Лондон призова за спиране на вноса на руски нефт и газ

Руски кораби вече не могат да влизат в британски пристанища
6 апр 2022 08:00, Елка Василева
67
Лондон призова за спиране на вноса на руски нефт и газ
Снимка: архив, БГНЕС

Великобритания призова партньорите си от Г-7 и НАТО да забранят влизането на руски кораби в техни пристанища и да приемат график за поетапно спиране на вноса на руски нефт и газ. Външните министри на Алианса ще заседават днес в Брюксел.

Във Варшава британският външен министър Лиз Тръс се обяви и за нови наказателни мерки срещу руски банки и ключови сектори на руската икономика като златото, предаде БНТ. След руската инвазия в Украйна Лондон и негови съюзници въведоха санкции срещу руски банки и олигарси и предприеха стъпки към изолиране на Москва от международната финансова система.

Санкциите, въведени до момента, са блокирали руски финанси в обем от 350 милиарда долара и са направили недостъпни за Москва 60 процента от нейните резерви в чуждестранна валута, посочи Лиз Тръс.

"Нашите координирани санкции връщат руската икономика в съветската ера. Но ние можем и трябва да направим повече, както вече казах на нашия общ приятел - украинският външен министър Кулеба", заяви Лиз Тръс, министър на външните работи на Великобритания.

Руски кораби вече не могат да влизат в британски пристанища. По-рано Европейската комисия също предложи нови санкции, включително прекратяване на вноса на руски въглища и забрана за влизане на руски кораби и тежкотоварни камиони на територията на Европейския съюз.

Заради войната и западните санкции, руската икономика ще се свие с до 15 процента, прогнозират експерти, цитирани от Ройтерс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега на пролет се правите на отворени западняците. Защото имате запаси, до есента. Ще ви питам после зимата какво ще правите?
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензина ще скочи на 10 лева, а Топлофикация София ще бъде за скрап. Англия помпят от океана и ще продават на двойни цени.
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много не лицеприятна дама !
6
3
 
34
 
! Отговори
L. преди 2 години
Лондон да не се обажда в ЕС!
5
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За първи път наблюдавам как се разпалва световна война и разбирам, че конспиративните теории за WW2 всъщност са били истина.
4
24
 
4
 
! Отговори
Хуя да ми яде преди 2 години
м0сковията, *** тоже.
3
24
 
7
 
! Отговори
сега Англия преди 2 години
следва Европа.....монголоидните рушкиФашизоиди да ми ядатХуя.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие си гледайте танците с Борето ,пък аконима и бело !?
1
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия иска да бъде странна, Русия иска да бъде различна, Русия не е добър бизнес партньор. Бизнеса с хора които не искат да работят заедно с теб е труден.