Зеленски: Русия се превърна в чудовище, Украйна ще го спре

Те могат да използват още повече ракети, но ще сме готови, заяви той
Обновена: 11 апр 2022 06:38 | 11 апр 2022 06:35, Александър Попов
345
Зеленски: Русия се превърна в чудовище, Украйна ще го спре
Снимка: GettyImages

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отправи поредните обвинения към нахлуващите руски сили в изтезания и малодушие и каза на гражданите си да се подготвят за провеждането на "още по-мащабни операции от Русия в източната част на нашата държава".

"Те могат да използват още повече ракети срещу нас, още повече въздушни бомби", каза той. "Но ние се подготвяме за техните действия. Ще отговорим", каза Зеленски в нощното си обръщение във Facebook.

Той отхвърли руските твърдения, че смъртните случаи на цивилни граждани в цяла Украйна са резултат от военните удари на самата Украйна, като ги нарече признак за слабостта на Русия.

Още по темата
"За убийствата в Буча казват, че не те, а уж ние сме виновни", каза той. "Знаете ли защо го правят? От малодушие".

Той добави: "Те се страхуват да признаят, че цялата политика на Русия спрямо Украйна е била погрешна в продължение на десетилетия".

Украинският лидер заяви, че за да не признае грешките си, Русия е направила нови грешки: "Те се лишиха от всякакви политически инструменти и, не желаейки да се откажат от нереалистичните си амбиции, започнаха тази война. Когато малодушието се разраства, то се превръща в катастрофа. Когато на хората им липсва смелост да признаят грешките си, да се извинят, да се адаптират към реалността, да се учат, те се превръщат в чудовища. А когато светът ги игнорира, чудовищата решават, че светът е този, който трябва да се адаптира към тях. Украйна ще спре всичко това".

Зеленски призова отново западните страни, включително Германия, да предоставят повече помощ на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
12
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Освен това и на децата им бе ясно, че тоя "стахотен танков конвой" от север към Киев дето се влачи бавничко, бе само да отклони украйнски военни сили за да може Путин да завземе по-лесно моретата на юг и да свърже Крим с Домбаз. Никога на Путин желанието не му е било да разрушава до основи Киев, а по друг начин голям град не може да се превземе. Илюзия е, че украйнците били "победили" при Киев. А артиста бе преметнат само.
246
2
 
13
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 2 години
Не вярвам Запада да не знае, че и колкото повече оръжия да му дават на тоя, просто войната ще продължава по-дълго на територията на Украйна, повече разрушения и повече жертви, а повече загуба на територии от Украйна. Зеленски вече се съгласи, че Украйна няма да мъчи да влиза да влиза в НАТО което бе основната прична за нахлуването на Русия. Всяко продължаване и отлагане на мирен договор е още повече загуби за Украйна. А и жертви и от двете страни, но и на Путин не му пука, както и на Зеленски
245
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато някой мюсюлманин с френски паспорт заема пост в европейските институции Русофобите нямат нищо против да разговарят и дори да го дават за пример и по медиите но ако става въпрос за мюсюлманин от Русия Русофобите го наричат башибозук и как ли още не. Що за хора сте.
244
16
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Рашките и сърболяците са най-мразените от истинските българи!България не трябва да има нищо общо с тези касапски страни.Всички велики наши възрожденци са ненавиждали гнусната смрадлива раша.До троловете - не познавате историята си, предатели рубладжии! Или я познавате, защото сте рашки плъхове плъзнали в български сайтове?Да живее България!
243
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОТТАТЪК ДНЕПЪР ....***,гледай какво си пожелаваш.Тези от ''десен сектор''са по *** и от теб.Докато се разберете какво искате да си кажете,току виж те гръмнал.ОТТУК И ОТТАТЪК ЕДНО ГИ ЧАКА-НЕБИТИЕТО.И то много скоро.
242
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добър вечер драги зИрители вие сте с прогнозата за времето пУ българската тИливизия.
241
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато някой мюсюлманин с френски паспорт заема пост в европейските институции Русофобите нямат нищо против да разговарят и дори да го дават за пример и по медиите но ако става въпрос за мюсюлманин от Русия Русофобите го наричат башибозук и как ли още не. Що за хора сте.
240
7
 
2
 
! Отговори
Антитрол преди 2 години
ruSSia затъва, затова е този тотален русотролски флууд...ха-ха-хаЕднотипните и предварително подготвени за копи/пейст коментари няма да спасят "матушката" ви, копейкаджии...ха-ха-ха...Истинските българи мразят русоплоклонниците!
239
1
 
0
 
! Отговори
до170 преди 2 години
До АнонименТи толкова си се навел.че няма как да видиш.
238
5
 
17
 
! Отговори
Възможно ли е??? преди 2 години
Ако вярваме на англосаксонската пропаганда, НЯМА УБИТИ и РАНЕНИ от украинската армия. Убитите и ранените са само от руснаците???
237
7
 
20
 
! Отговори
неизвестен преди 2 години
Този Зеленски, колкото повече тръби за зверствата на руснаците и реве за оръжие толкова повече ме кара да мисля, че тези зверства ги вършат украинските нацисти, за да уронват човешкото достоинство на руснаците и да прикриват собственото си сатанинско лице.
236
4
 
4
 
! Отговори
няма изненади преди 2 години
Зверства е имало и ще има.Като чета за Чикатило,Оноприенко,Ткач,Сергей Жиаров,двойките Владислав Волковичи Владимир Кондратенко и Виктор Саенко иИгор Супрунюк.Военните действия за балсам за подобни ***.
235
5
 
18
 
! Отговори
неизвестен преди 2 години
А защо не пишете нещо за военните лаборатории на Украйна около Мариупол, това ще е интересен материал. Путин знае защо е обсадил Мариупол, и знае какво и кого търси....
234
4
 
2
 
! Отговори
До До Приятно и факт преди 2 години
Аз лично като русофил съм притеснен- след като видяхме възможностите на агитката на Динамо Киев, не искам да си мисля ако се сбием с Легия Варшава какво ни чака :((
233
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е болна, както и русофиличетата по света.
232
9
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
умрялата Украйна се прави на жива,а е загубила войната окончателно..Русия ще помете това жалко подобие на държава !!!когато Москва приключи с тая пародия със столица Киев...никой няма да помни,че тая истинска ,колкото Сев. Македония държавица е съществувала
231
9
 
4
 
! Отговори
Сега е ред на Англия преди 2 години
..да изпразни оръжейните си складове в Украйна , а после идва ред на Ю.Корея ....ха,ха,хааааа....Със всеки изминал ден , на руския скрап му пада цената.....ше стигне за 30-г. напред!
230
7
 
5
 
! Отговори
До Приятно и факт преди 2 години
Московия някак успя да изгуби войната с агитката на Динамо, какво остава ако и се наложи да воюва с някоя държава.
229
17
 
6
 
! Отговори
ОТТАТЪК ДНЕПЪР .... преди 2 години
...ВЕЧЕ Е УКРАИНСКО ...! УКРАИНЦИТЕ СИ ПОДГОТВЯТ ВЕЧЕ ЖЪТВЕНАТА КАМПАНИЯ , А ДЕСЕН СЕКТОР , ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЖЪНЕ РУСКИ КАРТУНИ С ДРОНОВЕТЕ СИ...!ДЕПУТИНИФИКАЦИЯТА ВЕЧЕ ВЪРВИ ПО ПЛАН.....ХА,ХА,ХАААААААА...ГЕРМАНИЯ ВЕЧЕ СИ ИЗПРАЗНИ ВОЕННИТЕ СКЛАДОВЕ В УКРАЙНА!!!....ПОЧВАМЕ НОВИ И ПО-МОДЕРНИ ВОЕННИ ПРОИЗВОДСТВА У ЕС!!!!
228
2
 
18
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Стига сте ми го набутвали тоя хххххх денонощно вече заобичах Путин и руснаците!!!Спрете се малко прекалявате с подмазването!