МААЕ: Радиацията в района на АЕЦ "Чернобил" е в рамките на нормата

Франс прес опроверга своя информация от по-рано днес
26 апр 2022 19:20, Красимир Ангелов
7
МААЕ: Радиацията в района на АЕЦ "Чернобил" е в рамките на нормата
Снимка: БГНЕС

Нивото на радиацията в района на украинската АЕЦ "Чернобил" е в рамките на нормата, заяви ръководителят на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси, предаде Франс прес.

Още по темата
По-рано Франс прес разпространи информация, в която се казваше, че Гроси е съобщил за ниво на радиация, което е над допустимите норми.

Франс прес разпространи съобщение, в което пояснява, че първоначалната информация е погрешна, като грешката се дължи на неправилно записване на думите на Гроси, отбеляза БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един капацитет каза, че радиацията се е повишила в резултат на тежката военна техника на Русия около АЕЦ-а.
3
0
 
1
 
! Отговори
Слон Пасе преди 2 години
Тая новина ме подсети, че когато служех в Българската Армия, в неделя май беше в предаването Куку, таман бяхме седнали да разпуснем пред телевизора и какво да видим - авария в Козлодуй. И гледахме малко като изпарени, щото няколко години преди това се случи и Чернобилската авария. Тия да внимават с новините, че 1939-та ако не греша годината, цял американски град се евакуира заради радиопиеса. От там се тръгна и с тия марсианци и извънземни...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно ? Трябва да те е страх до последно ...
1
0
 
2
 
! Отговори
Слон Пасе преди 2 години
Ами ето, поредната фейк новина от западната преса :) И само тая да беше... Хранят руските медии и това е, хаха. Значи...аз не съм журналист, а драскач, но съм чувал, че журналиста проверява информацията си поне от 3 места. Тия даже не са я проверили и потвърдили от едно, какво остава за 3.