Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети

Зеленски: Енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването
Обновена: 6 дек 2022 09:54 | 6 дек 2022 07:00, Елка Василева
346
Украинската ПВО свалила 60 от над 70 изстреляни руски крилати ракети
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски похвали успехите на украинската противовъздушна отбрана в отразяването на поредната вълна масирани руски ракетни атаки, предаде Ройтерс.

Още по темата
"ПВО е свалила повечето ракети, а енергетиците вече започнаха да възстановяват електроснабдяването", каза украинският президент в ежедневното си видеообръщение и благодари на силите на ПВО, енергетиците и народа на Украйна.

"Всяка свалена руска ракета е категорично доказателство, че терорът може да бъде победен", каза Зеленски. Украинската ПВО съобщи по-рано, че е успяла да свали 60 от общо над 70-те крилати ракети, изстреляни срещу Украйна от Русия. Въпреки това няколко ракети са поразили целите си.

"За съжаление има жертви", каза Зеленски и добави, че са били убити четирима души.

Украинският президент каза още, че Русия е отбелязала с новите си масирани ракетни удари годишнината от подписването на Будапещенския меморандум за уреждане на предаването на Москва на останалите на територията на бившите съветски републики ядрени оръжия.
Документът, подписан на 5 декември 1994 г. съвместно от Русия, Великобритания и САЩ дава гаранции от страна на трите държави на Украйна, Беларус и Казахстан в замяна на предаването на Москва на останалите на тяхна територия ядрени оръжия, отбелязва ДПА.

Наред с всичко друго, подписалите Будапещенския меморандум държави се задължават да зачитат суверенитета и съществуващите граници на трите бивши съветски републики.

Съдбата на този документ дава отговори на много от днешните въпроси за Русия, каза Зеленски. "Само подпишете нещо с тези терористи, и няма да има мир. Само се споразумейте с тях, и те със сигурност ще нарушат всичко", каза той.

Единствено поради тази причина е необходимо последователно следване на досегашната политика от "съвестните страни", каза Зеленски, имайки предвид всички международни партньори и поддръжници на Украйна.

"Само чрез унищожаване на терористичните способности на Русия, освобождение на цялата ни страна и осъждане на убийците, може да се постигне мир", обобщи украинският президент.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересното е, че IS islamic state терористи избиващи цивилни в Нигерия все по-често биват снимани с натовско и по-конкретно българско оръжие - Arsenal MG-1M, RHEF-7MA и RTB-7MA Thermobaric... Оръжията са произведени в Арсенал и с тях се избиват деца на вече трети континент. Честито на печелившите...
8
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва да са били некви ,,специални " ракети в ,,специална" операция.И понеже всеки русофил е специален , нека припомня , че Путин и русофилите ще бъдат заловени и настанени в специални заведения при първа възможност.
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха..а 10 ракети са свалили,преди да излетят от установките!Ракетите всъщност се уплашили и отказали да излетят!Страшни са тия укри,все едно чета комикс на Марвел!
6
2
 
37
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Украинското ПВО да иде първо да си оправи борча към полските фермери къде им гръмна трактора ,а тогава да се мъчат да стрелят по въздушни цели
5
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин Ка****!
4
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости! Украинското ПВО е свалило 80 от 70 изстреляни ракети, а няколко дори да се върнали в Москва от страх!!
3
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха! И ние трябва да повярваме на тази статия? Слава на Русия!
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките ги свалила, пък те пак ударили целите си.
1
1
 
54
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Не. Свалила е 70 от 60))