Зеленски обвини: Никой не инвестира в тероризъм повече от Русия

Президентът на Украйна благодари на Сената на САЩ
29 юли 2022 08:30, Елка Василева
100
Зеленски обвини: Никой не инвестира в тероризъм повече от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски настоя за правен отговор на международно ниво спрямо действията на Русия на територията на страната му. Ще направим всичко, за да няма безразличие по света спрямо тази ужасна война, която Русия разгърна срещу държавата ни и срещу самата идея за свобода, посочи той в традиционното обръщение към украинците, публикувано на уебсайта му.

Още по темата
"Можете да изберете който и да било ден в Украйна - например днешния или всеки ден след 24 февруари, за да установите, че никой по света не инвестира в тероризъм повече от Русия. Това има нужда от правен отговор на глобално ниво", подчерта Зеленски по повод конфликта.

Той също така благодари на американския Сенат, който по-рано единодушно одобри резолюция, с която призовава държавния секретар Антъни Блинкън да определи Русия като държава, която подкрепя тероризма. Като причина са посочени руските действия в Чечения, Грузия, Сирия и Украйна, който са довели "до смъртта на безброй мъже, жени и деца".

Резолюцията не е обвързваща за Държавния департамент, уточнява "Ню Йорк таймс", но увеличава натиска върху администрацията на президента Джо Байдън да добави Русия към списъка с държави, които подкрепят тероризма. Този списък вече включва Куба, Северна Корея, Иран и Сирия.

Досега в подкрепа на властите в Киев американският Конгрес е одобрил над 50 милиарда долара помощ, припомня американското издание "Ню Йорк таймс", цитирано от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Срочно проверка преди 1 година
Нужно раследват все разговори вокруг Путин до начало война.. Сообщили что он получил инструкции от США.. Появилась версия что Путин работает за полной блокаж Русь в том числе Украйна,Руская федерация и Беларусь.. по указание американские наркомани которие обявили несколко леть тому назад програма за полной блокаж на Евросоюз.. В том числе блокаж поставки газ от Руская федерация..Война уже увредила тежало все европейские государства ..в том числе Руская федерация..
66
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Стига бе ,ти ще кажеш и ще даваш определения , а твоята измислена държава в какво инвестира ?
65
2
 
3
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Кървавият клоун на Зеля.
64
2
 
13
 
! Отговори
Укроеничари преди 1 година
минирането на жилищните райони на Донецк с хиляди противопехотни мини ПФМ 1С от кластърни ракети как го броим? Укропитеците се оказаха най-добрите зомбита на НАТО!
63
5
 
3
 
! Отговори
Цезар преди 1 година
***-рашки си имат вълшебните думи за развързване на портфейла за военни действия - БОРБА С НАЦИЗМА. А краварите-янки други думи за същото - БОРБА С ТЕРОРИЗМА. Ама много си приличат двете империи ... :-(
62
0
 
4
 
! Отговори
Бен преди 1 година
Да не се окаже че и Бен Ладен е бил рашка с брада под прикритие .... :-))))
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е цupka на rзь на русофилите и русите!
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво днес.бг!!! В Европа няма цензура, някой да не си помисли нещо друго. Неудобните коментари се изтриват сами. Юнаци подлизвачи
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно никой освен нас разбира се не трябва да инвестира в укропитеките !07232
58
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен нацист! През нощта са пратили ракета в затвора с пленници от Азов. За да не говорят и покажат на света уродливото лице на Слава Украине. Знаем го, видяхме го тази сутрин. Изчадия -те и лицемерните им западни кукловоди, толкова кръв се пролива заради тях!
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американците са най-големият терорист в света открито си спонсорираха талибаните през 80те, създадоха ислямска държава справка сенатор Маккейн с албагдади и останалите лидери на ИДИЛ. САЩ спонсорират всички терористи под предлог бойци за свобода.
56
4
 
11
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
Хайде бе ! Не вярвам ! Ами твоя работодател,не инвестира ли в пъти повече в тази посока ,а?!
55
3
 
22
 
! Отговори
Любопитен факт преди 1 година
Относно тероризма: Украйна е нанесла ракетен удар с HIMARS - и по колонията със пленени азовци като има убити и ранени. Това се случва на фона на появяващите се клипчета с признанаия за действията на нацистите. Та какво за тероризма и спонсорите му?
54
4
 
1
 
! Отговори
,spas преди 1 година
Поне едно време имаше газ за газовите камери,сега ни убиват бавно и мъчително..
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха, присмял се щърбел на хърбел. Неговите спонсори май са най-големите инвеститори, ама нали не може да хапеш ръката, която те храни. Сигурно му е ясно, че ще го хранят докато им е нужен, след това идва и неговия ред. Няма да си дочака Оскар-а.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инициатор от Кремъл викаш 56! Абе слънце, как се нарича да спреш питейната вода на цял полуостров? Геноцид! Твоите мили украинци извършваха геноцид върху мирно население 8 години. Спряха водата, тока и всички връзки на хората в Крим. Издевателствата над тия в Донбас, боя и терора какво е? Това че запада се прави, че не вижда, не значи че геноцида не е факт. Отвори си очите!
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28: " изключителна личност"? Я му послушайте предизборните бръщолевения и после вижте какви ги свърши за тия 3 години. Мижава марионетка и до тоалетната няма право да отиде без разрешение от краварите. Като е толкова изключителна личност, що не изпълни Минските споразумения? Кокаинов у.б.и.е.ц.
50
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеля, аре слизай в подземието, че не те търпим!
49
18
 
13
 
! Отговори
до 57 преди 1 година
Значи според теб е нормално, това, което става в Украйна...? Да виждаш случайно, че никой от Европа не търси контакт с кремълския пcиxoпат...? В 21ви век да лъжеш целия свят, че Русия няма намерение да нападне Украйна и да направиш точно обратното... На руските фашисти и демагози изобщо не трябва да се има доверие.
48
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той няма какво друго да каже, иначе трябваше отдавна да се е предал, той лично. Сега ще убие още хиляди, за да удължи сатрапското си съществуване. Чист убиец, завоалиран с лъжи.