Порошенко: България е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа

Той поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов
4 ное 2022 09:12, Нели Христова
352
Порошенко: България е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа
Снимка: БГНЕС

България е част от войната, защото това, което прави Путин, е срещу Европа и НАТО. Оръжията за Украйна са най-прекият път към мира в Европа. Това заяви пред bTV петият президент на Украйна Петро Порошенко.

"Стискаме палци, уважаваме депутатите, искаме да поздравим ГЕРБ и Бойко Борисов и разчитаме на президента да подпише подкрепата", каза Порошенко за вчерашното решение на Народното събрание страната ни да даде военна помощ за Украйна.

Още по темата

По думите на Порошенко най-краткият път към мира в Европа е даване на помощ за Украйна, това е инвестиция и за вашата държава, каза още той.

"Бъдещето, включително и на България, сега се решава в Украйна. Това е решение в името на единството, благодарим на всички българи от цялото си сърце.", каза още той.

Според бившия президент България вече е част от войната, защото действията на Путин са срещу Европа и НАТО.

Не вярвайте на Путин, не се страхувайте от Путин, обърна се към депутатите още Порошенко.

Той каза, че Украйна се нуждае от противовъздушни системи, антидрон системи и бойна авиация.

"Повече от 8 часа в Киeв нямаме електричество, в голяма част от държавата нямаме вода, но няма да отстъпим крачка назад. Нуждаем се от генератори и трансформатори, за да възстановим енергийната ни система", каза Порошенко и призова за още санкции срещу Русия.

Украинците искаме мир най-много на света, завърши бившият президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порошенко и Зеленски трупат милиони в банковите си сметки за да воюва Украйна с Русия.
294
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Псувате го но всички си купувате и на всякъде може да намерите капиталистическия шоколад Рошен. Пращането на оръжия трябваше да се случи много по - рано. Браво на Украйна, по - големи европейци от нас са! Ако бяхме ние щяхме да сме надупени на Путин и да го питаме само ще ни е*е или и бие!
293
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нима? Ама ние добре си бяхме, докато не знаехме дека е Украйна. И въобще не си прави труд да ни замесваш във вашата война.
292
3
 
2
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Пратим ли им нашите антидрон системи и въздушна авиация Москва ще провеси белия байряк още щом чуе за това!Аз изкукудяках!
291
3
 
5
 
! Отговори
АХА, преди 1 година
До аман. Ами защо ги купувате. Аз купих шоколад Рошен преди доста време, видях че не струва и повече нищо от тази марка не купувам.
290
2
 
11
 
! Отговори
аман преди 1 година
Тоя олигарх напълни и нашите магазини с долнокачествените си вафли Рошен. В Германия защо ги няма???
289
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за обикновените украинци. Как ги вкараха в някаква война, която не е тяхна. Реално Донбас беше подарен на фамилия Байдън и населението трябваше да бъде разкарано по един или друг начин.
288
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без да ми цитиране бонбонения Пръдьошенко нашите дупитатски хрантутници с предателски души онзи ден ни вкъраха във война.
287
4
 
2
 
! Отговори
За Причини преди 1 година
До Ван Дам1 причина да си русофоб.Дядо ти е бил пиян руски войник, уважил баба ти в алкохолен делириум.
286
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ще ти се, ще ви се да вкарате цяла Европа в тази война. България не е във войната, тази война не е наша и не очаквайте нищо повече от ръждясалото ни оръжие. Според мен и това не трябваше да даваме, ама айде.
285
1
 
7
 
! Отговори
киевскомосковскиюди преди 1 година
До Ван Дам Ти от кои авроатлантически майстори на леките музукални форми си?Правил те е някой недоправен,плащат ти или си гмосбърканяк?
284
2
 
16
 
! Отговори
О-крайна преди 1 година
Потрошенко-невменяем алкохолилик.Зеленко-крайна фаза шизофреник.Наркотикът убива.Жалко за децата на наркоманите.
283
2
 
13
 
! Отговори
ахмат сила преди 1 година
ЗЕЛЕНИЯ ЩЕ ГЛЕДА ЦВЕТЯТА ОТКЪМ КОРЕНИТЕ
282
9
 
2
 
! Отговори
Ван Дам преди 1 година
Можеш да си русофил по две причини: 1. Чел си само руска литература или дядо ти е бил партиен/комсомолски секретар. 2 . Плаща ти се.
281
1
 
22
 
! Отговори
Върбан преди 1 година
"действията на Путин са срещу Европа" - НЕ, действията на Байдън са срещу европа - унищожават конкурент и му изсмукват ресурсите. Правят бизнес средата невъзможна, за да се преместят производствата и парите в САЩ.
280
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е в България да се организират нови партизански отряди и всички които гласуваха да изпратят оръжие на Украйна да бъдат обявени за национални предатели и да ги обстрелват. Не на фашизма.
279
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Порошенко трябва да бъде застрелян пред семейството си.
278
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
обикновен алкохолик..........
277
2
 
5
 
! Отговори
досмешо преди 1 година
До Сашев Какви нацисти ти се привиждат на тебе!? Ти по-добре помисли какво губят участниците в каквито и да е военни действия и доколко може да си говори за победа при наличието на планини от трупове и почернени майки. Ако Кирил и Методий можеха да прочетат какви глупости си написал, никога нямаше да създадат българската азбука! Какво точно допринасят за света хора като тебе, които само убийства и победи са им в главата!?
276
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против руския народ, но коя Русия да обича българския народ и нейната политика !? Царската, Ленинската , Сталинската, Брежневската, или Путинска!? Ато талюбов имате предвид , тогава не сте нищо повече от фекалии!