Дамите в униформа в украинската армия са 40 000

8000 са жените офицери, а над 5000 са на фронтовата линия
101
Дамите в униформа в украинската армия са 40 000
Снимка: БГНЕС

Около 40 000 жени служат понастоящем в украинските въоръжени сили - в момент, когато Украйна се опитва да отблъсне продължаващите атаки на Русия, предаде ДПА, като се позова на висш военен.

Украйна има 8000 жени офицери, а над 5000 жени са на фронтовата линия, каза пред украинската телевизия вчера генерал-лейтенант Сергий Наев от Върховното командване на въоръжените сили. Всички постове и назначения са достъпни за тях, така че в редиците на въоръжените сили има жени снайперисти и командири на транспортни, артилерийски части и подразделения, използващи дронове.

Преди известно време украинският президент Володимир Зеленски каза, че 22 процента от военнослужещите в украинските въоръжени сили са жени.

В началото на руската инвазия през февруари украинската армия наброяваше около 200 000 души, припомня ДПА./БТА/







 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
7
 
! Отговори
Укритата преди 1 година
мъже масово бягат. Идват да се пекат по курортите. А жените ецята ги отсрамват. САЩ им плаща стотинки и им бута експлозиви в ръцете да ходят да громят Расийката. Ситуацията е един път.
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им дойде сикала и излизат в отпуска.
39
3
 
5
 
! Отговори
Батальон за Разтуха преди 1 година
Обслужваме войници с удоволствена релаксация!
38
3
 
10
 
! Отговори
Разпердушинени преди 1 година
нацита ще има много скоро! Всички канали за комуникация на Украйна, досега милостиво пощадявани, ще бъдат блокирани ,а цялата страна за часове ще бъде доведена до пещерната епоха и изолирана напълно, с пълен контрол по небе, земя и море.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна с кво ще се бие като свършат оръжията и войниците?
36
10
 
2
 
! Отговори
До ss преди 1 година
Вярност и лоялност към кого? Такъв трябва да си към собствената си държава? И все пак има българи доброволци на фронта в Украйна. Има и такива, които помагат на населението там.Но русофилите сте смешни. Плюете запада но живеете в ЕС, голяма част от вас живеят и работят на запад или децата ви са там, ходите на почивка там и си купувате западни продукти.Много обичате Русия но не стъпвате там.И единственото руско което имате е някой сувенир от съветско време
35
5
 
11
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Май не сте наясно вие какво се случва. Украйна ще бъде премахната от картата на света като национална държава, а в това което ще остане от нея след кампанията, най-вероятно държава с големината на Румъния без излаз на море, ще бъде инсталиран нов управленски елит ,който е по-благосклонен към Русия и по-малко склонен да си сътрудничи със САЩ.
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро може и само женско да остане да се бие срещу лошите руснаци. По гръб и с вирнати крака.
33
4
 
8
 
! Отговори
Мобилизацията 300000 преди 1 година
само началото. Вече се знае, че има и поне още 150,000 подготвени за директен сблъсък. Отделно в четирите региона, които наскоро се присъединиха към Русия кипи мобилизация на стотици хиляди. Беларус разполага с армия от половин милион. Русия се подготвя за грандиозна операция, каквато светът не е виждал от Втората Световна Война насам. Всички канали за комуникация на Украйна, досега милостиво пощадявани, ще бъдат блокирани ,а цялата страна за часове ще бъде доведена до пещерната епоха.
32
5
 
10
 
! Отговори
Йово преди 1 година
Дамите особено мед. персонала искат не искат ги мобилизират съвсем ''демократично и доброволно'' и ги пращат на фронта.
31
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Нашите натовци и евроатлантици какво още чакат ,а не са потеглили към Украйна да се бият с руския агресор ? Защо не си даряват заплатите помагайки на Украйна ? ПОКАЖЕТЕ ВЯРНОСТ И ЛОЯЛНОСТ !
30
7
 
8
 
! Отговори
До абсолютна победа преди 1 година
Ти тази война изобщо следиш ли я?Всичко това дето си написал изчезна към средата на април.Руската армия се показа като изостанала необучени и некадърна.От месец само губи територия.Никой не се страхува вече от нея Единственото, което остана е ЯО. Идеята за абсолютна победа отдавна е моГилизирана заедно с десетки хиляди руски войници.Песков вече няколко пъти изявява желание за преговори.Само и само да задържат нещо от окупираните територии
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вее има и първа украинска гяееей двойка на фрона! Дейли мейл писаха!
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дами? Я служат, я правят други работи.
27
6
 
8
 
! Отговори
Абсолютна победа преди 1 година
на Русия ще изпрати силен сигнал до всяка една нация в Европа, че войната не е опция в отношенията с Русия. Който излезе с меч срещу Русия бива елиминиран. Изправени пред красноречив пример за това в лицето на подчинена Украйна, и претърпели вътрешен политически катарзис, Европейските държави ще се принудят да изоставят политиката на монолог и безкрайни санкции, която очевидно води до задънена улица, и да седнат на масата за преговори за да водят конструктивен диалог.
26
4
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
мани ги тия нацисти. Нашата армия също не остана! Изчезна!
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колкобса в онлифенс ?
24
6
 
9
 
! Отговори
Укронаци преди 1 година
Зеленясалия Нацист лично ръководи операцията ПРЕД ЗЕЛЕНИЯ ЕКРАН! Хахаха
23
5
 
8
 
! Отговори
С помощта на дамите преди 1 година
Укрите били превзели 600 населени места пишеше! С какво са били населени? Да не би да става въпрос за 600 курника населени с домашни кокошки? Украинската армия ги е освободила с пръчки и камъни. Други оръжия не им останаха!
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То Укроармия не остана вече! Там вече основно се бият разни главорези от Ислямска Държава и други наемници на които НАТО плаща заплати от НАШИТЕ ДАНЪЦИ! А пък на Урсулката и другите роботи им плащаме заплати пак от НАШИТЕ ДАНЪЦИ за да защитават по екраните това безумие. Да ни е честито!