Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили

Той е осеян с дупки, превозни средства не могат да се движат
Обновена: 27 юли 2022 13:05 | 27 юли 2022 13:04, Елка Василева
278
Украинците нанесоха големи щети на мост, важен за руските сили
Снимка: архив, БГНЕС

Украински войници са нанесли снощи големи щети на стратегически мост, който е от значение за доставките за руските сили, окупирали южни части на Украйна. Това съобщи Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на назначената от Москва администрация на Херсонската област, цитиран от АП.

Още по темата
По думите му мостът "Антоновски" над река Днепър не е разрушен, но платформата му е осеяна с дупки, които не позволяват придвижване на превозни средство по него. Стремоусов уточни, че мостът е поразен с изпратените от САЩ ракетни системи за залпов огън "Хаймарс".

Говорителка на Оперативното командване "Юг" към украинските въоръжени сили потвърди поредния удар по моста "Антоновски", допълни Укринформ. По думите на говорителката Наталия Гуменюк ударът е бил добре изпипан и е целял деморализиране на врага.

Съоръжението с дължина 1,4 км получи сериозни повреди и миналата седмица след няколко украински удара. То бе затворено за камиони, но пътнически автомобили продължиха да минават по него до снощната атака.

Мостът "Антоновски" е основен за прекосяването на Днепър в Херсонската област. Другият вариант е язовирната стена на водноелектрическата централа в Каховка, която бе обстрелвана миналата седмица от украинските сили, но остана проходима за превозни средства.

Ударите по пътна инфраструктура затрудняват доставките на Русия за силите им в региона, подложен на постоянни контраатаки от украинска страна, посочва АП.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Взеха да се саморазрушават!
23
12
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Техни сс си, ще ги гърмят. Рекламата на Т90 я видяхме. Няма да продадат и брой повече. Освен на Еритрея.
22
0
 
7
 
! Отговори
15, преди 1 година
надявам се си даваш сметка и за всички ония от нас дето са термо, барично и радиационно неустойчиви...
21
14
 
7
 
! Отговори
Бигалоу преди 1 година
Ха-ха, абе ясно е къде отиват оръжията, за демилитаризиране на освободителите. Ако както твърдят родните и руските ватняци украинците ги препродават, американците и ЕС досега отдавна щяха да са спрели доставките, а вместо това те пращат още и още, и това ще продължи докато дебелите руски глави уврат че не са токлова велики за колкото се мислят.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДИ КОЙСИ, в Норвегия излезе нова мода. Всички пpocтитутки се представят за украинки.
19
6
 
16
 
! Отговори
Б преди 1 година
Украинците си гърмят собствените мостове, болници,училища..и после го продават като голям успех..Това не е война, а реклама на американски оръжия!
18
17
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ох, почнаха да мяучат жално русоманите. Горкичкият мост, изграждан е от дядовците им. Путин мислеше ли за тях, когато унищожи половин Украйна? Между другото, вчера счупиха два по-малки моста, които водят към този мост и към ВЕЦ Каховка, така че положението за руснаците става доста тегаво.
17
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
контранастъплението е факт, дагестанците бягат а в подмосковието вербуват гимназисти и безработни за да попълнят загубите.
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Това ще е проблем основно за цивилното население. Военните даваха на няколко места как вече са изградили понтонни мостове за военното оборудване."________Не очаквай мисловна дейност от родните медии. На тях им е позволено само да преписват посочени статии.
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая Путин изважда ядреното куфарче и всичко приключва
14
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашагите напредват
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички оръжия, изпратени до Украйна, минават транзитно през южната част на Полша, след това пресичат границата и след това доставките престават да бъдат централизирани: те могат да бъдат натоварени в камиони, микробуси и дори извозени с частни превозни средства, каза един от западните чиновници. И от този момент вече не контролираме точно къде и как се доставят военните товари, как се използват доставките - и дори дали те остават на територията на страната или не, допълва той.
12
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тактиката на дрогираният шут е *ела вълчо изяж ме*и после ще има ред сълзи и соополи ама защо така се получи!
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3 - като ние и западът плащаме, какво ги боли урките колко струва хахаха
10
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалкото в случая не е за това, че един мост е частично разрешен. Жалкото е, че този мост е бил изграждан заедно от дядовците на руснаци и украинци, които в момента запада доведе до състояние на такъв конфликт. Иначе моста ще се възстанови много бързо, а и това е поражение повече за гражданите, отколкото за военните, които така или иначе вече имат изграден плаващи мостове по реката.
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този мост всеки ден го събарят. По няколко пъти. Може би руснаците всяка вечер да го построяват отново :)
8
8
 
20
 
! Отговори
ликвидация преди 1 година
Унищожено е командването на 28-*** бригада на ВС на Украйна в Херсонско направление.Стана известно, че на 23 юли в резултат на руски ракетен удар в Херсонско направление е унищожено командването на 28-*** механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна. По-рано съобщихме, че в района на Николаев е унищожен командирът на това формирование полковник Гуляев. Както се оказа, заедно с него са ликвидирани и старшите офицери от 28-а моторизирана бригада подполковниците Бондарев, Дайнеко и Сергиенко.
7
5
 
20
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
УКРАИНЦИТЕ СА ГОЛЯМА РАБОТА. АМА ВИЖ УКРАИНКИТЕ СА ДРУГА РАБОТА.
6
12
 
28
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Гледах снимки, прехвалените краварски ракети бяха направили едни дупки, но изобщо не са успели да разрушат моста. Като дупка от пирон в дъска.
5
14
 
41
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Добре е да се научите да показвате и другата страна. Знам че най-вероятно не ви е позволено във връзка с финансирането. Този мост го стрелят от седмици и накрая успяха да му направят една голяма дупка. Това ще е проблем основно за цивилното население. Военните даваха на няколко места как вече са изградили понтонни мостове за военното оборудване. Може да видите в интернет видео как Русия прави понтонен мост над голяма река за един час.