Киев: Русия е разрушила ключова електроцентрала в Херсон

Целият западен бряг на Днепър в Херсонска област е без ток
15 ное 2022 08:50, Елка Василева
93
Киев: Русия е разрушила ключова електроцентрала в Херсон
Снимка: архив, БГНЕС

От украинския национален енергиен оператор "Укренерго" заявиха, че Русия е разрушила ключова електроцентрала в Херсон, преди да изтегли войските си от града на западния бряг на река Днепър миналата седмица, предаде Франс прес.

Още по темата
„Електроцентралата, която доставяше електричество за целия западен бряг на Днепър в Херсонска област и значителна част от Николаевска област, е практически унищожена“, написа във фейсбук директорът на "Укренерго" Володимир Кудрицки и добави, че това е едно от „последствията от безсилния страх на окупаторите преди бягството им“.

„По-голямата част от освободените райони на Херсонска област са без електричество от 6 ноември“, каза още Кудрицки. „Правим всичко възможно да осигурим на хората електричество възможно най-скоро“, написа директорът на "Укренерго".

Украйна е "изпратила списъка с оборудване, от което Херсонска област се нуждае, на нашите международни партньори", каза той и добави, че "Полша и Франция вече са отговорили".

Херсон беше първият голям град и единственият областен център, завзет от Русия в хода на нейната инвазия в Украйна, започнала в края на февруари.

Принудителното изтегляне на руските войски под напора на украинската контраофанзива се превърна в унижение за руския президент Владимир Путин, който нареди мобилизацията на 300 000 резервисти през септември.

През последните седмици руската армия извърши няколко вълни от масирани удари с ракети и дронове камикадзе срещу енергийната инфраструктура на Украйна, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Правилата на войната гласят.При отстъпване от завзети територии следва разрушаване и грабежи" ---- глей са, някои от нас помнят повече от два дена назад... та помним, когато укропитеците взривяваха мостове с неистови крясъци слава осссраине.. помним!
19
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 - Странно е ... Аз не рязбирам, защо йазват, *** нямало да удрят цивилни, после ги удрят, но ооределено не го удрят с масивен интензитет. Илинда се изтеглят или да минават на тотална война.
18
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кримският мост е незаконна постройка по законите на Украйна. А такива пак според същите закони подлежат на унищожение. Крим е украински, цяла Украйна е украинска. Затова всичко, което Украйна прави според своите закони е законно. А всичко, което една държава терорист, прави на чужда територия е незаконно.
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахах, укропитеците големи друсееняци бе... сигурно още се надяват, че АЕЦ-а пак ще бъде техен. Отдавна трябваше да си го набият у назистките глави, че АЕЦ-ът отплава.. дори и да успеят да го презвемат, то този АЕЦ никога повече няма да може да произвежда ток.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16...И по развалините и съборени постройки вадят телата на деца и старци.Показателно, че Путин не се интересува кого убива.
15
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато виждаш, че губиш войната, да започнеш да унищожаваш инфраструктура е сатанизъм. И пак Украйна ще се оправи бързо, за разлика от болшевишка Русия на Путин, която е обречена да живее в мизерия, без пътища, без нормална инфраструктура, без никаква грижа за обикновеното население. С мизерни заплати и пенсии. Минималната заплата е 12000 рубли, което е 375 лв. и минималната пенсия е 7000 рубли, което е 116 лв.
14
10
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 година
Херсон оставал руски и след бягството на руснаците, ама са оставили жителите му без ток. Много са загрижени за местните :)
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха! Под напора на украинските атаки поражение! Най ме изкефи видето с атакуващия украински танк, оръдието на който бе насочено и стреляше в посока обратна на движението му! Там укрите загубиха 1200 само за два дена. А след това след една атака си признаха за 80 човека. После руснаците пак ги пускаха да си приберат труповете. Руснаците си имат цели и си ги следват. При силно укрепените Краматорск-Славянск вървят бавно, но само напред. Другото е за реклама.
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия само мизерии могат да направят вече - като загубиха войната - рашки паляци
11
13
 
7
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Русия е агресор затова никой не е с нея
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия показва че е отстъпващ агресор.Правилата на войната гласят.При отстъпване от завзети територии следва разрушаване и грабежи Правилото на опустошената земя Ако Украйна губеше не би рушала нещо свое което възнамерява да върне.Престъпния режим на Путин се оголва.Намеренията са му видни.Дамо за русоробите и загубили разсъдък негови поддръжници този факт е невидим
9
6
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Е, кой е казал, че всички украинци трябва да умрат, бе? Аз лично казах, че руснаците трябваше да започнат с тотално разрушаване на инфраструктурат, точно за да се съхранят животи. Войната щеше да приключи за отрицателно време.
8
7
 
14
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Нещо не мога да разбера - като взривиш Кримския мост е готино,а като ти взривяват централите е лошо!Пълна шизофрeния!
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги разбирам путинисттие в сайта. Ту пишат, че Путин пазел населението на Украйна, ту пишат, че всички украинци трябва да умрат.
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не руши нещо свое.Това , че Русия разрушава градове и инфраструктура показва че той е агресор.
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това няма да повлияе по никакъв начин на развоя на войната. На фронта руснаците губят.
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже руснаците са много нежни с вас. Досега трябваше да са направили на кайма цялата украинска инфраструктура-магистрали, железопътна структура, летища, пътища, мостове, електроцентрали и войната много бързо щеше да свърши. С това трябваше да започнат. Но щом не са го направили очевидно тази игра има по-други правила от тези за които ние си мислим.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости .. те са "освободители" вече са преди Киев . Носят цветя на всяка Украйнкаа:))) Нали бе русофили
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Змията хапе най-лошо когато вижда, че умира. Фашистите болшевики вече знаят, че краят им е близо.
1
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
...е същото като "Москва:Киев разруши ключова електроцентрала..."Езикът на пепелянката винаги е двоен.