Зеленски: Войната на Русия срещу Украйна да завърши с освобождаването на Крим

Крим е украински и ние никога няма да се откажем от него, заяви той
Обновена: 10 авг 2022 06:19 | 10 авг 2022 06:19, Елка Василева
318
Зеленски: Войната на Русия срещу Украйна да завърши с освобождаването на Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че конфликтът с Русия няма да приключи, докато не бъде освободен анексираният от Москва черноморски полуостров Крим, предаде ДПА.

Още по темата
"Крим е украински и ние никога няма да се откажем от него", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

"Черноморският регион не може да бъде безопасен, докато Крим е окупиран", каза той.

"Няма да има стабилен и траен мир в много страни по бреговете на Средиземно море, докато Русия може да използва нашия полуостров като своя военна база", добави Зеленски.

"Тази руска война срещу Украйна и срещу цяла свободна Европа започна с Крим и трябва да приключи с Крим, с неговото освобождаване", каза още украинският президент.

Вчера беше съобщено за експлозии в руска военна база в Крим, припомня ДПА. Първоначално причината за тях беше неясна и правителството в Киев не пое отговорност, въпреки че в. "Ню Йорк таймс" съобщи, че украинската армия е атакувала ключовата руска военновъздушна база с неразкрито оръжие.

Крим е под контрола на Москва, откакто Русия анексира полуострова през 2014 година.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеления денонощно ли е на бЕло???
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До банко, Жив зян е.
61
5
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ДОБРО УТРО НИ ПОЖЕЛА НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА !!! ЕТО ГО !!! ЖИВ Е !!!
60
7
 
31
 
! Отговори
София преди 1 година
Зелка, в българския фолклор има една много мъдра приказка, която гласи - храни куче да те лае. Вие, украинците сте същите - години наред ви обгрижваха, подкрепяха, дори независимост ви дадоха, а вие се обърнахте срещу ръката, която ви хранеше толкова време. Сега дойде ред да плащате с лихвите. И не, Зелка, нито Крим ще освободите, нито Донбас, нито Луганск. А като нищо, ще загубите и още територия, понеже сте сбирщина нагли неблагодарници.
59
8
 
36
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Зеленски вече май...сънува буден. Не само Крим,ами една трета от територията на Украйна,ще бъдат...анексирани от Русия. Да бяха мислили с...главите си украинските политици след разпада на СССР. Който ви е дал тези територии,сега дойде да си ги...прибере,защото развалихте...дуслука,захапахте ръката,която ви даваше столетие. Сега Байдън ви дава Химарси,ама файда няма- мандалото...хлопна.
58
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната на Русия с Украйна ще завърши с освобождаването на Донбас и югоизточна Украйна, признаването на Крим и окупирането на западните покрайнини.
57
39
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целия цивилизован свят се е обединил срещу руснаците, но руснаците могат да разчитат на сигурна подкрепа от Северна Корея, Еритрея, Етиопия и ... българския, селски андрешко, който още чака Путин да го отърве от световния Изеднически, експлоататорски капитализъм ... не му понася капитализма на наш Андрешко и това е.
56
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този съвсем не е в час, както е тръгнало нищо няма да остане за Украйна а ако си спазваше Минските споразумения щеше да му остане другата територия като автономи райони , но в рамките на Украйна, сега много го е закъсал и няма как да обясни на народи си,че САЩ не му дават да капитулира.
55
5
 
30
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
Демокрацията в украйна пусна международния престъпник издирван от интерпол с български произход!!!Това са ценностите на демокрацията наркомани и пияници къфто е тоя на снимката и ни го давате за пример тоя *** създаден от службите на фащ
54
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като викаш Крим ,че се сетих за Киев. Какво стана с кмета Кличко нещо не се чува напоследък ще се чуе
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До по същество режима се превърна във фашистка хунта. А те свършват зле. Справка Мусолини.
52
5
 
32
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
Зелен! Сменяй дилъра. Ептен си повярва хаха.
51
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тогава напиши Слава на България бе оня по долу дето се обяснява на чист български. А пък и Киев е руски град така че си се объркал освен че си предател. Но всеки освен знамето си носи и кръста . Никой не обича предатели.
50
37
 
5
 
! Отговори
До Време е преди 1 година
Съгласен съм че зелснки е много досаден, особено с неговите хленчове, но кремълското жуже трябва да си го получи.
49
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо Зеленски е забъркал и Средиземно море в тая словесна попара?
48
23
 
6
 
! Отговори
Време е преди 1 година
да изгубим интерес към занимавката на кремъслкото джудже и зеления плазмодийи! Едва тогава ще седнат да мислят как да оправят нещата. Не може двама психично болни да разиграват цял свят!
47
26
 
6
 
! Отговори
Беж да ги няма преди 1 година
След удара по Крим, задръстване на Кримския мост посока към глямата земя.
46
5
 
35
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Крим не е украински, той бе откраднат от Хрушчов. А такава държава Украйна се появи на картата барабар с държавата Македония. Вижте...Турция може да спори за Крим, но не и Украйна. Там дори не живеят украинци.
45
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "опасно е да избираме политици" да така е особено като Зеленски който не му дреме за украинците понеже явно не е украинец ,освен по документи но явно не е достатъчно.
44
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме в навечерието на трета световна, пред нас има два пътя -- да помагаме на украйна и да наливаме масло в огъня, докато не започне атомния армагедон, а другият еда не се месим и да твърдим, че това е техен регионален конфликт и да си го решават с преговори, дори и сащ да ни подтикват по първия път, оставаме непреклонни.