Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много точно казано - "само подпишете нещо с тези терористи" и няма да има мир.
68
2
 
17
 
! Отговори
Опаа! преди 1 година
Не знам какво чака още зеленски та не обяви победа???Не стига че им свършиха патроните, храната, ракетите ами и цели батальони си убиват командирите с чук и бягат при зеленски! а и от вчера започнаха и най новите Т90 да изоставят на ВСУ е така без бой щот им е студено и са демотивирани или щот свършиха пералните?
67
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния фейк ни пробутвате пак! Украинците преди две седмици заявиха, че са свалили 100% руските ракети, само дето чудно как всички атакувани обекти там горяха и спряха работа. Империята на лъжата пуска подобни лъжи всеки ден, на конвейр, а тук ни ги пробутват абсолютно безсрамно.
66
6
 
22
 
! Отговори
сина преди 1 година
бандеровците и зеленски 8 години тормозят рускоезичното население на южна, а и цяла украйна, поради което се наложи Русия да го защити. Зеленски погази всички условия, подписани между Украйна и Русия до момента, погази и минските споразумения, искаше руските деца да учат и спят в тунелите - има го записано. Пълна денацификация и демилитаризация на цяла украйна!
65
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са свалили ракетите значи ток има да не се притесняваме ами да продължаваме да плащаме.
64
3
 
16
 
! Отговори
ВБЗ преди 1 година
На няколко магистралки се разсъждава така. Егати лъжеца той вече сам не си вярва.
63
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 85 Не ви ли омръзна да разпространявате глупостите на кпатуните от Лубянка?
62
9
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 82 Защото на този свят съществува информация, заблуждаваща информация, дезинформация, военна тайна и тнт. Никой не знае колко са изпратени а и тези системи не са само американски. Освен всичко друго, тези системи са последно поколение и няма нужда от голямо количество (както се видя), на руснаците им изпушиха бушоните само от десетина от тях. Кой каквото трябва разбра, тестовете се проведоха и таклтиката е изготвена. Войната още не се е развихрила, търговците на оръжие тепърва ще жънат.
61
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците сигурно могат да ги използват пак, след като са ги прихванали. Те така ще прихванат и ядрената бомба и ще се сдобият и с ядрено оръжие
60
6
 
17
 
! Отговори
до 85 преди 1 година
Ама внимавай, че разнасят венерически болести и особено СПИН. В Полша вече изпищяха, че откак се сдобиха с бежанци случаите на СПИН са станали над 1400. И това само регистрираните.
59
5
 
16
 
! Отговори
Математик преди 1 година
От 70 изтреляни, прихванали 60, а са поразени 100 обекта ))) Извикайте некой ковид математик да ви обясни как става това
58
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Русия няма да може да тероризира Украйна с пиратски ракетни атаки. В момента в който стигне 90% успеваемост на украинската ПВО подобни ракетни атаки ще станат крайно неефективни. Нещата с руската ПВО са плачевни щом украинците започнаха да им унищожават ядрените бомбандировачи във вътрешността на Русия. Щетите са невъзвратими тъй-като Русия не произвежда от 30 години такъв клас бомбандировачи.
57
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 70...Къде пише руски...СССР...съветски...да...социалистически...да....Руснаците никъде ги няма в Русия посочи ми една автономна република населена с руснаци...както Ингушетия...като Дагестан...като ескимосите...посочи...
56
0
 
6
 
! Отговори
до Пробвал преди 1 година
*** на медицински изследвания, не е лошо да разбереш какво си лепнала, та овреме да се лекуваш
55
2
 
6
 
! Отговори
По принцип на всеки преди 1 година
До Анонимен по принцип ли си ги броил или британското разунаване ти го нашепва.
54
7
 
20
 
! Отговори
Месомелачка преди 1 година
Бахмут е месомелачка за укронацягите. На ден по минимум 300 човека отиват при бандера и още по 500 без крайници извън чата. Включвам и западните наемници, които търсят майка си там...
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен80 По тази логика и Ердоган може да проведе една "специална операция" и да спаси турското население у нас. Русофилите нямате грам мозък
52
5
 
9
 
! Отговори
Пробвал преди 1 година
В центъра на Приморско има много украинки. Не вземат скъпо. В неделя пак съм там.
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен..Промитите ги търси измежду Вас...проруската сво......
50
4
 
14
 
! Отговори
до Космонавт преди 1 година
САЩ имат произведени и на склад още 800 HIMARS-a, е що тогава дадоха само 20 брайки и обещаха още 18 някога