Кулеба пристигнал, за да иска военна помощ за Украйна

Едва ли обаче ще я получи заради разлините интереси в коалицията
159
Кулеба пристигнал, за да иска военна помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

"Разглеждам посещението на г-н Кулеба като възможност да се търси помощ от страна на България за евентуални бъдещи военни доставки", каза пред БНР Иван Анчев, дипломат и специалист по национална сигурност.

Още по темата

"Посещението на г-н Кулеба е в тази насока. Имаме какво да дадем на Украйна", заяви Анчев.

"Визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба не е протоколно посещение за благодарност за българското отношение към украинските бежанци. На такова посещение не му е сега времето", изтъкна Анчев.
По думите му страната ни е в "нелицеприятна група" заедно с Унгария.

"Не мисля, че ще има пробив в това отношение, защото в коалицията има много разнопосочни, разностранни интереси. Много от тях са подвластни на тяснопартийни причини, също така подвластни и на интересите на една друга държава, замесена в конфликта – интереси на Русия", коментира Иван Анчев, който изрази скептицизъм.

Твърдата позиция на Нинова формира и бездействието на държавата, а коалиционните участници не биха допуснали разпадане на коалицията, посочи дипломатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Украйнакулеба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Хероите много поздрави от Вова. Вова е щедър и за всеки пленник ще има парче сланина и вечна работа по строежите на Мариупол и Донбас.
121
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Два пъти беше заявена официалната позиция на България. Не значи не.
120
5
 
34
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Няма по долна съсмет от краварските слуги в България... Това са шайка безродни идеоти аутисти...)))
119
14
 
15
 
! Отговори
Фъ преди 2 години
Писането на русофобски коментари трябва да се криминализира, 10 години строга каторга
118
7
 
33
 
! Отговори
Справедлив преди 2 години
Да си върви, не е желан в България.Няма да получи оръжие. Предатели на справедливостта не трябва да имат достъп до България.
117
6
 
19
 
! Отговори
Фъ преди 2 години
Всеки русофоб е толкова пpocт, че няма как да си представи Португалия в подобна ситуация, като украинската... Какво ще правите тогава жалки *** на американскив пcиxoпат?
116
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо корабът Царевна е обстрелван? Има доста поражения върху корпуса. Защо няма интервюта с моряците? Защо не сте прекръстили кораба на Степан Бандера? Тва Царевна много руско звучи.
115
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118 "Бееей, къде изчезна бойният украински дух?" Проявява се и в момента, когато руските терористи нападат навсякъде. Искането на оръжие също е признак на висок боен дух. Бие се този, който има смелост и дух. Русофилите сте точно обратното, и даже не се криете, а си го заявявате. Колко ли е гадно да си мишка, и да коментираш лъва?
114
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бееей, къде изчезна бойният украински дух? Изпари се като американските долари в джобовете на Зеленски. С просия ли ще печелите война, смешковци. Жалко за обикновените хора.
113
5
 
25
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Никой не харесва войната, но да си раздаваме единственото оръжие , с което разполагаме . Особено след отказа за ф16 ( защото така ) не е особено разумно. С предишната " доставка " знаем какво се случи. Всеки помага с каквото може! Да продължат с разговорите за времето.
112
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересите в коалицията са едни и същи, тъй като всички партии в нея са проруски. Карат се, защото така създават "процедурни" пречки пред такава помощ. Вече стана напълно очевидно, че ДС превзе властта в държавата и заедно с бъкания от руски шпиони генералитет, правят всичко възможно България да саботира НАТО.
111
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците им цепят задните части с Искандер, тоя дошъл от нас оръжие да иска. Останаха ни само брадви и ножове, откакто сме в НАТО .
110
22
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Ако се направи проучване, с какво русофилите допринасят за просперитета и икономиката на България, ще се окаже, че с почти нищо. Повечето са на пенсия или помощи, а работещите са от маргиналните слоеве. Но неинтелигентните, винаги са по-кресливи от умните. Ако ги изолираме, в една отделна държава, бързо ще се затрият. Ще се стигне и до канибализъм, предполагам.
109
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна се управлява от едно дрогирано лай,но в Полша, а простите украинци не знаят за кого са ги пратили да умират. *** хора с промити мозъци.
108
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който подкрепя Украйна в тази война, е фашист и трябва да бъде съден за разпространение на фашистката идеология.
107
34
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците, като цяло са бездуховна нация... Ckoтове, които се интересуват единствено от войни, алкохол и лапачка... Нашите русофили са същите и'диоти, като тях и затова ги подкрепят ... Дай им само да убиват или издевателстват над беззащитни хора..
106
21
 
30
 
! Отговори
Фъ преди 2 години
Украйна е острието на копието, което РУСИЯ ще забие в сърцето на фашистка САЩ... За голямо съжаление на жалките ни русофоби ...
105
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки, който подкрепя агресора Русия в тази война е съучастник и трябва да бъде преследван от закона! Само предатели русофили могат да паднат, толкова ниско... Да гледаш ежедневно, как се убиват беззащитни хора и разрушават градове заради болните амбиции на един изперкал дъртак в Кремъл и да го подкрепяш... това го могат само "хора" без чест и съвест.
104
22
 
10
 
! Отговори
на Путин мегафоните преди 2 години
Писането на русофилски коментари трябва да се криминализира, 10 години строга каторга
103
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е острието на копието, което САЩ и НАТО ще забият в сърцето на фашистка Русия...За голямо съжаление на жалките ни русофили...