Украйна иска модерно оръжие, но трябва и да знае как да го използва

Западен печат: Войници прибягват до "Гугъл транслейт" за инструкциите
Обновена: 7 юни 2022 10:21 | 7 юни 2022 10:18, Елка Василева
46
Украйна иска модерно оръжие, но трябва и да знае как да го използва
Снимка: архив, БГНЕС

Мощни оръжия достигат в Украйна по-бързо от знанията как да бъдат използвани, пише американското издание "Ню Йорк таймс". На войниците, отчаяно нуждаещи се от модерни оръжия, с които да противодействат на руските сили, се налага да прибягват до "Гугъл транслейт" (приложение за онлайн преводи), за да дешифрират инструкциите за новите си оръжия, твърди вестникът.

Още по темата
Украинските лидери често призовават за доставки на високотехнологични западни оръжия и оборудване, като се надяват, че новите противотанкови управляеми ракети, гаубици и ракети със сателитно насочване ще им донесат победа. Oсвен че се нуждаят обаче от ново военно оборудване, украинските военни трябва да знаят и как да го използват, коментира изданието. Според анализатори има опасност да бъде повторен неуспешният подход на САЩ, които снабдяваха афганистанската армия с оборудване, което не можеше да бъде поддържано без огромна логистична подкрепа.

Междувременно президентът Зеленски отново призова за по-бързо пристигане на повече оръжия, като заяви, че нещата могат да станат много трудни за Украйна, ако руските сили пробият фронтовата линия в Донбас, където Северодонецк е основният град, който все още не е в руски ръце, пише британският в. "Дейли телеграф". Великобритания обеща да изпрати далекобойни ракети в Украйна, след като САЩ обещаха същото. Тези обещания разгневиха руския президент Владимир Путин, който заплаши, че Москва ще нанесе удари по цели, които досега не е поразявала, припомня изданието. Кремъл предупреди Запада, че всякакви доставки на оръжия с далечен обсег на действие за Украйна, включително от Великобритания, ще го принудят да увеличи усилията си за изтласкване на украинските войски по-далеч от границата с Русия.

Зеленски също така предупреди вчера, че неговите войски са превъзхождани от "по-силната" руска страна в битката за контрол над Северодонецк, отбелязва британският вестник. "Държим се" в ключовия град, но "те са повече и са по-силни", цитира изданието думи на Зеленски от негово изявление пред журналисти в Киев, направено ден след посещението му на фронтови позиции в Лисичанск, който се намира от другата страна на река Северски Донец срещу Северодонецк.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая украйна искат модерно оръжие за до продават на изток, боли ги *** за техни хора дето гният
31
4
 
3
 
! Отговори
Хммм преди 1 година
И най лошото оръжие върши работа ако го познаваш добре, в случая Украйна получава от един вид на по 3, от друг по 4, първо бройката е малка за нещо съществено и второ кат не могат да го използват пълноценно не върши работа, пък и в тия градски боеве, ползата от гаубици е спорна
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да им пратим генерал фигуранта да ги обучава..
29
5
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: Morski Само да уточня като спомена Москвича, че самият завод е използвал лиценза на Форд за да започне производство. Така че първите автомобили излезли от съветския завод са били марка Форд. Едва следващите модели са ги прекръстили на Москвич. За Ладата мисля че е ясно, че е по лиценз на Фиат, дори са използвали технологията на английски танкове през ПСВ, абе всичко им идва от Запада. Без Запада Русия загива!
28
2
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 1 година
Само лъкове и стрели за тия.На по-умните кремаклийка без кремък.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
,,Искам да искам,да си искам." - част от реклама за бързи кредити.Кой разбрал,разбрал.
26
6
 
7
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Боби, от Руската ФЕРМЕНТАЦИЯ нищо смислено, премислено и измислено добро няма да има! Само винарки, самогон и *** с "МОСКВИЧ"-и могат да родят! Даже откраднатата технология на Опел след ВСВ не можаха да променят и подобрят! Ялова държава с комплексирани управници!
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби, понеже имат тотално превъзходство във въздуха, затова сигурно не смеят да летят:) никакво превъзходство нямат във въздуха, това е безспорен ФАКТ, а това че украйнците подготвят мащабен контраудар е повече от видимо, проблема е че руснаците действат много неадекватно и се увличат в Луганска област, без да съзнават че зациклят и изоставят останалата част от фронта, според мен украинците ше ударат между Бердянск и Мариопол. Но като цяло руското командване е пълен провал
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно , че руснаците са повече . Съотношеието в жива сила е поне 5 към едно в полза на украинците . просто от едната страна е професионална армия , а от другата мобилизирана такава . Най боеспособните части на украинците са радикалите и чуждите наемници , но и те стават само за градски битки
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с оръдията и гаубиците проблема се разрешава относително бързо, всеки един артилерист мооже да премине от руско към западно въоръжение относително бързо, проблема е по скоро с бронираната техника, хиликоптерите и самолетите,а а без тях контраоперация трудно може да се осъществи, трябва си време, но мисля в рамките на следващия месец два да видим доста мащабна контраоперация от страна на Украйна
22
2
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 26 (Боби) Бе не ми ги обяснявай на мене тия работи бе, обясни ги на украинските артилеристи! Щото ти явно си мислиш, че те са виждали гаубица само по телевизията и не знаят какво да правят с нея. За пръв път им е!
21
3
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Украйна наскоро отправи конкретно искане за оръжия от България. Това не е първото искане на Украйна за помощ, което е на ръба на възможностите, да не кажем невъзможно за изпълнение. На 20 април Холандия обещава да изпрати в Украйна 5 немски гаубици Panzerhaubitze 2000 с обучение от Германия. Украйна обаче иска да закупи (не да и подарят) още 100 такива гаубици директно от Германия. Германия обаче се колебае, защото това е почти целият и арсенал. Обещава да ги продаде след като ги произведе.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укри-Укри-Ландия вече не я бройте за съществуваща: поляците я захапаха от запад, руснаците от изток и юг. Единствено от север ги спасява Чернобил, иначе и Лука щеше да ги поотхапе. Накрая ще им остане Киев до околовръстното, да се каже че имат някаква победа. Общо взето: никой не ги брои нито за нация, нито за държава. А САЩ услужливо им помагат да бъдат разпарчетосани. Аз само се чудя толкова ли не разбират обикновените укърчета какво се случва, че да ходят на фронта да ***?!?
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите са толкова куухи,че нищо и никой не е в състояние да им помогне!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Да не стана така, че да объркат посоките към Румъния, Полша, България да падне някоя ракета, и после да обвинят Русия.....
17
10
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 21 (Боби) Абе каква тактика и стратегия те бият по главата да се научиш да стреляш с една гаубица бе!!! Върти, сучи, накрая пак Русия ще го смучи!
16
7
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Няма да си правя труда да чета какво пише в "Ню Йорк Таймс". Обаче едно е ясно: Тук вирее кремълска пропаганда! Истината е, че в украинската армия когато получава западно оръжие, получава и съответното обучение от инструктори от НАТО. Обикновено те са рускоговорящи. Руснаци или украинци няма значение, но всички говорят руски и не им се налага да използват "Гугъл транслейт". Смешно е да си го помислим дори! А украинските бойци се учат бързо, отлично се справят и с компютърния софтуер.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ако кажат, че използват и гугъл мапс за прицелване, направо да си взимаме суха храна и да слизаме в катакомбите.
14
12
 
5
 
! Отговори
Руските фашисти преди 1 година
ще бъдат ликвидирани
13
1
 
13
 
! Отговори
мангу преди 1 година
Много саксонско джелезо ще има да се бЕре по полята на Украйна.