Берлин дава на Киев модерни зенитни ракети и радарни системи

Целта е да се гарантира, че Путин не печели войната
1 юни 2022 13:57, Елка Василева
56
Берлин дава на Киев модерни зенитни ракети и радарни системи
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи, че страната му ще изпрати в Украйна модерни зенитни ракети и радарни системи, увеличавайки оръжейните доставки на фона на критики, че Берлин не прави достатъчно, за да помогне на Киев да се защити от Русия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Пред германските парламентаристи Шолц каза, че правителството е решило да предостави на Украйна управляеми ракети с малък обсег ИРИС-Т (IRIS-T), разработени от Германия в партньорство с партньори от НАТО.

Канцлерът отбеляза, че на Киев ще бъдат доставени също радарни системи, с които украинските военни ще могат да установяват местонахождението на вражеската артилерията.

Целта на германското правителство е да гарантира, че руският президент Владимир Путин "не печели" войната, която започна в Украйна, заяви Шолц пред Бундестага по време на дебатите за бюджета. "Целта ни е Украйна да е в състояние да се защитава и да прави това успешно", допълни канцлерът, цитиран от ДПА.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Защо да не дава - западът си пробва техниката срещу Русия..Онези глу.п.ци там в Украйна да си стрелят колкото си искат..Но ми се струва, че Русия не воюва с нова техника, целта им не е да съкрушат Украйна, според мен..Във всеки случай, Западът не вярва на Русия, Студената война там продължава и нещата все повече се втвърдяват..Лошо...
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя хитлерист защитава нацистите азовци с пречупените кръстове татуирани по телата им. Но русия му спря газта така че очаквам БМВ което ще го видим с нов вид от пресован картон каквото беше трабантчето.
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и колко комплекса ще достави, фронта е 2000 км. Пушилки в тъмното.
1
13
 
13
 
! Отговори
Олаф Шолц преди 2 години
"Въпросът е да дадем ясно да се разбере на Путин, че няма да диктува мира. Украйна няма да приеме това, както и ние. Нашата цел е кристално ясна - Путин не трябва да спечели тази война. И аз съм убеден, че той няма да я спечели. "