Западът не може да "продаде Украйна" за бърз край на войната

Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато силите му бъдат отблъснати
Обновена: 26 юни 2022 07:37 | 26 юни 2022 07:37, Александър Попов
234
Западът не може да "продаде Украйна" за бърз край на войната
Снимка: Pixabay

Руският президент Владимир Путин ще погледне сериозно на преговорите, само когато украинският народ отблъсне неговите сили, пише британската външна министърка Лиз Тръс в съвместна статия заедно с украинския си колега Дмитро Кулеба, публикувана в британския „Телеграф“.

Тръс предупреждава останалите лидери, включително френския президент Еманюел Макрон, че Западът не може „да продаде Украйна“ за „бърз край“ на войната и призовава страните от Г-7 и НАТО да осигурят повече въоръжение и финансиране за Киев.

Макрон, който е говорил по телефона с Путин над 100 часа от декември насам, е обвиняван в желание Украйна да направи отстъпки, за да постигне мирно споразумение, макар че Елисейският дворец твърди, че всякакво споразумение трябва да зачита суверенитета на Украйна.

„За да постигнем мир и да защитим нашия начин на живот, Украйна и свободният свят трябва да останат силни и обединени. Ние трябва да игнорираме пораженческите гласове, които твърдят, че хората започват да се изморяват и които предлагат да продадат Украйна за бърз край на непрестанния ужас“, пишат Тръс и Кулеба.

Двамата външни министри освен това оставят да се разбере, че Обединеното кралство и САЩ трябва да имат активно участие във всякакви преговори, когато започнат.

Още по темата
Смята се, че Тръс е обезпокоена, че споразумението от 2014 г. за спиране на войната в Донбас, което се сключи с посредничеството на Франция и Германия, предостави специален статут на сепаратистките райони в Донецка и Луганска област и практически отстъпи територия на Путин.

„Не може да има договорено уреждане, което повтаря Минското споразумение, което беше сключено за сметка на суверенитета, сигурността и териториалната цялост на Украйна“, пишат Тръс и Кулеба.

„Тези, които предлагат жертването на украинска земя, всъщност предлагат да се плати с украинска кръв за илюзията за мир. Мирът ще бъде мираж, освен ако не е съпътстван от възстановяване на украинската територия и ограничаване на империализма на Путин“, пише в статията.

Междувременно украински обстрел в събота е принудил руските сили да спрат евакуацията на хора от химическия завод "Азот" в източноукраинския град Северодонецк само часове след като градът падна в руски ръце, съобщи Ройтерс, като се позовава на местната полиция.

Олексий Арестович, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, каза, че украински специални части все още се намират в Северодонецк и насочват артилерийския огън срещу руснаците.

Според руски представители в завода все още има няколкостотин души, които са потърсили убежище от боевете.

По-рано и Киев, и Москва съобщиха, че украинските сили са се оттеглили от Северодонецк след седмици ожесточени сражения, които разрушиха 90 процента от града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
11
 
! Отговори
11 преди 1 година
До Цеко ---- Аве, Цеко, койт та фани, да та такова леко. Руснаците били съсипали Сирия - въри си пий апчетата, баси вица.
140
14
 
4
 
! Отговори
БМДТ преди 1 година
Ехаааа, Чебурашките много сте активни?!?! Явно Митрофанова е развързала кесията. Нищо, все пак ще вземете някоя рубла и ще я вложите в "изгнилия" запад. Само едно не мога да разбера, копейките които получавате, по - ценни ли са за Вас от човешкия живот? От свободата? Да не говорим, че много от загиващите в тази война СА БЪЛГАРИ!!! Осъзнайте се бе хора. Събудете се! Стига сте спали като мечките зимен сън!
139
2
 
14
 
! Отговори
11 преди 1 година
Владимир - Володимир, Алексей - Олексий - тия укри са сбъркани кат македонците.
138
2
 
15
 
! Отговори
По добре бърз край преди 1 година
Русия напредва бавно но сигурно и със всеки изминал ден Украйна се стопява все повече. А след битката за Донбас този процес ще се ускори. И това е необратимо. Така че ако Западът иска да спаси поне малко от Украйна трябва да сключи мир с Русия колкото се може по скоро. Другия вариант е да принуди Русия да се предаде !? Часовника тиктака...
137
12
 
2
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
До 146Ти да видиш! Либия и Ирак как не пропаднаха след грижите на УСТАТА!!! А Русия съсипа Сирия и сега нищо ново около нея.
136
2
 
16
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Единственият, който продава Украйна, това е лидерът-герой Зеленски, който можеше във всеки един ден от военните действия да седне на масата за преговори и да предотврати това фиаско. Вместо това, неговите "наборни комисии" гонят тинейджъри по градинките, за да пращат още и още смъртници в месомелачката, докато се усвояват безотчетните милиарди помощи и се препродават дарените оръжия на черния пазар.
135
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сандо .и ти ще се радваш ако ще пропадне тази държава? представи си че някой ще говори така за България
134
1
 
8
 
! Отговори
анонимен 2 преди 1 година
До Анонименна западняците им писна от воината налагат санкции пък те страдат ако 100% се спре газа за европа шоуто ще е пълно руснаците в азия имат достатъ4но пазари!!
133
2
 
22
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Ох Англия се загрижила за Европа и славянския свят!!! Ох че ме разчувствува....ох ще се просълзя.....
132
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окрайна отдавна я продадохте, вече нема кво да се продава.
131
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До рибока С 10% от армията си или с 10% от техниката си? :))) Щото ако е първото, това няма никакво значение. :)))))
130
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко още държави от бившия източен блок ще трябва да бъдат пожертвани за да бъде върнато бързото благополучие на Запада? Русия е хищник. Ако не бъде спряна ще продължи. Обаче западният свят не е свикнал с неудобства. Иначе на думи свобода, демокрация, солидарност. На практика някой друг да страда.
129
4
 
18
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Добра реч,но има малък проблем би казал Еркюл Поаро или пък Шерлок Холмс.А малкия проблем е,че Русия воюва с под 10% от армията си в мирно време и много време ще трябва ,за да бъде отблъсната,а ако направи мобилизация отиде един век.
128
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно и сред поддръжниците на глобализма има разнобой.Да не забравяме,че Лондон е финансовият им център,а Вашингтон - военният.
127
0
 
4
 
! Отговори
Vako преди 1 година
А трябва .няма не може.
126
5
 
35
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
запада ще се бие до последна капка украинска кръв! Донецка и Луанска област паднаха. 8 години по Минск2 споразумението не седнаха да се разберат, е сега тия територи заминаха окончателно а можеха да имат статут на самооправление в рамките на Украйна. Следват Харков и Киев. Основните украински войкси са разбити и разпръснати. Преговори няма да има, и Украйна скоро няма да я има. Това ще се случи
125
2
 
28
 
! Отговори
MM93 преди 1 година
От размислите на Лиз Трас (която е хипер невежа) разбираме, че тези хора не разбират и не познават манталитета и историята на Русия. Ако предположим, че украинските войски отблъснат руските, това означава моментален разпад на Русия. Поради тази причина, това е НЕВЪЗМОЖНО. Русия е ядрена държава.
124
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого му пука за Холандия,даже и укропителите се таркалят по плажа и не им дреме
123
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз разбрах три неща. Началниците в Англия за век и половина не са мръднали и на йота в политиката си спрямо Русия. В ЕС проявните форми на разум и съобразяване с действителността трябва да се игнорират. Украинците обстрелват онези цивилни нещастници в завода Азот. С две думи - нищо ново.
122
2
 
38
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Западът ЩЕ ПРОДАДЕ Украйна. Нищо де, болката е малка/поносима, срамът е голям. Просто няма друг начин. Досега НИКОЙ не е победил Русия на геополитически шах. Няма да успеят и тези, които призовават да не се спазват законите (справка - законът за абортите в САЩ).