Русия с нова серия нападения срещу украинска инфраструктура

Взривове в Киев, задействана е системата за ПВО
10 фев 2023 11:38, Елка Василева
117
Русия с нова серия нападения срещу украинска инфраструктура
Снимка: архив, БГНЕС

Взривове отекнаха тази сутрин в Киев, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци и украински длъжностни лица. Градските власти казаха, че системата за ПВО е била задействана.

Още по темата
Руската армия тази нощ е извършила нападения с дронове и ракети срещу енергийна инфраструктура, допълва ДПА. Изпълняващият длъжността кмет на град Запорожие Анатолий Куртиев каза, че в рамките на един час е имало 17 взрива.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в "Телеграм", че в региона е имало 10 експлозии и че руските сили са поразили критична инфраструктура.

Според съобщения в украинските медии през нощта са се чули взривове и в градовете Днепър и Виница. Ръководителят на местната администрация в Днепропетровска област каза, че експлозиите са били предизвикани от украинските системи за ПВО, които са прехванали всички атакуващи дронове, но руска ракета е причинила сериозни щети върху енергийна инфраструктура в град Кривой рог.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долното си електронен бот
76
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, 68 Като пишеш за такива неща, първо провери главата си - нещо бълбука ли в нея или съвсем е куха! Определено е второто!
75
103
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз вече го писах това. Зеленски затова търси подкрепа от бабата и дядото защото положението е критично вътре в страната той лъже че има подкрепа няма такава украинците ще му потърсят сметка.
74
40
 
86
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Чикатило от Кремъл трябва да бъде жестоко наказан.
73
71
 
37
 
! Отговори
До Сводкаджиите преди 1 година
Ами погледай малко от сводките на терен и различните видеоролики как се обстрелва например Маринка и как се унищожават бетонните бункери, изграждани от укронацистите в продължение на 8 години по цялата линия с ДНР и ЛНР. Или как Вагнер и руската армия прочистват Угледар от укронацисти. Погледай малко и разказите на моблизираните украинци, които пускат в Телеграм, за ада в Бахмут. Ако тези от ЕС И СЕМ си въобразяват, че не гледаме руски канали, много се лъжат.
72
0
 
2
 
! Отговори
Тттт преди 1 година
До 64. И те ги следят и гризат нокти
71
1
 
14
 
! Отговори
Поредна клюка, преди 1 година
Агенция ЕЖК съобщава... Но пък всяка статия е пълна с грешки,а и е забавно да четеш коментарите,които в повечето случаи са по- смислени и точни от жалката Укро-пропаганда :)
70
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат бомби защото ги изхабиха в Сирия точно в тези райони където се случи земетресението,а ракети имат за офанзиви,че хибридни с дронове за отвличане на вниманието на украинското ПВО и останалите системи.
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако коалицията не свали незабавно чуждото знаме там ,от където го развява предполагам че ще загуби катастрофално изборите.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68.И сега , какво още две области към Русия и едни 157000 украинци фира според Израел.Пък от тая колона се оказа за една година малко над 18000 руски жертви.
67
2
 
26
 
! Отговори
укро-мобилизацията преди 1 година
Пътя на бандера-война: военком - камион - фронт - чувал...
66
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над 300 хиляди дела са заведени в украинските съдилища от роднини на безследно изчезнали войници от украинската армия. Те и до ден днешен нямат информация какво става със синовете, дъщерите, майките, бащите, братята и сестрите им. Тези данни за 157 хиляди убити украински войници може и да се окажат капка в морето на фона на тези над 300 хиляди дела заведени от роднините на безследно изчезналите украинци, които нямат ни вест ни кост от тях и затова водят дела за да разберат какво е станало с тях.
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турско издание, цитирайки оперативни данни на израелското разузнаване от 14 януари 2023 г.: Украински загуби: над 157 000 убити военни; 234 000 ранени. Освен това бяха унищожени 234 военни инструктори на НАТО (САЩ и Великобритания), както и 2458 войници на НАТО (Германия, Полша, Литва и др.) Загубите на Русия: 18 480 загинали военни.
64
2
 
34
 
! Отговори
Втората вълна преди 1 година
Сега чакаме мисирките да изригнат със втора вълна статии за Путин, Песков, Медведев, Лавров или просто колко е лошо положението в Русия. Чувам как нашите зелени тр оляци неспокойно подрънчат канчетата за прясна информационна тор!
63
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Аз бях в Афганистан , много видях, но такова чудо не съм виждал ". Това са думи на човек от Харковска област който случайно минава ден след придвижването на руска колона техника . Техниката изгорена , разхвърлени трупове, нищо не е могло да се оттърве.Нещо подобно се случи и в Белогоровка на Северский Донецк и с колоната (65 км) за Киев .Блогери говорят за оръжия които се доставят но не се обявяват .
62
2
 
32
 
! Отговори
БАСЕ! преди 1 година
Отново ли със ракети които ги няма, а освен това урките са свали ли 350% от тях? Откъде идват тия разрушения не мога да разбера!!?!!
61
2
 
5
 
! Отговори
Сводкаджиите преди 1 година
какво работят и от къде имат информацията?
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден има война по пътищата освен разни аварии стават а Русия е голяма страна защо използвате авария за пропаганда. Много лошо.
59
4
 
32
 
! Отговори
До 55,56,57,58,59 преди 1 година
И всичко това, преди да е започнало генералното настъпление на руснаците. Ще им се стъжни на укронацистите, за ужас на нашите евроатлантици. Следим новините по Первый канал.
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властите се опитват да гарантират,че хората не снимат и не публикуват нищо за да могат да създадат илюзията,че всичко е свалено,противовъздушната отбрана работи, да изстрелят измамно послание за победа и да не провокират паника. Игор Стрелков:"Масираният обстрел на така наречената територия "Украйна" започна рано сутринта с всички видове ракети и БПЛА. Това "артилерийска подготовка" преди настъплението ли означава или просто са "натрупали ракети и кошмарят" - не знам.