Зеленски отрече руските сили да са постигнали пробив в Донбас

Най-ожесточени са боевете в Северодонецк, Лисичанск и Попасна
8 юни 2022 08:35, Елка Василева
58
Зеленски отрече руските сили да са постигнали пробив в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски не са пробили все още отбраната на украинските сили в Източна Украйна, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА.

Зеленски използва изказването си, за да постави под съмнение руските твърдения, че победата на Москва в Донбас е неизбежна.

Още по темата
"Обстановката на фронта не е претърпяла никакви съществени промени през изминалите 24 часа", каза Зеленски. Той добави, че "изключително геройската отбрана на Донбас продължава".

По думите на президента най-ожесточени остават боевете в района на Северодонецк, Лисичанск и Попасна. "Усеща се, че окупаторите не са очаквали да срещнат такава упорита съпротива", добави той.

Според Зеленски Русия се опитва да разположи още части в Донбас и Херсонска област, за да предотврати възможни украински контраатаки.

"Но какъв е смисълът изобщо от това? При всяко положение в голямата си част окупационните сили отдавна са разбрали безперспективността за тях в Украйна", каза той. Според Зеленски от началото на инвазията в Украйна са загубили живота си над 31 000 руски войници.

"От 24 февруари Русия заплаща за напълно безсмислената си война срещу Украйна с по над 300 войници на ден. И ще дойде ден, когато броят на жертвите ще надхвърли границите на допустимото дори и за Русия", каза той.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
4
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Може да има, може да няма. Ама вие колко можете да наливате сила там, без да теглите от Харков, Запорожие и Николаев? Ако се закупите в Донбас, тези три региона ще паднат като домино, а след тях пътищата са широко отворени към Днепропетровск, Одеса и Североизточна Украйна.
48
9
 
0
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Няма нужда да се хвали. Достатъчно е систематично да изтрепват рашистите.
47
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Запорожие вече се издават руски паспорти на желаещите. ----///----- Запорожие е далеч от фронта в украинска територия. Даже не се предвижда да се стига до този град.
46
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фронтът около Северодонецк не е мръднал от седмица. В самия град украинците си върнада една част. Руснята кърви и мига на парцали. Опитват се да обяснят колко всъщност полезен бил Т-62 точно в този тип конфликти. Между другото, в Просията е стартиран план за модернизация на Т-62 и това още преди 5 месеца. Следователно подготовката им за войната е почнала още през декември.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо да прявят пробиви руснаците - те и така напредват, бавно, планомерно, с минимални загуби! Скоро цял Донбас ще бъде освободен! В Запорожие вече се издават руски паспорти на желаещите. Това отдавна е факт в Херсон. Очевидно и там ще има референдуми за независимост. Вероятно също в Харков, Одеса, Николаев... Нищо чудно да се създаде нова държава, въпреки че населението иска в РФ.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пробив няма! Само пленници, пленници...
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкциите не са съгласувани с жителите на страни от ЕС, каза евродепутa Тиери Мариани. "Солидарността с украинския народ не трябва да засенчва нашата собствена реалност. Вие излагате (ЕС) на сериозен риск, като се поддавате на капризите на украинския президент, който вече изнася лекции на Париж и Берлин". Външната политика и политиката на сигурност на ЕС днес може да се опише с едно изречение: Ние станахме 51-ият щат на САЩ, но без право на глас, каза хърватският евродепутат Мислав Колакушич
42
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е всякакъв Зеленски, ама до сега не съм го хващал в лъжа, за разлика от руските управляващи.
41
21
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ИЗБИВАНЕТО НА ПУТАНИСТИ В УКРАЙНА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ И ДА СЕ ЗАСИЛИ АКО Е ВЪЗМОЖНО! ТОВА Е КРЪВТА КОЯТО ПОДДЪРЖА ЖИВ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ В КОМУНДЕЛИСТАН!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее, не, няма пробив на фронта, само дето настъпват. А Азовстал го евакуирахме. Шмрък, шмрък. Хахах.
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младеж много си се вживял в тази роля на победител и спасител. Западняците ще те продадат
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Хитлер така говореше за разгром на врага, когато Берлин вече беше оберъжен
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
никой не е очаквал друго, този е в свой собствен свят в който всеки ден побеждава. Който има 2 гънки знае истината.
36
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да разбера какво взима. Това не е от класическите наркотици. Забъркали са му нещо споециално. Няма как да се обясни този ефект.
35
24
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ КЪРВИ А ТОВА Е МНОГО ДОБРА НОВИНА! когато един "бог" прокърви става ясно , че е смъртен и може да бъде убит! КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЪЩО СЕ ИЗТОЩАВА И ЗАТЪВА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ
34
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не знам на какви медикаменти е. Нямало пробив на руските сили, само дето Святогорск премина в руски ръце, Северодонецк е на окооо 70% техен, настъплението към Славянск е очевидно... Защо нашите медии продължават да цитират един наркоман и да генерират фалшиви новини?
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По това, че нарича "нахлуване" саможертвената защита на рускоезичното население в Новоросия от киевските убийци можете да оцените размера на омразата на Меркел към славянството и славянските народи, а от там и размера на предателството, което извършват укрофашистите към собствените си племена.
32
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сутринта бие, мачка, побеждава. Следобед, олеле майко, дайте оръжия, руснаците настъпват. Циклофрения + кокаин.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така бившият президент Порошенко нарече жителите на Донбас. Укрите считат себе си за потомци на протогерманците и викингите. Честито на германците -ви сте укри. И славят и дават за пример Адолф Айхман по украинската телевизия. За тях славяните са нисша раса и трябва да бъдат изтребвани. Съдейки по татуировките на азовците излезли от подземията на "Азовстал" е повече от очевидно, че те изповядват езотеричен езически хитлеризъм, който е подобие на радикалния уахабизъм... идеология на Ислямска държава.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26 - викаш щото Зеленски или Макрон са много "дълги"? С конкурс ли ви събират всички тр-олове да сте толкова отчайващо п-рос-ти?