Украинският външен министър се среща в София с премиера Петков

България е от двете страни от ЕС, които не изпращат военна помощ
19 апр 2022 07:46, Елка Василева
56
Украинският външен министър се среща в София с премиера Петков

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба ще се срещне днес в София с премиера Кирил Петков и с други членове на правителството. Това потвърдиха за БНР от Министерския съвет.

Още по темата
Досега премиерът Петков в телефонни разговори с украинския президент Володимир Зеленски е потвърждавал подкрепа за Украйна.

Зеленски благодари от своя страна за приема на украински бежанци в България. Страната ни изпраща неколкократно хуманитарна помощ за Украйна чрез Българския червен кръст и други неправителствени организации.

Но България е една от двете страни членки на ЕС, които не предоставят военна помощ за Киев, въпреки че българското правителство одобри изпращането на няколко хиляди каски и бронежилетки за защита на мирното население.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
ХАН КУБРАТ преди 2 години
КИРЧО ВЗЕХМЕ ЛИ СИ МАЛАЯ ПЕРЕЩЕПИНА?
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън бандеровците от България!
36
6
 
1
 
! Отговори
Б@си преди 2 години
До Путин - искрено се надявам на това! Големия четвъртит "Калибър" да влезе в русофилския ти ауспух - и да те "калибрира". Така може и мозък да ти поникне, въпреки, че е много съмнително.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам. Наистина ли тия украинци пътуват с влакове от Киев до цяла Европа? Наистина ли разни западни министри отидоха до Киев с влак. Някакси ми се вижда странно да пътува премиер или министър 20 часа с влак.
34
1
 
10
 
! Отговори
Guchi преди 2 години
ОСТАВКА КИРО ...ПРОДАЖЕН ***
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
36 много добре знаем разликата между националисти, фашисти и нацисти. Гарантирам ти го. А че Украйна е про-нацистка не е никаква тайна за никого. Виж им историята и виж какви са ги творили в собствената си държава и тогава ми говори. Между другото много е срамно САЩ да подкрепя азовците днес, защото в САЩ има доста избягали украински евреи, бягащи точно от дедите на азовците и другите като тях. Не разбирам евреина който подкрепя нацист.
32
4
 
9
 
! Отговори
EVE1 преди 2 години
И ние 45 година да сме солидарни с останалия цивилизационен свят обявихме символична война на САЩ и Великобритания и така символично падаха бомби в софия и детски кукли с гранати.... Ай да не се навираме между шамарите дето не ни е място... Няма какво да спечелим или да получим само негативи може да има
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35 мен пък ме е срам от българи, които дават и дирника си на чужденците и се кланят на всеки от вън за едното потупване по рамото и ръкопляскане с насмешка. Срам ме е че сте готови да дадете оръжие и самолети за едното браво и с това да оголите защитата ни и да ни направите зависими от външни сили. Срам ме е че не искате силна българска армия от българи, на които повече ще импука за децата ни, а предпочитате чужди, на които им е все тая за хората тук и ни приемат само като територия полигон.
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора тук употребяват термини като нацисти и фашисти без много да си дават сметка за какво говорят. През ВСВ има над 9 милиона избити украинци. Мислите ли, че това не е травма в колективната им памет? По тази логика Царство България също е фашистка държава. Истината е друга - ние влизаме във войните, защото гоним нашия интерес и следосвобожденски идеал. Никога не сме искали нещо чуждо. Същото е с украинците.
29
18
 
5
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Да дадем на Украйна миговете и други оръжия,те имат нужда от тях.Срам ме е,че от целия цивилизован свят само ние се страхуваме от лудия Путин и не смеем да дадем оръжия за да не го ядосаме.Докога с това робско мислене?
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
32 руснаците показаха какво е отношението им към нас с освобождаването на нашите моряци. Сами ги чуете как благодариха. А Украйна показа, че не е било толкова сложно да ги измъкнат ако са имали желание. Но явно желанието е било жив щит и изнудване. Бас държа, че ще има яка изцепка след посещението на тоя външен министър.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аха, дощъл е да даде наставления как да се говори пред народа и как да ни лъжат, че да дадем оръжие. Е няма как. Оръжие не даваме. А и вече не може да ни лъжат толкова лесно. Не че и преди можеха де. Но ние им видяхме приятелството колко струва. 52 дни нашите моряци бяха на пристанището, което в по-голямото време беше под контрола на Украйна и Азов. Толкова време никой не ги евакуира, дойдоха руснаците и вече са си у дома. И се опитаха да скрият кой помогна, което е долно.
26
7
 
18
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Наблюдавам ви ! Внимавайте какво ще му дадете на този нацист ! Да няма после Калибриране !
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21 АнонименНещо ти е омръзнал май жалкия наркозависимГендарски животец , а ?
24
24
 
9
 
! Отговори
Star преди 2 години
След преключването на руско Турската освободитлна Война,се подписа Сан Стефанският мирен Договор от 3-ти Март.И така мили мили ми булгараци,някой от вас зне ли какво се е подписали на тази дата,че и до днес правите ,,френска либоф'' на вашите ,,освободители''.? Питам и отговор не искам от вас! Антибългари!!!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА Е МОМЕНТЪТ КИРО ХАРВАРДА ДА ВЪРНЕ НА БЪЛГАРИЯ МАЛАЯ ПЕРЕЩЕПИНА!!!
22
9
 
39
 
! Отговори
Вън преди 2 години
Този нацист сигурно ще иска нещо и ще ни докара белята...
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да им дадем Миг-овете, след като американците отказаха да ни предадат вече платените Ф 16? Ердоган ли да охранява въздушното ни пространство?
20
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не на нацизма! Днешните укропи не са чисти нацисти, а са модернизиран последен модел бендеро-нацисти 2014.
19
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бункерния поне има илюзии за някакъв героичен патриотизъм и Велико руски шовинизъм. Какво обаче мотивира нашенскияБоклук да желае да му бъде слуга и агитатор. Чистото себесъзнаване като нисша твар. Пребройте се колко сте дето ще сложите минуси, нисши твари.