Киев: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта

Повечето хора по света убедени в неизбежната победа на Киев
20 ное 2022 11:35, Елка Василева
324
Киев: Войната в Украйна едва ли ще приключи до пролетта
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак заяви, че едва ли войната в Украйна ще приключи до пролетта, предаде Укринформ.

Още по темата
Ермак каза това в реч на Международен форум по сигурността в Халифакс в коментар на изказване на украинския заместник-министър на отбраната Володимир Гаврилов, че "украинските сили до края на декември ще се върнат в Крим, а цялата война с Русия ще приключи до пролетта".

"Това изказване на заместник-министъра на отбраната на Украйна звучи като мечта. Разбира се, милиони украинци мечтаят тази война да свърши час по-скоро. Впрочем аз ще бъда по-реалистичен", отбеляза Ермак.

Той припомни, че тази година Украйна е постигнала успехи на бойното поле, като е освободила Херсон и е напреднала на харковското направление.

По думите му въпреки негативните прогнози в началото на руското нахлуване сега повечето хора по света са убедени в неизбежната победа на Киев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
4
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
Руснаците много искаха Одеса, но по чисто военни причини не можаха нищо да направят! Едната е пушенето на крайцера Москва....
95
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе олиг* френ...Да не би украинците да взривяват бомби в руски градове.Да не би украинците да изстрелват ракети по руска територия.Че ми сравняваш украинците с палестинците.Нещо по смислено не можа ли да направиш.Например да си гледаш леките наркотици , докато ти се разложи моз* ъка хептен.
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 100. Какво е това умозаключение Германия да нападне Австрия или САЩ Канада. Страните са в демокрация защо да се нападат , като са В Свободен Пазар. Свободно се движат , продават , купуват продукти услуги. Местната власт в ти я държави е силна. Политически са свободни да си избират партия, премиер , президент . А и най важното не живеят в Централизирана управленска система. Както е в Русия и от част в България
93
2
 
2
 
! Отговори
До до 105 преди 1 година
Напълно си прав, само че телевизията е Алфа, а не СКАТ!
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато кажат евреите,че вече няма далавера от тази работа Като виждате Одеса не я закачат,имат си договорка с руснаците.Украинец ми го каза,още в началото на войната,не му повярвах,всеки ден следя live картата на военните действия ,точно така се случва.
91
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ислямска Русия срещу Християнска Украйна.
90
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не видите Турция какво прави в Сирия ,Израел в Палестина ?Колко убити и ранени има всеки ден.Или за едните може ,за други не.Лицемери такива.
89
4
 
8
 
! Отговори
Надежда преди 1 година
Войната ще приключи по-бързо, ако се последва примера на ядрения терорист САЩ от Япония.
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 105....Спри да гледаш телевизия СКАТ ..И влеумотворенията на ,,журналиста" Сидеров.Ше завършиш като него.Или в психиатрията.Или на леки наркотици
87
1
 
8
 
! Отговори
Божана преди 1 година
Американците да готови да подкрепят Украйна до последния украинец.
86
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96 ....САЩ са виновни...За това , че Русия е най изостаналата държава икономически.И че единствената възможност да подържат някакъв стандарт е да вкарват чужди инвестиции и технологии.Че САЩ са виновни , че населението на Русия бяга на Запад за търсене на по справедлив живот.Че в Русия няма равноправие....На крива ракета нали знаеш....И на мек туй , ...нали знаеш...
85
2
 
8
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Европейците смятат, че войната трябва да приключи с цветен и весел прайд.
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски не мисли за народа си а само за някакви виртуални територии населени с рускоговорящи! Вината е споделена между САЩ/Украйна и Русия.
83
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може и да приключи до пролетта с изчезването на държавата Украйна
82
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори когато украинският флаг се развее над Кремъл българските русофили ще продължават да ни убеждават че Русия печели войната. По откачени хора от тях няма. До вчера ни говореха че Русия още не е почнала да се бие както трябва, че Русия не е извадила още свръх модерните си без.***.огови оръжи и тем подобни фантасмагорични твърдения родени в безумните русофилски глави.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Германия не нападне Австрия. Защо САЩ не нападне Канада. Сигурно са по умни.
80
12
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Европейците смятат , че войната ще свърши, когато Русия напусне европейската част и трайно се настани в Азия.
79
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 88 ...много добре казано.Путин направи това, което десетилетие щеше да отнеме .Да разбере Украйна и света.Че с Русия най добрите да нямаш нищо общо.Че Русия на Сталинизма не се е отказала от доскорошни амбиции.Че в Русия има елит с наследство от репресивните структури.Заграбили и подменили властта на комунистите И идеологията им за свои цели.А именно.Да владеят и тероризират околните там народи без право на самостоятелно развитие и цели.
78
2
 
9
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Войната общо взето ще приключи тогава, когато решат американците.
77
0
 
5
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Има доклад на ЦРУ от 1957 г.за Украина в състава на СССР.Разделят я на 12 или 13 области според количеството етнически руснаци,заселени там и съответните оценки.Това,което наблюдаваме днес, е следствие на дълготрайно проучване и планиране и нищо не е полод на случайността.