Над 1200 тела открити в Киевска област след изтеглянето на руските сили

Новината съобщи украинският главен прокурор Ирина Венедиктова
10 апр 2022 22:20, Красимир Ангелов
104
Над 1200 тела открити в Киевска област след изтеглянето на руските сили
Снимка: БГНЕС

Над 1200 тела са били открити до момента в районите в Киевска област, които няколко седмици бяха окупирани от Русия, заяви украинският главен прокурор Ирина Венедиктова, цитирана от Франс прес.

Агенцията припомня, че преди седмица Венедиктова съобщи за 410 намерени мъртви цивилни.

"Към днешна дата имаме 1222 убити само в района на Киев", заяви днес тя пред британската телевизия "Скай нюз".

Венедиктова каза, че украинските власти са започнали 5600 разследвания за предполагаеми военни престъпления от началото на руската инвазия. Установена е самоличността на 500 заподозрени руски бойци, добави тя в интервюто, което даде на английски език.

Летището на Днепър, голям град в Източна Украйна, днес отново е било подложено на удари от въоръжените сили на Русия и вече е напълно разрушено, съобщи по-рано губернаторът на Днепропетровска област Валентин Резниченко.

Председателят на регионалния съвет Микола Лукашук съобщи, цитиран от Ройтерс, за петима ранени служители на службата за реагиране при извънредни ситуации.

Екип на Франс прес на място е чул приземяващ се самолет. Това означава, че самата писта на летището вероятно не е засегната, посочва агенцията.

Днепър, град с население от един милион души, близо до контролираните от сепаратистите зони в Източна Украйна, досега бе относително пощаден при руските военни операции, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждаме зверствата на ,,освободителите,,. Цял свят ги вижда. Сателитни снимки. Масови гробове. Изцапани с детска кръв играчки и битова техника се изпращат до адреси в РФ. Очевидни неща са. В същото време - фейкове за ,бандеровци,азовци,за Зеленски продължават да се фабрикуват. Ясно . Измислен е бил поводът за войната. И спецоперация да е, не е оправдана с нищо. Оказа се,че и Минско съглашение не е имало. Янукович не го е подписал. Агресорът РуSSия трябва да отговаря пред Хага.
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хванали са Зеленски да прави с.ек,с с двама от охраната му. Голяма излагация е станало, защото е закъснял за среща с Макрон. Сега го болял яко *** ,бил разцепен. Скоро Путин ще му го запуши с нещо друго.
41
12
 
5
 
! Отговори
Росен преди 2 години
Дано господин Путин натисне червеното копченце над Киев !
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре си дошъл 71 ... Джендъро тръгнал да плаши с лична разправа ... хаахаххаххаахх
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 12 000 000 тела открити в Киев ... това е истината. Не вервайте на журналистите ...
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще се съсипе от невежество.
37
8
 
10
 
! Отговори
Христина преди 2 години
Пълна подкрепа за братска Русия ! Дано довършат нацистите още тази седмица !
36
10
 
2
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Егати войната ! 1200 тела на цивилни! Жалко за жертвите , но на война като на война. Ам ате не бяха ли тези дето в началто гордо се снимаха как подхотвят кокйтейли " ***"?Я направете справка със жертввите в Сирия ? Щ е раберете разликата.
35
14
 
9
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А около 50 000 убити мирни жители и деца от Донецк, Луганск, както и доста убити украинци, не ги ли виждахте през послените осем години?
33
6
 
1
 
! Отговори
Келещ преди 2 години
До Явно -- Явно имаш неповече от 2 гънки в мозъка и не си ходил в казарма, а си гледал само някви тъппи американски филмчета за войната и си мислиш че така стават тия работи
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласни сме руснаците да стоят в родината си, да гладуват и мизерстват и да работят за Путин в заводите и на полето. Работа, работа, работа. Война, война, война, Глад, глад, глад.
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин печели Оскар за филма "Войната в Украйна". Как е заснел това великолепно шоу, реалистично, истинска кръв и трупове, истински специални ефекти, взривяващи се истински танкове. Великолепно.
30
9
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 51 ... преди 2 години
Лекарствата идват от Китай .. Суровините от Русия .. Дали наистина мислиш, че заради един "анцуг" ... Руснаците ще се откажат от своята родина ..
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е гладиаторско шоу. Омръзна ни от фалшиви холивудски бози. Гледаме истинско шоу, като истински римляни. Аве, Путине.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адидас ще победи Путин. Руснакът ще предаде Путин за един анцуг Адидас.
27
7
 
5
 
! Отговори
До Анонимен До Явно преди 2 години
Явно .. Ми се струва, че Путин е много ларж .. В тая операция ... И не иска да закача мирно население ... Както казах и преди, аз лично бих затрил всички укро-нацисти до 9-то коляно ... Но явно Русия не ще да има "collateral damage" ... Така че тия фейкове с избито мирно население ... Ми минават .. Знаеш къде ..
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много весело шоу направи Путин. Запада прави фалшиви фейкове в Холивуд, а Путин прави истинско шоу с кръв, стрелба, трупове, истински разрушения и бомби. Това е истински човек. Путин направи екшън, хорор, трилър, ужаси. По-евтино излиза за руснака да прави истински филми.
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще гласуват на референдум: Кого избирате - Адидас или Путин?
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците дояждат последните стоки от складовете и ще се вдигнат на гладни и мръсни бунтове. Последните лекарства свършват, руснаците ще прежалят дори Путин заради анцуг Адидас и качествен сaпун.