Нашествието в Украйна - репетиция за действията на Китай в Тайван?

Събитията помогат на Пекин да обмисли различни варианти за атака
7 апр 2022 21:40, Йоана Цонева
16
Нашествието в Украйна - репетиция за действията на Китай в Тайван?
Снимка: БГНЕС

Китайският творец концептуалист Ай Уейуей заяви, че Китай наблюдава внимателно войната в Украйна и извлича поуки за бъдещите си планове относно Тайван. "Нашествието в Украйна е прелюдия и упражнение за това, което Китай ще направи в Тайван", е казал Ай за италианския вестник "Кориере дела сера" в публикувано днес интервю, цитирано от ДПА.

Още по темата
"Нашествието в Украйна е прелюдия и упражнение за това, което Китай ще направи в Тайван", е казал Ай за италианския вестник "Кориере дела сера" в публикувано днес интервю.

По думите на 64-годишния творец развитието на събитията около войната ще помогнат на Пекин да обмисли различни варианти и реакции на международната общност, ако нападне Тайван. Той критикува НАТО, че е безсилна срещу руската агресия и да спре войната, като всъщност е била "катализатор" за нея, предаде БТА.

Ай Уейуей смята, че Русия успява в опитите си да завладее Източна Украйна. Според него санкциите са безполезни, защото Китай, Индия и други държави са заявили, че нямат интерес да бойкотират Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Китай и Индия са най - големите *** и двуличници - ако се наложи, американците ще ги размажат като мухи!
9
0
 
0
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Не се страхувайте от Русия, страхувайте се от Китай! Пра внуците ви ще са жълтеникави *** и няма да са чували за ЕС, САЩ и Русия. Другата част от населението ни пък, ще са *** индийци. (Това ми каза Нострадамус)
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За целта Китай приготвя 3 милиона армия. Ще ударят без предупреждение.
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво ще правят китайските скакалци ако Тайван решат че не са един народ и погнат окупаторите както в Украйна. Това трябва да си изяснят скакалците дали изобщо ги искат там и тогава да решават дали да правят опити да превземат Тайван или да си стоят мирно на комунистическите ***.
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 - Кои са "аут" , че не разбрах нещо , а също така не разбрах и кои са тези "всички" дето щели да им скочат ?! Ааааа сетих се - Имаш предвид голямото Европейско семейство , включително и ТИ ( понеже си важен Европеец" ) , само дето не се досещаш че ако се заядеш и с китайците , не само че няма да имаш газ и бeнзин , а и виличка и чинийка в които да ядеш ако изобщо ще имаш какво да ядеш в бъдеще , защото и чашката и лъжичката са ти Китайски *** !
5
6
 
4
 
! Отговори
Плажния гларус преди 2 години
Ей не се навоюваха тея.Правете любов а не война Въпреки че ако дойдат и тайванските бежанки няма да е лошо.Чух че са красавици.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набеждаваш някоя малка съседна държава, че сте един народ и я нападаш за да я освобождаваш. Това е то новия световен ред.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А също и на Турция в Кърджалийско!
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сащ заявиха, че ще се намесят при китайска инвазия в Тайван тъй, че не виждам как ще им се получат нещата на китайците. Отделно от това половината БВП на Китай е от търговия със запада и едни санкции ще ги разклатят стабилно. Тая война няма да се случи. По-скоро нещо мирно ще търсят.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама много тъпаСтратегия имате - фронтална атака на силно укрепени позиции, напълно предвидима, липса на всякакъв военен гении. Не сте чели за Александър Велики и неговите стратегии? Александър Македонски досега щеше да е завладял половин Европа с руските или китайските военни ресурси.