Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка

Руснаците опитват настъпление в Донбас и към Харков
30 ное 2022 07:39, Елка Василева
273
Зеленски: Ситуацията на фронта е тежка
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви тази нощ, че ситуацията на фронта остава тежка, като руските сили опитват настъпление в Донбас и към Харков, предаде Ройтерс.

Още по темата
В редовното си видео обръщение към нацията той съобщи, че "въпреки крайно тежките си загуби окупаторите все още се опитват да напреднат в Донецката област, да превземат територия в Луганската област, да настъпят към Харков и планират нещо на юг".

Двете източни украински области Донецка и Луганска, които образуват т.нар.Донбас, са от месеци арена на ожесточени боеве между руските и украинските сили.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


273
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Копейкаджии, нормално е ситуацията на фронта да е тежка,..." ----- отделно, че малооооумния запад наля един руски военен бюджет в тази бездънна яма.. и най-големите "победи" на хохалите са, когато руснаците сами предават армията си - като херсон, който беше продаден за едни разблокирани милиони на един небезвистен руски олигарх. Надявай се никога да не разбереш колко реално силна е втората по сила армия в света!
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен до 27 преди 1 година
Не знам какво излиза ама първата армия в света яде бой от козари и планинци в Афганистан. Талибаните ги биха без финансиране и въоръжаване от когото и да е било и то със старо съветско оръжие АК47 и РПГ7. Правиш ли разлика, че в Украйна е цялото НАТО и финансиране от ЕС. Хайде връщай се за поредната опорка.
21
3
 
10
 
! Отговори
сина преди 1 година
къде фун дър лойната, дали има някоя стара перална да даде на руснаците да си направят бомби, че са на минус от няколко месеца .... хахаха евро.ейска /. = г / простотия!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да си взема една бира а вие са карайте пи форумите Ич ми нее
19
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Колкото и да крие хунтата в Киев, много Украйски войници и наемници умират в Донбас и ВСУ отстъпва.
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** как бе зельо, миналата седмица нали бяхте победили, ся пък било зле ... Много се обърквам. А що се преговаряте да мир ? И най лошия мир е по добър от най добрата война!
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Излиза така, че една средноголяма по население държава с финансиране от Запада може да се противопостави на Втората по-големина армия в света вече цяла година?" ------ хахахаха, втората по сила армия в света воюва с ръка вързана зад гърба! 200 000 руснака направиха 800 000 хохъла обучавани и въоръжени от нато за смях! Не искам да си представям какво щеше да стане ако русия беше направила пълна мобилизация и беше влезла в оссраината както краваристан влиза навсякъде - 1 седмица ракети и самолети
16
6
 
14
 
! Отговори
сина преди 1 година
няма ли кой да "опраска" това шмъркало и да се миряса тази работа в украйнините на Русия, че взе да ми писва да лягам и ставам със зелените проблеми ?!? Продаде се за пари на сащ, сега реве, че го бият - ще го бият. Лошото е, че цял народ страда заради зеленски и неговата продажност оранжева на сащ. Но, те си го избраха, сега ще си сърбат попарата...
15
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкаджии, нормално е ситуацията на фронта да е тежка, когато една терористична държава е нападнала страната му! За сметка на това, ситуацията за руските окупационни орди, също никак не е розова, а освен всичко друго се оказа че "могучая", дето трябваше да е втората по сила армия в света, не може да се справи с една много по-малка държава! Иначе казано - с "могучеството" и е свършено!
14
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Излиза така, че една средноголяма по население държава с финансиране от Запада може да се противопостави на Втората по-големина армия в света вече цяла година?
13
20
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Нямам съмнение че Русия ще спечели войната , но Путин погуби държавата си . Низвергнати и изритани от света, руснаците ще ли лижа г..за за сол.Целия свят им обръща гръб за десетилетия напред. Унижена държава, без бъдеще.
12
5
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
преговори и мир финансов одит на украина
11
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко, както казват сърбите - дзверо сака да рипне!!! Всичко е само за пред публоката. В момента се извършва прегрупиране на ББГ сформирани от европейски и американски елитни командоси. Изгражда се ПВО лини от нколко степени, сформират се и механизирани батальони, които ще приключат агонияа на руската армия. Освен това се очаква япония да влезе в гръб и да отмъсти за руските атомни бомби през втората световна война... Набират се доброволци от бг за фронтовата линия, може и да са ЛГБТ!
10
2
 
27
 
! Отговори
Язък бре преди 1 година
И преврат ви организирахме, и оръжие ви дадохме, и войската ви обучихме, и всичкото ни разузнаване за вас работи, и газопроводите взривихме. И все не става да падне Русия на колене. Вие ли не ставате за нищо или ние, биг англо брадър, бре?
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен до 10 преди 1 година
При едно такова изказване за свършването на ракетите само, че на по високо ниво не амеба като тебе и на другия ден Русия изпрати 100 броя ракети към Украйна от сърце. Споко Укрите още са без ток като го пуснат пак ще има подаръци.
8
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май зелето започна да втасва.
7
4
 
29
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Нали свършиха въоръжението? С вашите перални по вашите глави, ли?
6
4
 
22
 
! Отговори
gergi преди 1 година
До Анонимен Украинците да, ама не и тя ... на топло и светло у Лондоня се кротнала Зеленская.
5
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По твоя вина, циркаджия такъв, и на шефовете ти.
4
5
 
26
 
! Отговори
Spoko преди 1 година
На руснаците им свършиха патроните! Свършиха им ракетите, храната, предават се на ВСУ - масово, путин шаомре и т.н. Хаймарсите, байрактарите и друга хайенд военна техника шаопраят руснаците споко!