Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села

Ситуацията на фронта е обострена, особено в Донецка област
Обновена: 27 яну 2023 22:56 | 27 яну 2023 22:50, Александър Попов
509
Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Украйна е изключително обострена, особено в Донецка област, където Русия засилва офанзивата си, предаде Ройтерс.

В традиционното си вечерно изявление Зеленски заяви, че руските сили не само щурмуват украински позиции, но разрушават градове и села около тях.

Зеленски също така обвини в лицемерие ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах и го покани да посети град Бахмут, една от най-горещите точки на войната с Русия, предаде Франс прес.

"Каня господин Бах в Бахмут, за да види със собствените си очи, че неутралитетът не съществува", заяви Зеленски. В изявлението си той обеща и да работи, както той каза, за прочистване от лицемерието на ръководството на международните олимпийски структури.

"Очевидно е, че всяко неутрално знаме на руските спортисти е изцапано с кръв", заяви Зеленски.

Въпреки неколкократните призиви от страна на Украйна за забрана на руски и беларуски спортисти да участват в Олимпийските игри в Париж през 2024 г., Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че проучва възможността да им разреши да участват под неутрално знаме.

Серия от задкулисни маневри освен това бе предприета през есента, за да бъдат върнати в олимпийските прояви руснаците и беларусите, изключени от повечето международни спортни прояви от началото на руската инвазия в Украйна.

Тези предложения породиха гнева на украинците. Вчера украинският министър на спорта Вадим Гутцайт заплаши с бойкот Олимпийските игри догодина, ако призивите на Украйна не бъдат чути.

"Но ние ще направим всичко, за да защити светът спорта от всякаква намеса на терористичната държава, която просто би била неизбежна, ако руските спортисти участват в Олимпийските игри в Париж", заяви Зеленски.

"Русия трябва да спре агресията си и терора си. И само след това ще бъде възможно да се обсъжда руското участие в контекста на олимпизма", допълни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще нападат Москва хахаха.
212
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски - президент на галактиката!
211
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще дойде момент в който Зеленски ще съжалява че е приел работата.
210
4
 
4
 
! Отговори
До невероятни преди 1 година
Имаш 4 правописни грешки! Открий ги!
209
3
 
3
 
! Отговори
До невероятни преди 1 година
***! Много си нещастен! И не ти е виновен Сорос!
208
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента руките сили почти са обкръжили Бахмут, превземат господстващите височини около Угледар, прегрупират се за решителен щурм на Маринка и Авдеевка. До няколко седмици укрите ще багат от Донбас
207
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами проблема е, че укро армията не пази градовете и цивилните, а се пази ЧРЕЗ градовете и цивилните. Окупират градовете, ползват ги вместо фортове, държат хората заложници... За това и толкова много от пво ракетите им падат и убиват цивилни - не пазят градовете, а пазят военни цели чрез градовете. Градовете пазят пво-то...
206
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умнокрасивобогатите са изперкали тотално.
205
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ся олимпийските игри са ви най-важни
204
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държавите където обичат Русия развитие няма.Руснаците само грабят не дават!Пример Северна Корея.В държавите където влияние има САЩ има развитие и инвестиции.Пример Южна Корея.Автомобили КИА и Хюндай се карат масово,за разлика от Лада.Какво повече да говорим?!
203
10
 
0
 
! Отговори
От кои сте? преди 1 година
Козяк раздава пушки с мерник и лазер, гранати, пликчета с храна и садинки с вода. Митрофанова раздава ръждиви калашници и гранати, които ви взривяват фалангите на ръцете.
202
0
 
7
 
! Отговори
Козяк преди 1 година
Съзнанието ми е тотално превзето от американска пропаганда. Не може да ме обвинявате. Просто ми намериха цаката. ДА ЖИВЕЕ САЩ! ДА ЖИВЕЕ НАТО! ИСКАМ ДА СЕ БИЯ ЗА ТЯХ!
201
13
 
2
 
! Отговори
Тате, чакаме те! преди 1 година
Зеленский има семейство, Путин има трънци.
200
15
 
4
 
! Отговори
Семейни Ценности преди 1 година
Г-н Зеленский поне си има жена, която го чака да се прибере. Путин никой не го чака в бункера, освен няколко дресирани песове загубени. И това е реалната картина на войната. Няма нужда да четете друго в нета.
199
10
 
0
 
! Отговори
Признание преди 1 година
Господин Зеленский си признава. Най-великата световна сила е гътнала 80 плевни и 27 кметства. Очаквайте ги скоро в Киев (след 100-200 години)
198
6
 
3
 
! Отговори
абе 319 говновоз преди 1 година
При янките тичай ти,не ме занимавай с твоите тоалетни мечти.А ако нямаш тоалетна чиния и ходиш на дупка като руснаците,си е твой проблем.Иначе рублите са твои,може на пирон да си ги закачиш в нужника,за там вършат работа!
197
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак са ядосали г-н Зеленски, спрете се бее докога ще го тормозите!?
196
4
 
10
 
! Отговори
абе 318 преди 1 година
тебе по късна доба такива мисли ли те друсат, ами ей там е терминала, самолетчето и при янките да чистиш ке-нефи за смачкани долари, и ги питай защо ни откраднаха платените самолети, все ще ни лъжат ли?
195
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето защитават Путин какви коли карат,Лада ли?Като е много хубав социализма защо се разпадна СССР?Защо към Русия не бягат мигрантите,а бягат на запад?Кого защитавате вие и защо вините Украина?Отидете и живейте в Русия бе хора!Някой да ви спира?
194
2
 
10
 
! Отговори
открадната поема преди 1 година
Нямам руски букви, ще използвам български: "Тъй помниш хохол как все начиналось, бъил Крим , Севастополь и даже Донбас, что в результате фашизма осталось, гробъи , нищета и президент пидорас"