Русия осъди "безбожното" нахлуване на СБУ в православен манастир

Службите изидрваха руски шпиони в манастира в Киев
23 ное 2022 12:48, Александър Попов
92
Русия осъди "безбожното" нахлуване на СБУ в православен манастир
Снимка: СБУ

Руското външно министерство разкритикува Украйна като "безбожна", "дива" и "неморална" за нахлуването в хилядолетния православен манастир в Киев, съобщи Ройтерс.

Украинската служба за сигурност СБУ и полицията нахлуха в манастира в комплекса на Киево-Печорската лавра в Киев (Киевския манастир на пещерите) вчера рано сутринта като част от операциите за противодействие на подозирана "подривна дейност на руските специални служби".

Обектът е украинска културна ценност и е седалище на подкрепяния от Русия клон на украинската православната църква, който е подчинен на Московската патриаршия.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, като заяви, че е необходима "специална операция“ за демилитаризиране на страната. Украйна и Западът отхвърлиха това като неоснователен претекст за война, в резултат на която загинаха хиляди хора, милиони бяха разселени и  превърна градове в руини.

Още по темата
Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова днес заяви, че няма никакво оправдание за нахлуването и сравни "киевския режим" с Бакхус, римския бог на виното, чието име в руския език често се свързва с неморален хаос, безредие и разгул.

"Това е просто някаква пълна безбожна вакханалия. Няма никакво оправдание или обяснение за това. И не може да има", каза Захарова по радио Sputnik.

"Това е още една част от абсолютно неморалните и диви действия на киевския режим."

Руската православна църква заяви вчера, че обискът на храма представлява "акт на сплашване"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Най-после. Нацитата отдавна трябваше да прочистят УПЦ-МП с огнехвъргачките.
67
6
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
Арестувани са десетки попове без документи за самоличност, тази църква е подчинена на московския патриарх и е пълна с руски чекисти.
66
7
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
РУСКИТЕ ПОПОВЕ-ЧЕНГЕСАРИ ....РЕВАТ МАСОВО , ЧЕ ИМ РАЗВАЛЯТ РАХАТЯ...ха,ха,хааааа/....а и "звучат" чудесно.../
65
2
 
7
 
! Отговори
Ей Джони преди 1 година
До 24 лаврентий берия - верен роб на Бай (ти из) Дън си! Преди три недели допълз новата опорка на Вашингтона, че Руснаците са агресори и ти вече я ползваш поне по десет пъти на ден. Но пък, господаря ти - Тая Мумия и зелената марионетка - който избива Руски жени и деца в Донбас и Луганск 9 години и ги оставя без ток и вода, и всички се правиха на Приятно разсеяни си е истински "Католик Християнин - ДеМОНократ". Вярвай му, моли му се, и му лиз.ни подметките даже
64
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мара Шекерова по-добре да иде и да дръпне шалтера на Мумията във фризера, тогава да се набира за "православна" ! Докато си крепят Мумията на най-великите Гей на миналия век, тази нация няма да тръгне напред!
63
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези неандерталци се загрижиха за православието. Позор за вас и обратно на червения площад да си гледате връзките на обувките
62
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко че украинците само са го посетили, а не са го обрали, така както руснаците обраха 14 хил.експоната от музея в Херсон.
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станаха много набожни руснаците!А в първите дни на специалната им "операция" незнайно как успяха почти да разрушат украински манастир.С ракети, не с нахлуване на военни части! За черквите и параклисите,надупчени от картечен огън, няма да говорим.
60
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Попове - КГБ агенти са сред личностите които на никой няма да липсват! Браво на Украйна !
59
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полковник Гундяев напълни украинските църкви и манастири с агенти, на които той дърпа конците пък сега рев и сълзи , че нахлували. Не ще нахлуват ами направо куршум. Много са меки украинците и затова си патят. А онзи дето подскача от радост, че украинските деца пак останали на тъмно мога да кажа - господ си знае работата и да ти се връща стократно.
58
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна ИЗГАСНА преди два часа. Още се мъчат да възстановят тока ЧАСТИЧНО или поне в бункера на Зеленяшка. Ударени са няколко големи ТЕЦ-а, Газова централа и подстанциите на Южната АЕЦ. Мухайахах! Интернет няма в 85% от ОркКрайна. Чакаме обръщението на Зеленски(като включат генераторите, ама дизела е кът, и намерят работещо оборудване за връзка с интернет).
57
9
 
14
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Я виж ти Русия осъди.....украинците били безбожници .....амчи по големи безбожници от Вас има ли бе Маро що деца избихте,що училища ,централи,сгради разрушите ,що неща окрадохте от домовете,магазините и художествените галерии.Наглостта Ви няма граници,но оня там отгоре гледа ,бави но не забравя.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй сте искали да постигнете със специалните си военни операции първата при преврата с/у Президента Янукович първопричина с последвалите събития както и последните явяващи се следствие отблъскващо украинския народ от православието не защото те се делят на западни и източни украинци по религиозни признаци като западно православни и източно православни или католици и ортодоксални,че да ги отдалечите и да ги настроите едни с/у други и в говорно и писмено отношение един с/у друг от службите КГБ-ЦРУ.
55
12
 
9
 
! Отговори
Без зеления преди 1 година
Зеленски е обрязан евреин! Майка му и баща му живеят в огромно имение в Израел! Охраната им е израелска и се плаща от Украйна! Те мразят християните повече от мюсюлманите които са *** като тях! Затова ще забранят православието в Украйна!
54
10
 
9
 
! Отговори
САМО ТАКА ЗЕЛЕНСКИ. преди 1 година
НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА РУСКИ КОМУНИСТИ И ТЕРОРИСТИ---ЩОМ ТРЕБВА ШЕ ИМ БРЪКНЕМЕ И У ДИРНИЦИТЕ ЧЕРВЕНИ-----"ПРОВЕРКАТА Е ВИША ФОРМА НА ДОВЕРИЕ"...ха,ха,хаааааааааа....СЛАВА НА ВЕЛИКИТЕ АЗОВЦИ!
53
13
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
Зеленски си го премести в другия крачол..ха.ха На украинска земя не важат руски закони.ха.ха
52
9
 
10
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
....за да няма преоблечени "Гундяевци"----в попски одежди , а под тях офицерски мундири на КГБ....ха,ха,хаааааааа.....СЛАВА УКРАИНЕ!!!!!
51
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Традиционното наказание за държавна измяна е екзекуция. Имат късмет, че сме 2022 и Украйна не е средновековна държава като русия. Когато попа в църквата пее и се моли за здравето и успеха на окупационна вражеска армия, това какво е?
50
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците унищожиха православието в цяла източна Европа. Цялото висше духовенство до 1989 са агенти на Държавна сигурност/КГБ. Карат си мерцедесите, въртят си пачките. И патриархът на русия поддържа завоевателна война и неговите дружки от КГБ по църквите в Украйна също. Това не е църква, а е гавра с вярата на хората. Трябваше да се проведе лустрация. Който е бил в ДС/КГБ/номенклатурата няма място в църквата или на държавна работа. Да ходят да стават таксиджии ако искат.
49
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то рашистите бомбеха църкви и ги ползваха и продължават да ги ползват за бази на своя башибозук, ама видиш ли тоя обиск осъждали, що за наглеци