Русия е претърпяла значителни загуби при форсиране на река

Убити са военни, унищожена е техника
13 май 2022 19:30, Йоана Цонева
121
Русия е претърпяла значителни загуби при форсиране на река
Снимка: БГНЕС

Британски представители съобщиха по-рано днес, че Русия е загубила значителен брой военни и важно оборудване, когато украинските сили са осуетили опита им да преминат река в източната част на страната, информира Асошиейтед прес.

Командването на въздушнодесантните войски на Украйна публикува снимки на повреден според него руски понтонен мост над река Сиверски Донец и няколко унищожени или повредени руски военни превозни средства наблизо. В информации от украинска страна се казва, че по-рано тази седмица войските са осуетили руското преминаване през реката, като десетки танкове или военни превозни средства са били повредени или руските войници са били принудени да ги изоставят, предаде БТА.

При опита си да премине реката Русия е загубила "значителни" елементи от поне една батальонна тактическа група - около 1000 военнослужещи, както и оборудване, използвано за бързо разгръщане на импровизиран понтонен мост, заяви британското министерство на отбраната.

Още по темата
"Преминаването на река в оспорвана обстановка е изключително рискована маневра и говори за натиска, под който са поставени руските командири, за да постигнат напредък в операциите си в Източна Украйна", отбелязва британското министерство в ежедневната си информационна сводка. "Те (руските командири) полагат всички усилия да направят това, дори след като пренасочиха войски от други части на страната към Донбас", се казва в изявлението.

Същевременно в публикувано изявление на британския министър на отбраната Бен Уолас се казва, че по-рано тази седмица той и американският му колега са обсъдили следващите стъпки за подпомагане на Украйна, включително военна помощ. Разговорите на Уолъс и Остин са били в сряда във Вашингтон, предаде Ройтерс.

"Ще продължим да работим, единни и решително, за да осигурим на Украйна това, от което тя се нуждае, за да се защити срещу непровокираното руско нахлуване", се казва в изявлението на Уолъс.

Той заяви, че са обсъдени следващите стъпки за предоставяне на отбранителна подкрепа за Украйна, както и AУКУС (пакт за отбрана между Австралия, Съединените щати и Великобритания), бъдещето на НАТО и други аспекти на общата сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
14
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Руснаците са загубили 74 единици техника от които 8 танка Т-72. Жервите в жива сила са около 1000-1500. Попаднали са в капан, явно украиското разузнаване е свършило добра работа.
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виртуални победи, виртуален президент, виртуална държава.
42
3
 
12
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
И продължавам да се чудя откъде такава дyпeдaвщинa у нас!?
41
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук само чета за руски загуби а украинците не са завзели нито една територия. На Змийския остров им избиха 150 човека при неуспешен десант и свалиха десетки самолети, хеликоптери и 30 дрона байрактар. Това се случи преди 4 дена и в десанта са дали фира много американци и британци. Руснаците направо са им избили зъбите. Оставили са ги да кацнат на острова и са ги засипали с ракети. Та украинските победи са само виртуални и на медийния фронт.
40
6
 
7
 
! Отговори
Дед Байдън преди 1 година
Моите момчета известиха укрите, че московитите смятат да направят понтонен мост на река Северски Донец и с прехвърлените танкове и БТР-и да обградят украинските войски на това направление! По една случайност /ха-ха-ха.../ наблизо се навърташе дивизион чисто нови американски гаубици М777! Моите момчета целеуказваха, а украинците стреляха! Уау! Каква касапница се получи! Повече от 70 БТР и танкове бяха унищожени, и над 1000 московити бяха "терминирани" - някои удавени, повечето изгорени...
39
10
 
13
 
! Отговори
Еми... преди 1 година
Има една хубава бългсрска поговорка: Квот' сам си го напрайш, никой не мой ти го напрай! Русия искаше тотална войнаца Украйна - получи си я! Русия искаше да си премери "оная работа" дали не е по-голяма от тези на другите лъвове - еми ся видяхме че е по-малка. Ко повече иска Русия???
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ударили един понтонен мост, потънали два танка, на други три танка им свършило горивото и го зарязали. Сега ще слушаме цял месец за това.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ги гръмнаха дигурно с данни от САЩ
36
7
 
10
 
! Отговори
Стрелец преди 1 година
До Анонимен : А че кой да го гръмне ПУТИН то цяла РУСИЯ Е С НЕГО ! Пък и ако така стане изобщо никой не трябва да си въобразява ,че след него ще дойде някой от онези преди ПУТИН дето всички РУСНАЦИ ги наричат предатели така ,че пак ще бъде ПУТИН2 ,ПУТИН 3 И.........така.
35
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са хубави новини. Колкото повече почернени руски майки, толкова по-скоро войната ще приключи.
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Загинали са един танков батальон буряти. Русия потери нет.
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Република Бурятия воюва с Украйна.
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че са пропуснали и че 500 руски генерала са се удавили в реката.
31
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде бе!Тия руснаци, няма ли да гръмнат Путин и да се свършва цялата дандания..
30
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Република Бурятия е претърпяла значителни загуби при форсиране на река. Бурятите воюват и умират за руските дженддърри в Москва и Петербург.
29
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една добра новина
28
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Река не се минава с мост а с БТР които може да плуват. Многоо съмнително е какво лъжат Англия и САЩ медии.
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специалната операция на Хитлер беше да деболшевизира и демилитаризира Русия. Нападението на 22 юни 1941 година да се изучава като специална операция за деболшевизиране и демилитаризиране на Русия.
26
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фронтовата линия в Домбас много трудно биха я пробили. Украиинците са правили с години защитни валове. От 2014 насам. Тиквите в Кремъл не разбират и мятат атака след атака - на принципа "да атакуват там пък да видим дали ще пробием нещо"? И те атакуват, ама ***.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
n-tv е медията, публикувала информация с такова съдържание в началото на седмицата. Пак щв напиша: загуби от описания мащаб щяха да получат много широка разгласа досега, ако бяха верни.