Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип на всеки 10 изстрляни ракети, укрите успяват да свалят между 18 и 20, обаче 10 винаги са свалени точно там за където са предназначени.
48
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само аз ли забелязвам че против Путин пишат най вече предимно хора от малцинствата и разни промити мозъци.Образованите хора разбират защо се води операцията и че е в помощ на руснаците живеещи в Украйна които са над 30 процента от населението.Образованият човек помни как в една друга специална операция Русия ни освободи от османско робство.
47
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можете и по-смели предположения да направите-например, че украинската ПВО е свалила 70 от 60 изстреляни руски ракети. И нали руснаците свършиха боеприпасите още през лятото? Кви са тия 60 ракети изстреляни за ден?
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 68 Гласувам с двете ръце...ЗА...
45
24
 
14
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 52 В Украйна вече има 500 реактивни системи за залпов огън и това е само официалната статистика. САЩ имат произведени и на склад още 800 HIMARS-a които могат да се озоват в Украйна ако се наложи. Ясно ли ти е какво ги чака пияндрурниците?
44
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много точно казано...Украйна имаше третият по големина ядрен арсенал....предаде го на Окупаторите в замяна на териториалната си цялост...И слепите проруски индивиди дано Някога да прогледнат...Ха дано ама едва ли...
43
7
 
8
 
! Отговори
Мечока Иван преди 1 година
Благодаря за отрицателните лайкове. Дюнерите хубави ли са.
42
12
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Е , вече Русия няма да нарушава международни споразумения с нея , защото повече няма да има такива. Отритната от всякъде, Русия ще бъде ядрена сила и нищо повече.Земята вече не можела да изхранва толкова население , но Путин ще се погрижи да ни редуцира . Това със сигурност го могат.
41
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те руснаците изстреляли 50 ракети тия свалили 60,направо това урките са опасно нещо...общо взето всичките им изявления са в духа на приказките на Кличко преди няколко седмици "16 ракети руснаците изстреляха по Киев ,ние свалихме 16 но само две се взривиха"
40
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, отличници, всичко е ок и няма за какво тогава 3елката да риве
39
10
 
6
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
Всяка сутрин се дрогираш ! Май ще ни напуснеш преди коледата
38
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям смях . Преписвачите на укро статии вярват ли си ?
37
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наети цяла бригада русофилски тралове работят денонощен труд.Пръскат омраза ,замърсяват информационното пространство .Като пациенти от Карлуково с торбички фек*алии.Русофили...Какво да ги правиш
36
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалиха май и един молдовски трактор.
35
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дежурните руски ла'йномети започнаха с дежурните пpocто'тии." ..............................................ей, тролей, как събра десетина лайка за по-малко от минута!? Да ти приседне дюнера дано, лоена топко!
34
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бих се учудил, ако беше свалила и 80.
33
15
 
23
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Нали бяха свършили ракетите на Русия ?
32
12
 
16
 
! Отговори
No comment преди 1 година
Покрайнските прашки - най-мощните в света! Прашки пето поколение!
31
16
 
25
 
! Отговори
фен на Путин преди 1 година
Истината е че са поразени много обекти от енергийната инфраструктура и утре укрите пак ще ревнат че намало ток.Вовата мачка укрите бавно и методично.
30
7
 
29
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Хора смешно е и е подигравка с нашата интелигентност да пускат такива Украински фашистки лъжи.