Русия с нова серия нападения срещу украинска инфраструктура

Взривове в Киев, задействана е системата за ПВО
10 фев 2023 11:38, Елка Василева
117
Русия с нова серия нападения срещу украинска инфраструктура
Снимка: архив, БГНЕС

Взривове отекнаха тази сутрин в Киев, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци и украински длъжностни лица. Градските власти казаха, че системата за ПВО е била задействана.

Още по темата
Руската армия тази нощ е извършила нападения с дронове и ракети срещу енергийна инфраструктура, допълва ДПА. Изпълняващият длъжността кмет на град Запорожие Анатолий Куртиев каза, че в рамките на един час е имало 17 взрива.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов написа в "Телеграм", че в региона е имало 10 експлозии и че руските сили са поразили критична инфраструктура.

Според съобщения в украинските медии през нощта са се чули взривове и в градовете Днепър и Виница. Ръководителят на местната администрация в Днепропетровска област каза, че експлозиите са били предизвикани от украинските системи за ПВО, които са прехванали всички атакуващи дронове, но руска ракета е причинила сериозни щети върху енергийна инфраструктура в град Кривой рог.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали твърдят, че След нападение на БЛА камикадзе започна ракетна атака. Съобщава се за пускове на Калибър, има възможност за пускове на ракети от серия Х от стратегическата авиация.Целите на руснаците са едни и същи:обекти на енергийната система, складове,противовъздушна отбрана/радар,промишлени съоръжения.
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички се възмущават защо не се обръща внимание на решаването на тези проблеми, а в информационното поле се изхвърлят откровени глупости за военни кораби и подводници. Изглежда, че властите умишлено замърсяват информационното поле, за да отвлекат вниманието на масите от виковете за помощ на войниците и негативизма.
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Музикантите работят в северната част на града в района на 1-ва и 2-ра пресечка на ул.Ушаков. В района на Месокомбината на североизток,вагнерите се преместиха от улица Селкоровска на улица Заречная и 2-ра Трояндова пресечка.Боеве в частния сектор.В района на Забахмутка, напредване на запад по ул.Ватунина.В южната част на Бахмут продължават сблъсъците в частния сектор на квартал Собачевка.В югозападната част на Бахмут щурмови отряди на ЧВК Вагнер се приближиха до вилната зона в предградията.
54
2
 
22
 
! Отговори
Тттт преди 1 година
До 37 hahah. Ако Сталин не беше трепал чичо ти Ади, днес в Лондон щяха да шпрехат, а във Вашингтон да хлопат на японски
53
1
 
14
 
! Отговори
ОтРедакцията преди 1 година
Моите уважения към редакцията но Калеко Алеко започна с пет плюса -- Ми той си бачка тук, в Днес.... :) Затова и започва с малко предимство .... :)
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само напред, ребята!! Давай Вова, дрънни ги накрая яко за последно укронацистите, че да свалят от Столична община чуждо знаме, че на всичко отгоре укронацистко.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Андрей Марочко офицер от НМ на ЛНР:Украинските диверсанти са се активизирали в Купянск и Красно-Лиманск направления. Броят на групите е до 10 човека.Те са добре оборудвани и разполагат със съвременни средства за комуникация и наблюдение.Също така естеството на тяхното поведение показва добро обучение,специализирано обучение и висока квалификация.Фашистката *** са разположили голям брой дронове в района на Кременная.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЛА-камикадзе Геран-2 атакува Украйна. Взривове са наблюдавани в окупираната част на Запорожка област, в Славянск(ДНР, окупирана от укронацистите),Днепропетровск,Николаев,Виница,Харков и някои други региони.Сирените вият във всички региони на централна и източна Украйна.Съобщава се, че Украйна се готви да нанесе удари с британски ракети с голям обсег на действие по Крим. Таймс пише:Украинският президент Володимир Зеленски, говорейки за унищожаването на руски военни съоръжения, предполага възможни ракетни удари по Крим.
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските части, които са формирани предимно от мобилизираните натрупаха опит, което позволи да се повиши устойчивостта на частите на фронтовата линия.Руските сили отблъскват успешно вражеските атаки. Забелязва се забележимо увеличение на броя на разузнавателните средства от различни видове на челните позиции.Като цяло инициативата е на страната на руснаците, въпреки че ситуацията е тежка. Фашистката *** разполага с достатъчно сили по направлението,предимно въздушнодесантни части.
48
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положението на фbашистката *** в Красная гора е много тежко. Части на ЧВК Вагнер щурмуват селото (северно от Бахмут) от три страни. И3MeTTa практически са в котела. Артилерията и авиацията на Оркестъра работят в тясно сътрудничество. В самата Червена планина се водят ожесточени битки.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моите уважения към редакцията но Калеко Алеко започна с пет плюса за отрицателно време и това е системно. Няма как да е реално. Без да искам го видях но и друг път прави впечатление.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук един *** се радва многократно на 1/2 новината "Общо 13 станаха жертвите на газова експлозия в жилищен блок в руския град Новосибирск. Сред тях има и двегодишно дете..." Кроманьонецът е усвоил половината. Днес двама бяха задържани като вероятни извършители на терористичен акт.
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна и без земетресения са си в непрекъснато бедствено положение. Горките хора!
44
9
 
18
 
! Отговори
Продавач на ракети преди 1 година
Бий Вова -ще дам още с отстъпка..бой по нацистите
43
6
 
24
 
! Отговори
яя преди 1 година
повечко ковчези за нацистите и вибратори за самотните им съпруги.А лятото в България на секс туризъм.Глупави украински сви.е
42
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 41.Е те си ги свалят.Щом зелето иска и не му дават значи някой се страхува,пък и модерни танкове поиска и обещаха едни бракми да поизчистят вехториите,тя даже и да ги плати.
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На криворъкия умнокрасивобогат ся вече ше му паднат дзъркелти докат се кокорчи да слага плюсове и минуси
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите събират лайка ;)
39
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41. Имаш въшки в мозъка
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що нема бройка свалени ракети ?