Русия с над 1000 ракети срещу украинска енергийна инфраструктура

Тя все още работи, въпреки че е претърпяла значителни щети
8 дек 2022 08:13, Елка Василева
159
Русия с над 1000 ракети срещу украинска енергийна инфраструктура
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е изстреляла повече от хиляда ракети срещу украинска енергийна инфраструктура, която все още работи, въпреки че е претърпяла значителни щети, съобщи агенция "Интерфакс" Украйна, цитирайки високопоставен украински представител, предаде Ройтерс.

Володимир Кудрицки, който е главен изпълнителен директор на украинския енергиен оператор "Укренерго", каза също по време на среща, организирана от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), че неговите служители обикалят света в търсене на сложно оборудване, необходимо за ремонта на инфраструктурата.

Още по темата
Осем неотдавнашни вълни от руски въздушни удари срещу критична инфраструктура сериозно повредиха енергийната мрежа и доведоха до извънредна ситуация и спиране на тока в цялата страна.

"Тези атаки са най-големият удар срещу енергийна мрежа, който човечеството някога е виждало. Повече от 1000 артилерийски снаряда и ракети бяха изстреляни срещу електрически съоръжения и далекопроводи, включително срещу подстанции" каза Кудрицки, цитиран от "Интерфакс" Украйна.

Сега Украйна преживява най-сериозния дефицит на генериращ капацитет, въпреки че консумацията е паднала между 25 и 30 процента в сравнение с предвоенния период.

"Системата все още работи, тя е интегрирана, не е унищожена или прекъсната", каза още Кудрицки.

Компанията "Укренерго" съобщи миналата седмица, че е осигурила 300 млн. евро заеми от ЕБВР за възстановяване на повредената при атаките енергийната инфраструктура и за подобряване на финансовата стабилност на дружеството.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
2
 
! Отговори
Оня преди 1 година
Просийката да остави след себе си глад , смърт , и разруха ?!? Това е пропаганда , където минат колхозниците , там е раят на земята!
89
1
 
1
 
! Отговори
007 преди 1 година
1000 ракети изтрелели има един електрически стълб сабарян
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обаче укрите свалиха около 10 хиляди ракети и па нямат ток.
87
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не престане помпането на оръжие за украйна очаквам путин да започне да пуска и страховитите ракети които плащат абсолютно сериозно нато
86
6
 
19
 
! Отговори
Жжээф преди 1 година
Само така
85
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Знай - Най-голямата заплаха за ИСТИНСКАТА демокрация (не тази, която ни позволява единствено да избираме кой да гледаме по телевизията) са полираните мозъци. Знаеш ли защо? Защото живеят в авторитарен свят, казват им, че държавите им са свободни и демократични и те вярват, и дори защитават господарите (робовладелците) си. Ето това е истинската заплаха за свободолюбивите хора. Русия не е свободна страна. И народът й не е свободен, но ако си мислиш, че ти си, значи спадаш към ... (виж по-горе)
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто ракетите на Русия свършиха, започна ежедневна ракетна атака срещу Украйна. Да се смееш ли, да плачеш ли. Само за ден 1000 ракети. Може би ако не им бяха свършили ракетите щяха да изстрелят поне 3000. Явно това се е имало предвид с въпросните статии, в които още преди месеци ни убеждаваха, че ракети няма.
83
5
 
40
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Те руснаците не бяха ли свърши ли ракетите
82
0
 
9
 
! Отговори
Армагедон преди 1 година
Е нали все нямат?
81
3
 
13
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
До 89 целият свят помагат на наркоманската чета но едни 20 процента от територията я няма
80
3
 
20
 
! Отговори
Анониmus преди 1 година
Ако някой е забравил - ударите по енергийната инфраструктура не започнаха от началото на войната. Украинците имаха ток до момента в който не решиха че са голямата работа и не взривиха кримския мост с камион бомба. Това е руския отговор, а за първопричината никой не говори.
79
12
 
4
 
! Отговори
Хой преди 1 година
Северна Корея ,Иран помагат,но и техните ще свършат.
78
1
 
24
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 година
Най-отговорни и високопоставени лица от разузнавателните служби на САЩ и Великобритания,най -големите медии ,агенции и най-известни "разследващи" журналисти още през лятото съобщиха ,че руските ракети са свършили ,така че не вярвам сега написаното да е вярно!?
77
6
 
30
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Малкото джудженце Зелчо в момента мисли вариант как да се самоубие.Седи в бункера и си мисли как да свърши мизерното си съществуване,а Путин ходи по международни форуми и срещи. Това ако не е унижение какво да е!?Жалки са урките. .Ако сега не бяха САЩ и Европа,че им тъпчат пари сега от Кийев до Камчатка щяха да говорят на говежди, да носят плакати на изкукалото деденце и да се поздравяват с Хайл Соррросс!
76
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как бре? Нали нямат ракети и патрони от блатна?
75
5
 
26
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 1 година
Урките са в шах-шех и остър цайтнот.
74
4
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
Озаряновка, Андреевка, Зеленополие. От нощес са превзети от руснаците. Ай честито!
73
3
 
23
 
! Отговори
Бай Ристо преди 1 година
Е отде толкоз ракети у Русията? Ми те нали са под енбарго руснаците!? Те не знаят ли че са под сакции?
72
25
 
10
 
! Отговори
А Х преди 1 година
Малкото джудженце Вива в момента мисли вариант как да се самоубие.Седи в бункера и си мисли как да свърши мизерното си съществуване,а Зеленски ходи в Херсон,който уж е част от Русия.Това ако не е унижение какво да е!?Жалки са руските.Ако едно време не бяха САЩ и Европа,че им тъпчат пари сега от Масква до Камчатка щяха да говорят немски,да носят портрети с Фюрера и да се поздравяват с Зиг Хайл.
71
19
 
8
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
До ДАЙ БОЖЕ ..Да съм винаги роб на САЩ---а не соц-роб на РУСИЯ --- БЕЗ ПАРИ и в пълна КОМУНИСТИЧЕСКА МИЗЕРИЯ..хахахааа. - Селски преди санкциите наложени на Русия помниш ли, какви бяха цените не само у нас ами в Ес..за мозък се моли на Бог, ще ти трябва.