Двама българи са загинали в битките край Херсон

Те са от Болградски район
7 окт 2022 15:49, Нели Христова
98
Двама българи са загинали в битките край Херсон

Двама българи от Болградски район - Александър Калов (Болград в Одеска област) и Игор Попаз (от село Виноградовка) загинаха по време на изпълнение на бойни задачи в битките за Херсонска област. Това съобщиха на сайтовете си Болградската районна държавна администрация и Тарутинския общински съвет, цитирани от БТА.

Старши лейтенант Александър Калов е командир на десантно-щурмова рота на войскова част на морската пехота. Болградчани се сбогуваха със своя съгражданин вчера, на 6 октомври.

"Болград изпраща в последния му път своя син Александър Калов, който загина в Херсонска област, защитавайки земята ни от руските нечовеци", написа вчера Телеграм каналът "Топор".

35-годишният командир на десантно-щурмова рота на отделен пехотен батальон на морската пехота старши лейтенант Александър Калов е загинал на 1 октомври по време на боевете за освобождаване на Херсонска област в резултат на множество осколкови рани.

"Александър беше добре познат в града, тъй като баща му дълго време беше кмет на Болград, а майка му работеше в отдела за образование. Болградчани изпратиха своите сънародници на колене, отдавайки последна почит на Героя, застанал в защита на всеки един от нас и дал живота си в тази борба", допълва "Топор".

Приятелите помнят Александър като силен и много мил човек. За съжаление, мъжът нямаше време да създаде семейство, така че цялата вселена умря с него, която вече няма да се появи на Земята, пише още в портала.

Погребението на другия българин - Игор Попаз, е насрочено за днес в родното му село Виноградовка.

"Игор Иванович, родом от село Виноградивка, загина по време на ракетен и артилерийски обстрел на фронта. Героят беше само на 36 години. Той остави сиротен син и съпруга сама", пише в канала "Топор".

"Вечна памет на храбрия защитник на Родината! Героите не умират, те живеят в сърцата ни!", пише друг канал - Юг Today.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
20
 
19
 
! Отговори
Слава на героите преди 1 година
Жалко че в БГ е пълно с путинофилски мишки!
64
2
 
7
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
До Искрен ВеселиновДунавска България не мой са опрай със собствените си българи, ти си тръгнал да я търсиш на външно политически план. Гледай какво става във вътрешният план на държавата - батална катастрофа! Българите навън, ще трябва да действат сами или да си направят отделна държава с името България. Със сигурност ще е по-успешна от днешната;)))
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ще се бият ли за майка България, както се бият за монголците ? :))) Едва ли !!!
62
16
 
20
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
След майдана киевските фашаги забраняват изучаването на всички малцинствени езици, в това число и българският. И след това да воюваш на страната на този който ти отнема идентичността е меко казано, безмоъчно.
61
2
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Много ясно че няма доброволци. Война е. Ти сега ли разбра? Няма и дезертьори. Усети ли се? Няма.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТистинският българин обича Българие и не е русофил или русофоб!!!
59
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двама русофили загинали, чудо невиждано :))) По пътищата на БГ загиват къде повече хора, но ако не са интересни на медиите няма да чуете нищо за тях :)))
58
9
 
11
 
! Отговори
Искрен Веселинов преди 1 година
Голям грях има българската държава че не прибра нашите хора от Украйна в началото на войната както това направиха гърците. Вместо това осигурихме петзвезден комфорт с изхранване по морето за киевските и одеските гангстери и техните мутреси. За пореден път България се опозори благодарение на безгръбначните политици.
57
3
 
10
 
! Отговори
До Атакист преди 1 година
Захари Стоянов: Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския. Вероятно АТАКИСТА е българския шотландски боец, познавал всички истински според него българи, към които се числи, за да дава акъли.
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АТАКИСТ Атакистите сте русофили, което означава че сте българомразци.
55
5
 
13
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Рсусия е населена с карашик от немски варвари, ескимоси и остатъци от златната орда. Наследници на Хазарския каганат, по времето на който, за пръв път в човешката история не е оставено никакво културно наследство - никакви картини, романи, скулптури, разкази, дори отсъства нородно творчество и приказки, защото не са народ. Единствено са се излежавале върху българските земи (както и в този момент), събирали са данъци от керваните и са деградирали. Дeгeнeрaциятa е изписана по лицата на рашистите.
54
13
 
12
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Тея българи къде ги запалиха азовците в Одеса без никаква вина май са по малко българи от тези,които се бият на страната на убийците им. Така излиза.
53
20
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Истинският българин мрази урките и воюва за да убие зеленски
52
17
 
9
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Много българи се бият на страната на Русия в луганск. Браво българи!
51
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментаторите оскверняващи светлата памет на борещите се срещу мосюлманските чеченски орди българи изобщо да не се представят за част от българската нация. Такива предатели България е имала още под Османска империя и те са издигнали бесилата на много български революционери, носейки гордо турския фес на главите си.
50
13
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
Добра новина.
49
7
 
8
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Външно министерство да не спи ,а д изпрати помощ на Украйна- кндила,надгробни плочи,свещи и хартия за некролози.
48
6
 
15
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Да де, и ние това казваме. Всички геройски защитават родината си от русофашисткия сатрап (;
47
2
 
3
 
! Отговори
Да Живее Киро Петков преди 1 година
ЕвроАтлантик Номер 1 не България!
46
10
 
14
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Путин унищожава бългаския ген. В Украйна има много голям процент българи и български гени. Не случайно изкълченото джудже държи да изпраща на фронта дагестанци и чеченци, защото се получава братоубийствена война.