Кметът на Харков: Руските сили се изтеглят далеч от града

Според Игор Терехов в момента в града е спокойно
14 май 2022 15:50, Красимир Ангелов
113
Кметът на Харков: Руските сили се изтеглят далеч от града
Снимка: БГНЕС

Кметът на украинския град Харков Игор Терехов каза пред Би Би Си, че руснаците са се оттеглили от района на града към руската граница. Разстоянието до нея е 50 километра.

Той казва, че руските войски са успели да влязат в малка част от ключовия североизточен град само веднъж и не са се задържали там дълго време.

"Руснаците непрекъснато обстрелваха Харков, защото стояха много близо до града. И благодарение на усилията на харковската териториална отбрана и украинските въоръжени сили, руснаците се оттеглиха далеч от района на града в посока руската граница", каза той.

По думите му сега в 1,4-милионния град е спокойно и хората постепенно се връщат в града.

"Ние осигуряваме вода, газ и електричество на всички граждани. Но за съжаление много жилищни сгради са разрушени или повредени. Така че в бъдеще ще имаме да направи огромна реконструкция", разкри кметът, цитиран от БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От опита ми с групички руски туристи, треснеш ли им крак, подвиват си опашката, покажеш ли се додър с тех, качват ти се на главата :))) Явно украинците го знаят това :))
11
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РФ има задачата само да прочисти заплахите, и ги оставя да се оправят сами, другият път като канят агенти на пентагона да смятат дали ще имат полза в крайна сметка. По този начин всички членове на западния пакт, ще осъзнаят че на практика са повече заплашени отколкото защитени чрез участието си в диктата на Саш
10
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А украинците спряха ли да избиват деца и майки? Колко деца изби нацистката армия на зеленски? Колко осакатени хора има за 8 години? До конфликт се стига, когато и двете страни не се разбират. Украинците имат най-голямата вина за този конфликт!!!
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПроДАй България не спи, а троловете и заработват стотинки. Даже ви направиха паметник на един *** и взеха, че го махнаха, защото може да ви светне лампата, какви сте будали.
8
25
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идат като тигри, бягат като овци? Що е то? - изпаднал казак! След Киев, начесоха ги и в Харковь!
7
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите са винаги и българомразци. Как е възможно толкова продажници и откачени хора да ражда нашата държава. От подкрепата на запада за 30 години България вече е унищожена. Кланяйте се на сатаната, но Господ ще ви накаже!
6
19
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 1 година
Джуджака се изживява като управител на света!
5
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е да се изтеглят, при положение в ход са действията около Одеса, Херсон и Николаев. Във втората фаза руснаците целят откъсването на Украйна от Черно море. След две седмици Украйна ще е затворена от излаз на море държава. След това ще почне дележа и с Полша, Словакия и Унгария. Румънците и те имат апетити. Стойте и гледайте как западните партньори ще грабят повече от руснаците.
4
11
 
24
 
! Отговори
Шойгу преди 1 година
Лъжа е, не чуваш ли, спри се, лъжа е ... Великият руски войник от Сибир, невиждал тоалетна не отстъпва
3
14
 
27
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Е, то според тях, путин е превзел целия свят.
2
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано да е истина и оркките да са се изтеглили.
1
17
 
29
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Според тролеите на Путин това е фейк новина.В Кремъл празнуват победа.