Люк Скайуокър ще продава подписани плакати от "Междузвездни войни" за Украйна

"Нека средствата бъдат с вас!"
3 фев 2023 21:29, Йоана Цонева
137
Люк Скайуокър ще продава подписани плакати от "Междузвездни войни" за Украйна
Снимка: БГНЕС

"Обичате "Междузвездни войни"? Мразите Владимир Путин? Тогава има добра новина - Люк Скайуокър ще започне да продава подписани плакати, за да събере пари за поддържане на доставките на дронове за украинската армия", пише "Политико".

"Решихме да подписваме плакати от "Междузвездни войни", ограничено количество", каза Марк Хамил, актьорът, който играе Скайуокър в култовите филми, в ексклузивно интервю за вестника.

"За истинските хардкор колекционери - особено за тези, които имат разполагаем доход - можете да получите много повече пари ... отколкото бихте си представили."

Точният начин, по който плакатите ще бъдат пуснати в продажба, все още не е уточнен, но идеята "стотици и хиляди хора да участват [в конкурс или търг], това е хитро", казва Хамил.

Очаква се продажбата на плакати да започне следващата седмица и да се случи преди годишнината от войната в Украйна, която се навършва на 24 февруари, а украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че Русия планира голяма офанзива.

Още по темата
Това наистина е завръщането на джедая - Хамил разкри, че не е продавал предмети с автограф от 2017 г., когато излезе "Междузвездни войни: Последните джедаи". "Това просто не е нещо, което правя", каза той и добави, че е щастлив да го направи, за да подкрепи Украйна, чиято продължаваща борба срещу Русия е "нищо повече от вдъхновяваща".

Хамил каза, че нещо, което е научил от света(ите) на "Междузвездни войни", е да правиш "правилното нещо за доброто на всички, а не да се занимаваш само с личния си интерес", като добави, че сравняването на двата свята не бива да омаловажава "истинските ужаси на това, пред което са изправени украинците".

"Единият наистина е приказка за деца, първоначално това беше "Междузвездни войни". А реалността, суровата реалност на това, което се случва в Украйна, е потресаваща".

Средствата, събрани от продажбата на плакатите, ще бъдат предоставени на украинската платформа за набиране на средства United24. Хамил стана посланик на проекта на платформата "Армия от дронове" през септември, след като украинският президент Володимир Зеленски лично го помоли да се присъедини към борбата срещу "империята на злото", както той нарече Русия - препратка към Галактическата империя, бруталната диктатура, ръководена от злия Палпатин в сагата "Междузвездни войни".

Актьорът казва, че е "развълнуван" от факта, че проектът за набиране на средства се е развил до това "мащабно, световно събитие", като заявява, че "всичко, което мога да направя, колкото и малко да е то, е нещо, което се чувствам длъжен да направя".

"Армията на дроновете" включва закупуване, поддръжка и обучение на дронове, тъй като според уебсайта на проекта дроновете се използват за наблюдение на фронтовата линия. "Дроновете са толкова жизненоважни в този конфликт. Те са очите в небето. Те защитават границата, те наблюдават", каза Хамил.

Проектът е съвместно начинание на украинските въоръжени сили, Министерството на цифровата трансформация и United24. Последната е създадена от Зеленски и досега е събрала над 252 млн. евро.

Други известни личности - включително групата Imagine Dragons и певицата и актриса Барбра Стрейзънд - също бяха обявени за посланици на платформата.

"Светлината ще победи мрака. Аз вярвам в това, нашият народ вярва в това", каза Зеленски на Хамил по време на видео разговор миналата година, като му благодари за подкрепата на украинския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
2
 
! Отговори
Сармат преди 1 година
цак
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Смях! - на запад поне 95% от обикновените хора са убедени че Русия е рухнала и примитивна страна и победата на Украйна е сигурна, никой не се съмнява в това.
35
6
 
7
 
! Отговори
Смелс ляйк русофоб преди 1 година
Тоя сайт вoни, вони на мpъcни миpижливи русофоби!
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Степхен Кинг в инстата призова Путин да степне даун и да се прекрати войната в Украйна фор да лав ъв Год или фор да сейк ъв лъв май беше вижте в инстата.
33
1
 
5
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Ти беше избраният ,трябваше да ги победиш не да се присъединиш към тях !
32
5
 
12
 
! Отговори
Смях! преди 1 година
Светът разбра, че всичко с тая украйна е пълен фарс! Всички пари за украйна отиват в джоба на доведения син на байдън! Човек трябва да е много наивен, за да праща пари за украйна.
31
5
 
6
 
! Отговори
край с русофилите преди 1 година
Первий канал вече го спряха, сега трябва да спрат и рушофилчетата и България ще си отдъхне
30
6
 
3
 
! Отговори
Любо Люко преди 1 година
Следете телеграм каналите и вижте истината: Осташко! Важное, Colonelcassad, Рыбарь, Повернутые на Z войне.Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей злобни урки! Злоба и неверни твърдения и фалшиви мечти! Войната приключи. Успокойте се. Радвайте се на победата
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя лицемер 1 долар не е дал на Украйна от джобът си за да не се охарчи, а събира пари от простолюдието чрез плаати.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
OMG до къде се докараха, а лазарни мечове ще доставя ли ?
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урки, що се злобите бе? Какво му е на Путин? Не виждате ли че ги пожали човека докато бяха сега на куп в Киев. Е що да е лош? Той ви жали а вие него не. Аааа не така. Имате право на глупост ама не си превишавайте правата!
25
12
 
12
 
! Отговори
русофилите смърдят преди 1 година
Във форума мирише лошо на полуразложени рушофилскофашистки тр0лчeта
24
7
 
10
 
! Отговори
Хепи Енд преди 1 година
Войната в Украйна ще завърши с взривяването на Звездата на смъртта и Дарт Путин ще пририта един последен път и ще се гътне
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И той премина към тъмната страна! Предаде се човека!! Император Байданин го е привлякъл към ситите!
22
2
 
14
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Милиардите помощи се използват за ПР акции за купуване на застаряващи актьори - толкова много пенсионирани холивудски се изнизаха през Киев за някой друг милион.
21
2
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Ами,да си избърше *** с тях,надявам се,това да е fake.Западната пропаганда,пропадна тотално,утре,ще ангажират "Хари Потър",в неделя,"бързи и яростни".Жалкиии
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината 100% е в съвеЦките канали, те са доказани бойци за честност и справедливост, в тройката са с Китай и съвецка Корея.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е майстор Йода и на цвят го докарва, Байдън е император Палпатин, а Мегъ Маркъл е Дарт Вейдър.
18
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И той премина към тъмната страна! Предаде се човека!! Император Байданин го е привлякъл към ситите!