ООН: За година 77 млн. души са изпаднали в крайна бедност

Живеещите с по 1,90 долара или по-малко на ден са нараснали до 889 млн. души заради COVID-19
13 апр 2022 21:04, Йоана Цонева
9
ООН: За година 77 млн. души са изпаднали в крайна бедност
Снимка: БГНЕС

Доклад на ООН показва това, че за миналата година 77 млн. души са изпаднали в крайна бедност заради COVID-19, пише Асошиейтед прес.

Богатите страни могат да подпомогнат възстановяването си от финансово-икономическите трусове от пандемията с рекордни суми, взети назаем при свръхниски лихвени проценти, сочи докладът, предаде БТА.

Още по темата
Междувременно най-бедните страни са похарчили милиарди долари за обслужване на дълговете си и са изправени пред много по-високи разходи по заемите, което им пречи да харчат за подобряване на образованието и здравеопазването, за опазване на околната среда и за намаляване на неравенството.

Живеещите с по 1,90 долара или по-малко на ден, през 2019 г. са били 812 милиона души, като за 2021 г. броят им е нараснал до 889 милиона, показват данни от ООН.
          

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То това беше целта да се изсмучат спестяванията на хората на всеки 10 г. да не би да станат щастливи и да започнат да мислят и евоюлират!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама се плодят като за последно! Навремето баба ми са били 7 деца и 3 са умрели от болести. Сега вече всеки се има за вездесъщи някой му е длъжен с нещо. Меркел напълни Европа с приимитивни, но не чух някъде в Близкия Изток да приемат бежанци от Украйна, че да им строят и църкви, и менюто в училища и градини да бъде със сввинско месо.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нищо де. САЩ днес отпусна още 800М долара за военна помощ в Украйна. На умиращите от глад маiната им.
4
1
 
18
 
! Отговори
Фреско преди 2 години
Както Социализъма така и Капитализъма са едни недоносчета, това са те. Трябва ни съвършено нова система свързана с ресурсно базираната икономика. Най-сетне трябва да се приложи иначе си унищожаваме планетата, а и нас самите заедно с нея.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нищо не е чакайте да видите последствията от войната на САЩ срещу Русия. В Африка и другите най-бедни райони ще опъват каиша и гладуват. Да благодарят на САЩ.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, нпо-то ООН ние какво да направи? Иконоистите ви казаха, че локдауните и безконтролното печатане на пари ще доведат до много повече бедност, глад и смърт вие си с=знаехте вашето. Сега не искам да ви слушам оплакванията.
1
3
 
0
 
! Отговори
fact преди 2 години
малсо са.требва да убиеме 6-7 милярда.ссн обещава да сее смърт чрез дезорганизация и въртоглавене.