1830НИЩО НЯМАТ...ГАЗОВИТЕ И НЕФТЕНИТЕ НАХОДИЩА В СЕВЕРНО МОРЕ ОТДАВНА СА ИЗЧЕРПАНИ И ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СКЪПИ.
27
2
 
40
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Тия вече станаха банални. Само призовават, осъждат... Врякат като едни истински ***. Като са толко корназ да въртят крановете на газта и петрола, да си приберат дипломатите от Москва и да спрат на 100% търговските отношения с РФ. Да, ама не става, нали? То не е и това целта. Мерака е всичко да си е както преди, ама безплатно. Е, пиздари, влака замина. И като не въртите вие кранчето ще ви го врътнат от РФ.
26
2
 
31
 
! Отговори
Лицемери! преди 2 години
Наглосаксонска политика за съсипване на ЕС. Русия търгува с Китай, Индия, ЮАР и др.
25
1
 
32
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Простакесата, която няма понятие от важни руски градове и твърди, че Англия никога няма да ги признае за руски...а е британският външен министър!
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната англосакска рошла, попаднала под вентилатора. Знае тя за какво се борят хорат, освен за гейски права на брак.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати грозната
22
3
 
15
 
! Отговори
Чувам, че преди 2 години
Руснаците търсят точните координати на съда в Хага. Имат десетина некоординирани високоточни хиперзвукови...
21
2
 
27
 
! Отговори
двуличие преди 2 години
ПРизовават понеже те почти не ги внасят, а удара отива върху Евросъюза.
20
2
 
20
 
! Отговори
Това преди 2 години
Критичната възраст не прощава.
19
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката не е ли тази, която на преговорите с Лавров показа, че акъла и е на продавачка от Теско. Тази още не знае къде на географската карта се намират Русия и Украйна. Беше призовавала английски наемници да се записват доброволци в Украйна, после като ги направиха на кайма, съжаляваше по соц мрежите, че се чувствала виновна. Тотален д е б и л о и д такива са в момента политиците в света. Парцалени кукли послушни и без грам мозък
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пА какви са че да дават наклон на х&я?!? Нали не са в ЕС. Да си веят там рижавите коси и да не се бутат у наше село. Те ли ще ни внасят газ и нефт?!?
17
19
 
2
 
! Отговори
Чувам че путьо късия преди 2 години
го търсят от Хага......вярно ли е?
16
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа отдавна трябваше да проумее, че от Mopдор не трябва да бъде зависима по никакъв начин... Пълна изолация и ембарго трябва да има срещу Путинова Русия...
15
7
 
30
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Лондон може да призове...понеже си имат газ в Северно море, а като не им достига си купуват от Норвегия - най-зелената страна с най-много електромобили. Изобщо ситуацията e "руския газ мирише" и "по-добре шистов американски газ, който съсипва природата и струва поввче, но затова пък ще сме еко, и няма да пълним хазната на Путин" - принципи, ценности, морал или с една дума еврогеиско лицемерие.
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа ритуално се самоубива. Щатите получават нова провинция. А Великобритания разпределя парите и управлява новата американска колония. Това е в три изречения! (Живея в Англия и вчера нямаше дизел по бензиностанциите... Говори се, че ще стане 2 паунда .. а беше 1.15, после 1.30, после 1.50, после 1.70....)
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, кой ги пита?
12
4
 
28
 
! Отговори
То хубаво преди 2 години
Ама ти ли ще ми плащаш сметките?
11
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ингилизите са толкоз нагли че не е истина чак . Требваше оня с мустачките да ги разруши като остров през 40-те години .
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръс е много силна, защото нея бюджета я храни и вдига правителствения самолет, където и да ходи. Не вижда цените нито по колонките на бензиностанциите, нито по сметките за битова енергия. Но хората ще ги изметат и там, защото много в момента избират дали да са на топло, или да ядат.