Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?

Евродепутатът Иво Христов: Трябва да избегнем въвличането на България в тази война
12 мар 2022 14:17, Елка Василева
154
Войната в Украйна - началото на събития, които ще бъдат наречени Трета световна?
Снимка: архив, БГНЕС

За нас, българите, чувството за суверенитет и здрав разум са силата, която може да ни спре да влезем през вратата към Трета световна война. Опасявам се обаче, че вратата към такава война не е просто открехната, а това е първият епизод от събития, които някой ден историците ще нарекат Трета световна война, това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Още по темата

Той коментира, че събитията ескалират, икономическата война вече е глобална.

Всички военни по света в невралгичните зони са в повишена готовност. По думите му има висок риск тези събития да ескалират до пълномащабна война.

Христов изрази опасения, че сегашното правителство е възможно да няма достатъчен усет за суверенитет.

"Виждаме трагедията на украинските бежанци, които пристигат у нас. Ние не желаем тази съдба. Трябва да окажем максимално хуманитарно съдействие на тези бедстващи хора и да имаме здрав разум да избегнем въвличането на България в тази война", отбеляза той.

Иво Христов посочи, че войната в Украйна е подготвяна целенасочено и Русия не е единственият виновник.

Международният правов ред рухва окончателно с тази война.

"Тази война е първият трагичен епизод, но той може да прерасне в множество такива. Знаете, че Съединените щати се опасяват от това, че Китай може да пожелае да присъедини Тайван към своята територия. Байдън направи едно озадачаващо изказване, че Третата световна война няма да започне от Украйна. В този смисъл ни, българите, трябва да сме много бдителни към собствената си съдба. Ние нямаме териториални претенции към никого от съседите си, но сме една институционално и икономически слаба държава, която се намира на кръстопътя на ветровете и трябва да се обединим около идеята за суверенитет и да пазим територията и хората си", подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Така е като не мислиш. Хем трета световна, хем, сме слаби и на кръстопат и хем ние пас. Само дето с глава в пясъка и вирнати задни части, ще ни прекарат доста повече от веднъж, но кой да ги стопли тези неща.
116
2
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Учудващо за Хр. Иванов прозрение. Глобалната търговска, финансова и въобще икономическа война кой я подклажда?
115
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ме убиват? Ти чуваш ли се бе блонди? Хващай си козата и тръгвай към русията че само тровиш въздуха тък
114
11
 
14
 
! Отговори
ХОРА САЩ ВИ УБИВА!!! преди 2 години
Третата светован война я започна САЩ с пускането на ковид вируса убил досега над 6 милиона души по целия свят, като само в САЩ убитите от САЩ свои данъкоплатци са над 1 милион души. Каква ирония е да финансираш правителство което има за цел да те ликвидира. Ако не беше тази военна акция на Путин в украйна, никога нямаше да разберем за всичките тези лаборатории на ЦРУ в украйна и на всеки две години щеше да има нова пандемия докато не се редуцира населението с 90 %.
113
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай ще е новата суперсила след упадъка на САЩ. За да си суперсила трябва народа да благоденства от икономически подем и развитие на образованието. Има ги тия неща в Китай. Русия са просто плашило. Световна война Китай с Русия срещу САЩ с Европа. Трябва много да се променят нещата за да е възможна.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неприятно е да припомним, че предишните световни войни са се водили основно в Европа и по всичко личи, че ако има трета, няма да се различава..
111
1
 
3
 
! Отговори
До 120 преди 2 години
Браво!
110
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нрета световна почна декември 2019 като ни пуснаха ковид 19. Най-вероятно от Путин. Сега сме във втори епизод. Предстои трети.
109
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига плашихте гаргите! Какво тормозите хората? Като дойде война, ще дойде и това е! Ние нищо не можем да направим! Няма 20 самолета от САЩ да ни спасят, а дори и да ни защитават, страната ни ще заприлича на Нагазаки! Разбирате ли го това? Стига с тоя тормоз над населението! Достатъчно е колко сме бедни и видим часове за бутилка олио! Ние нямаме хляб, вие ни говорите за световни интереси!
108
13
 
38
 
! Отговори
До msm преди 2 години
Той човека си го каза.За тази война не е виновна само Русия,а аз от самото начало повтарям, че пращането на оръжия в украйна само ще доведе до ескалация и много повече смърт.Инфантилните европейски "лидери" просто предизвикват събитията.Тези "санкции" не са санкции,а пълномащабна война срещу Русия.И за какво е нужно това?Исканията на Русия бяха пределно точни и ясни.Неутралитет на Украйна и изпълнение на минските споразумения.*** *** в европа обаче не са политици,а де билни бюрократи...
107
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При всяка световна война България е била на губещата и несправедливата страна
106
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третата световна война САЩ я водят още преди края на Втората световна война.
105
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България пак избра грешната страна.
104
27
 
21
 
! Отговори
msm преди 2 години
Нека не го разбирам този. Те и Украйна се обявяват за суверинитет и желаят да запазят държавата си, но престъпника и убиеца Путин е решил друго! България трябва да има ясна и силна политика в подкрепа на суверинитета си, чрез икономическия и отбранителния военен съюз в който участваме. Всичко друго е опасно за нашия суверинитет. Аман от сервилни бездушни политици, като този!
103
8
 
17
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
3та световна се води от 50 години,но не със оръжия ас компютри и банки.Пак умират хора и пак се разцепват държави.Един взел заем не може да го върне и се обесва,друг си губи работата заради санкция от вънка и се гръмва,трети го напуска семейството му щот няма последен модел бмв и скача от блока и тн..
102
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С това куцо правителство отново ще сме наутани във война и отново ще се "радваме" на поредна национална катастрофа! В Япония панират лист :) време и ние да се научим. И тревата няма да остане с този темп! Ама беше важно да се пляска по балконите :) Историят се учи за да се избегнат грешни вбъдеще.
101
6
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТСВ ЗАПОЧНА НА 11.2.1945г НА ЯЛТЕНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ КОГАТО БЕШЕ ПОДЕЛЕН СВЕТА, И НЕ СЛУЧАЙНО ПАК ОТ КРИМ ЗАПОЧНА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ТСВ А САМИЯ КРАЙ Е КОНФЛИКТА МЕЖДУ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН КОНСТАНТИНОПОЛИ В ЦЪРКВАТА СВ. СОФИЯ ПАК ЩЕ СЕ ОТСЛУЖВАТ СЛУЖБИ.
100
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там където чуем за демокрация и САЩ винаги има война...Как я докарахме до това... не знам...
99
25
 
18
 
! Отговори
ТРОЯНСКИ КОНЕ преди 2 години
Доказани слуги на Путин и Русия.... ЙОНЧЕВА, ИВО ХРИСТОВ, СТАНИШЕВ, НОНОВА, РАДЕВ, РАШКОВ......
98
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер не успя със световното господство, сега САЩ дали ще успеят да създадат американския трети райх.