Путин подписа законите за анексиране на 4-те украински региона

Русия анексира Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област
Обновена: 5 окт 2022 11:38 | 5 окт 2022 11:27, Елка Василева
83
Путин подписа законите за анексиране на 4-те украински региона
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа законите за приемане на четири частично окупирани от Русия украински региона в състава на Руската федерация

Още по темата
"Руският президент Владимир Путин подписа четири федерални конституционни закона за влизане на Донецката народна република (ДНР), Луганската народна република (ЛНР), Запорожка област и Херсонска област в Руската федерация", съобщи долната камара на руския парламент. "Той също така подписа съответните закони за ратификация", каза Държавната дума.

По-рано тази седмица двете камари на руския парламент ратифицираха договорите за включване на четирите региона към Русия. Договорите бяха подписани в Москва на 30 септември.

С подписването на законодателството беше завършено анексирането на четирите региона съгласно руското право. Украйна обаче се противопоставя на анексията, осъждана от голяма част от международната общност като незаконен акт. Въпросът за анексията се предвижда да бъде обсъден в Съвета за сигурност на ООН в понеделник.

Според новите закони жителите на четирите региона се признават за руски граждани от 30 септември – датата на включването на териториите към Русия. Тези, които искат да се откажат от руското гражданство, имат един месец, за да подадат заявления.

ДНР и ЛНР ще запазят досегашните си наименования и ще бъдат републики в състава на Руската федерация, а държавен език ще бъде руският. Запорожка и Херсонска област ще запазят статута си на области.

Пределите на новите субекти, както предвиждат подписаните на 30 септември договори, ще бъдат определени въз основа на границите, "съществували в деня на тяхното образуване и приемане в Руската федерация".

Докато бъдат избрани техни ръководители, новите региони съгласно руското законодателство ще бъдат управлявани от временно изпълняващи длъжността, назначени от Путин. Избори за регионални законодателни събрания трябва да има през септември догодина.

За интеграцията на четирите региона се предвижда да има преходен период, който да продължи до 2026 г. До 2023 г. в тях може да се използва гривнята, а след това единствена валута да стане рублата.

Очаква се въоръжените сили на новите региони (каквито има в ДНР и ЛНР) да бъдат включени в състава на руските сили, а противоречащите на конституцията на Русия законодателни норми, включително смъртното наказание, да не се прилагат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
този е мръднал ! преди 1 година
До една годин ще използват гривна а после рубли ??? До една година заплатите във Русия ще са не във долари , а във центове !!
18
1
 
14
 
! Отговори
654 преди 1 година
До Анонимен18. Не знам дали Путин е юрист по образование, но е таксиджия по призвание
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какъв болшой театър само... на бойното поле ги мачкат, а лидерчето подписва някакви глупави хартиийки, е няма такава излагация
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20, за тове сведение гусин путински тролейбус, гр. Запорожие, административния център на Запорожка област е под украйнски контрол и никой в града не иска и да чуе за руско асвабаждение, ай създраве, иначе продължавай да повтаряш опорките си
15
2
 
4
 
! Отговори
До Гражданин преди 1 година
нали знаеш какво следва след като водата се отдръпне рязко от брега.... :)
14
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четирите нови области се присъединиха към Русия след законен референдум и в съответствие с всички закони и норми на ООН. Да не забравяме, че Владимир Путин е юрист по образование.
13
7
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Това което подписва кремълският военнопрестъпник е без никакво значение, Украинската армия вече възвръща позициите си отпреди войната, а путиновите анксии не са признати от никой ... Всъщност жужи подписва собствената си присъда, която ще го отведе или в боксониерата на Милошевич в Хага, или в ще го положи с полагащите му се почести до мумията на ленин ... !!!
12
1
 
5
 
! Отговори
Бг не е ли включена преди 1 година
Тоя може да си приеме кой си иска ,как не се е сетил да приеме Аляска щото и тя е била руска ?
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълски циркаджии, то ако ставаше с подписване на укази, Брежнев сигурно още щеше да е жив, съвсем отделен въпрос е че нито една от тия области не се контролира на 100% от руската армия, а най-смешна е ситуацията в Запорожие, където даже и основния град с над 50% от населението неще и да чува за руското асвабаждение
10
1
 
12
 
! Отговори
путинопитеци преди 1 година
Българския русороб е развил висша форма на шизофрения, това да станеш сутрин и да чакаш да хвърлят Сармат с 15 ядрени глави на 500 км от теб за да умреш щастливо, че си видял гъбата е непосилно да се опише в нито един учебник по Психиатрично здраве. Редко срещани ненормалници са бг русоробите.
9
6
 
4
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Не анексиране а присъединяване, драги ***.
8
4
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Само едно не е ясно, защо руските войници даже и в момента панически бягат и изоставят цялата бойна техника от земи, които Путин нарича руски?
7
4
 
12
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Хахахаха :) А някой знае ли къде минават новите граници? Песков оня ден не беше наясно. Я някой nyтинопитекус булгарикус да му се обади да му разясни :)
6
14
 
8
 
! Отговори
Айдее преди 1 година
Ще играят сарматите скоро. Само някой дори да си помисли да връща територии. Путин показа на прогнилия Запад какво значи могъщество и сила! Русия ще диктува правилата в Европа както е било винаги. Така ще бъде и занапред. Най-великата военна сила в света без аналог. Такива оръжия в Пентагона не могат да конструират и след 500 години. Лошото за България е, че отново сме от губещия лагер. България ще просперира само като е с РУСИЯ и с никой друг. Както бяхме богати до 1989!
5
2
 
9
 
! Отговори
Ми555 преди 1 година
Само дето не знае къде са границите!!! Малиййй...!
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е да се проведе референдум и в Българската област
3
6
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Хайде сега малко и да ги защитите. Какво сте оставили там 5 човека на кръст срещу обединената украинско-натовска армия?
2
11
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 година
Браво, най-после руското население да заживее в Русия.
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е време да защити руската територия и руския народ от фашистите.