Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата

Има постоянни удари в региона на Одеса и градове в Централна Украйна
Обновена: 20 май 2022 06:55 | 20 май 2022 06:53, Александър Попов
360
Зеленски: В Донбас е истински ад, Русия е засилила офанзивата
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украинският промишлен регион Донбас, в който са съсредоточени сегашните руски офанзиви, е напълно разрушен, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски, в момент, когато някои от най-богатите държави в света обещаха да подпомогнат Киев с милиарди долари, предаде Ройтерс.

Откакто се оттегли от украинската столица, Русия използва масирано артилерия и танкове, за да се опита да завладее допълнителна територия в Донбас. Той се състои от районите на Донецк и Луганск, за които Москва претендира от името на проруските сепаратисти.

Окупаторите се опитват да упражняват още по-голям натиск. Там е ад и това не е преувеличение, каза Зеленски в късното си обръщение.

Още по темата
Има постоянни удари в региона на Одеса, по градове в Централна Украйна. Донбас е напълно разрушен, каза Зеленски.

Русия е засилила офанзивата си в Донецк, съобщи генералният щаб на украинските въоръжени сили. Вчера в Донецк са били убити петима души, според губернатора Павло Кириленко. Врагът разрушава цялата цивилна инфраструктура, дори и в места, които са относително далече от фронтовата линия, каза Кириленко по местна телевизия.

Губернаторът на източната Луганска област заяви, че най-малко 12 души са загинали и 40 са ранени при руския обстрел на град Северодонецк.

През последните дни Северодонецк е обект на продължителни бомбардировки, тъй като руските сили се опитват да превземат най-източния град, който все още е в украински ръце.

Азовстал

Русия съобщи, че броят на украинските войници, които са се предали в обсадения стоманодобивен завод "Азовстал" в Мариупол, е нараснал до 1730 души.

През изминалото денонощие от обширния стоманодобивен завод, превърнал се в символ на украинската съпротива, са излезли още 771 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Денацификацията на Украйна е към края си.Следва десоросоизация на света.
210
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите слугински по дли зурски медии не спряха да раздухват лъжите на украинската пропаганда. Наркозависимият пациент Зеленски, загуби Мариупол, сега ще загуби и Донбас. В момента тече масова мобилизация и украински войници заминават с ешелони към Донбас за да умрат или да бъдат взети в плен, във война водена от семейство Байдън за личните им бизнес интереси. Война, която Байдън водят с ръцете на един наркоман и с живота на нещастните украинци. Гадна работа е демокрацията.
209
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дочувам много лоши новини от фронтовете в Украйна.Лоши разбира се за сорошките гадини.
208
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Адът тепърва ще дойде при тебе,Зеленясалия.Ако не си налегнеш парцалите,скоро ще загубиш и Одеса,а и цялото си Черноморие.А може руснаците да се върнат и за Харков и Киев.Знаят пътя до там.
207
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е интересно неострите които подкрепят руската агресия и отцепилите се "републики" какво ще кажат,ако утре кърджалийска област поиска автономия???Защото и там по-голямата част говори турски и Турция може да поиска да се присъединят към тях.
206
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хахахааа,след като изведоха цивилните от азовстал за седмица великите бойци на киев язовците се предадоха
205
15
 
42
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Русия е крайно време да ви унищожи веднъж за винаги и вас и наглия гаден Запад
204
12
 
52
 
! Отговори
тя преди 1 година
Няма нищо по-нахално от украинец , украинка ! Искат и само искат и срама нямат !
203
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано по-бързо Русия да смели тази *** начело със Зеленски и ги раздроби на малки републики както казва доц. Васев Украйна ще стане един бял пухкав заек
202
10
 
55
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
Да де, ама нарко-нацисткият клоун бързо забрави,че вчера каза,че силите на РФ били много немощни,неопитни,неефективни и със старо въоръжение.А ето пък днес засилили атаките...ти да видиш.Били убити само неколко едва ли не цивилни украинци. Да де, ама всъщност бойците на РФ изтребват бавно,методично и систематично нацистките вредители.По 500-1000 на ден.Сигурно и по толкова от тях се предават (пак на ден).Така денацификацирането си върви.Клоунът мълчи за предалите се укро-нацистки "герои"от Азов?
201
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Личен пример - В деня в който руското джудже си подаде носа от бункера в който се е скрил
200
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Донбас ще го гледате през крив макарон
199
13
 
45
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ти предизника този ад в Донбас, да беше дал автономия на тези хора , а не да ги избиваш !
198
34
 
15
 
! Отговори
Заглавие преди 1 година
"Руския петрол не успява да направи офанзива в Китай" :))) Лошо, лошоооооо. :)))) А русофилите ни убеждаваха какъв необятен пазар е китайския и как ще поеме излишните ресурси на рашата.
197
19
 
46
 
! Отговори
ww преди 1 година
този е с гнусна фашистка мутра
196
13
 
47
 
! Отговори
Дедо Ванго преди 1 година
Искате ли да ви издам една тайна от света на невидимото и мистичното. Много се питат кога ще свърши войната в Украйна. Тайната е че сммъртта на Соррроссс и и краят на войната ще настъпят в един и същи ден. А той не е много далече, помнете ми думата. Не е СЛОЧАЕНОСТ обаче.
195
34
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ВЪЗРАЖДАНЕ костя копейкин, вече с прякор рубльов, не е изработил с честен труд дори 1 копейка... Какво стана с апартамента и къщите, които той си построи с вашите, партийни пари? Морал, чест, достойнство, човещина... все непознати думи за копейкин и другите политици като него, иначе е цар на празните клишета и защита на масовия убиец путин.
194
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж два пъти добре, ама тоз се скъса всеки ден да ги очерня рашките, чак смешно става вече :)))
193
15
 
47
 
! Отговори
Сълзи и сополи преди 1 година
Мислех че от Тити Папазов няма по-ревлив, но Зеленски ме опроверга.
192
13
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ми писна от този ревльо. Ту се перчи и заплашва и се подиграва на Путин и Русия, ту реве като ощипана госпожица. Вече се изтъркаха номерата му. Скоро ще им писне на всички. Кой каквото сам си направи-никой не може да му направи